dimarts, 17 de novembre del 2015

Renaixement (XLVII)

Anterior




CAPÍTOL 47

La Nen Yim va caminar amb el cap cot a través del laberint de corredors de la gran nau. Torres d'alta tensió esculpides d'ancestrals però vius ossos aixecaven els alts sostres, i cors d'arc de Sant Martí qaana taral·lejaven himnes als Déus a través de les seves mandíbules quitinoses. Encens paaloc, prohibit a tot el món excepte al més important entre els escollits. Va recordar l'ancestral món-llar dels yuuzhan vong des de les esquerdes més recòndites del seu cervell.
En Kae Kwaad s'amagava al seu costat, estranyament submís.
Al centre de l'àmplia cambra, es trobava una estrada elevada de pòlips fibrosos i latents i a sobre, embolicat en foscor i làmines translúcides, reclinada, una enorme figura. Només els seus ulls eren clarament visibles. Brillants implants maa'it que canviaven amb el color de la llum. A part d'això, era només una ombra irregular que provocava calfreds de veneració que recorrien dolorosos tot el seu cos. Durant un terrible moment, ella va creure que l'havien portat en presència del mateix Yun-Yuuzhan.
En Kae Kwaad es prosternà.
-L'he portat, temible Shimrra.
La seva mirada va cremar sobre ella. L'instant es va fer etern, batecs trèmuls del seu cor abans que la figura parlés.
-Em miraries, Adepta? -va dir la seva xiuxiuejant veu, tan terrible com majestuosa, com la del Déu al qual s'assemblava.- Em miraries i moriries?
La Nen Yim va suplicar:
-Ho faria si m'ho demanés, temible senyor.
-Ets una heretge, Nen Yim. Ets culpable de cometre heretgies.
-He fet el que vaig pensar que era necessari per als yuuzhan vong. Estic llesta per morir per les meves transgressions.
En Shimrra va fer un soroll, llavors un so cruixent i difús que només gradualment va reconèixer com una riallada.
-Has vist el vuitè còrtex.
-He mirat dins d'ell, senyor.
-I què vas veure allà? Parla.
-Vaig veure el final. La fi dels protocols. El final dels secrets. A part d'aquests pocs que els Déus ens han regalat des de la nostra arribada a la galàxia infidel, el magatzem del nostre coneixement està gairebé esgotat.
-Així és -va indicar en Shimrra-. Només tu entre tots els cuidadors saps això. -Una cosa que no era una mà natural va fer un gest a Kae Kwaad des de les ombres-. Onimi. Revela't.
-Si, Temible senyor -En Kae Kwaad (no, Onimi) va fer una cabriola. Amb un gir, les mans mortes del cuidador es van desprendre dels seus canells, revelant uns extraordinaris dits yuuzhan vong. Va arrencar la màscara que amagava la seva cara i la bilis pujà per la gola de la Nen Yim quan el va veure.
L'home que ella va creure un mestre cuidador estava deformat. No escarificat ni modificat com sacrifici als Déus, sinó sense modelar, com un que hagi nascut amb una maledicció divina. Un ull penjava més baix que l'altre a la cara, i una part del seu crani estava estranyament distès. La seva boca era un tall retorçat. Els seus llargs i secs llavis estaven retorçats amb una mena de malsà delit.
-Onimi és el meu bufó -va murmurar en Shimrra-. M'entreté, de vegades és útil. El vaig enviar a vigilar-te i a portar-te a la meva presència.
-Te n'adones la meva estimada Nen Tsup? -cloquejà l'Onimi-. Te n'adones?
Però la Nen Yim no veia. No veia en absolut.
-Silenci. Onimi, postra't i guarda silenci.
El bufó es va aixafar contra la coberta de corall i ploriquejà com una bèstia poruga.
-En Yun-Yuuzhan va modelar l'univers a partir del seu propi cos -entonà en Shimrra, la seva veu es modulava com en un cant secret-. En els dies següents al seu gran modelat, estava feble i en aquell temps Yun-Harla va enganyar-lo perquè aquest li donés alguns dels seus secrets. Després ella els va passar a la seva serventa, Yun-Ne'Shel, i d'aquí van passar a mi. Sóc l'entrada d'aquest coneixement. Però en Yun-Yuuzhan mai va donar tots els seus secrets. Molts encara els conserva per a nosaltres, allunyats dels enganys de Yun-Harla. Estan esperant-nos. Ho he vist en una visió.
-Encara no ho entenc, temible senyor. El vuitè còrtex...
-Silenci!
La veu va pujar sobtadament fins a un estrèpit que insensibilitzava la ment, i la Nen Yim es va veure a si mateixa tan postrada com l'Onimi. Es va preparar per a la mort. Però, sorprenentment, quan va reprendre, la veu d'en Shimrra era afable de nou:
-En la meva visió, Nen Yim, eres ascendida al rang de Mestra. En la meva visió sol·licitaves el coneixement que en Yun-Yuuzhan manté apartat. Ell l'ofereix, però demanda sacrifici i treball per obtenir-lo. Requereix que continuïs la teva heretgia.
La Nen Yim, temorosa de parlar, romania en silenci, entenent a poc a poc que no anava a morir després de tot.
-Els altres cuidadors són beneitons de Yun-Harla -va dir en Shimrra-. No han de saber tot això. Treballaràs aquí, amb mi. Tindràs els recursos i els assistents que els meus summums senyors proveeixen. A mi portaràs els més profunds secrets del quart modelat des de la desperta ment de Yun-Yuuzhan, i abans de desencadenar aquest coneixement, els infidels cauran -va fer una pausa-. Ara, has de parlar.
La Nen Yim es va recompondre.
-Temible Senyor, els habitants de la mónnau Baanu Miir...
-No són res. Estan morts. Han estat sotmesos pels infidels, que van profanar la nostra nau-matriu i van destruir la nova mónnau que hi havia. No és res. Eren l'antic. Els cuidadors són l'antic. Tu estàs en un nou camí, el més sagrat de tots, Mestra Nen Yim. Oblida tot el que ha passat abans.
«No són res». Els infidels han matat a tothom a la Baanu Miir, en les velles mónnaus massa antigues i castigades per aconseguir més velocitat que la de la llum. En el seu cor, en aquell moment la Nen Yim va sentir una dura ràbia i va fer un solemne jurament. Des d'ara, els infidels havien estat un interessant problema, gairebé una abstracció. Ara eren enemics en el més profund sentit. Ara havia de treballar per portar la seva aniquilació.
Després d'aquesta ràbia tranquil·la, atropellant-la ràpidament, atropellant fins i tot la presència divina d'en Shimrra, va sorgir una estranya, fosca alegria.
«Ara comença el meu modelatge -va pensar-, i l'univers tremolarà davant el que vaig a crear».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada