diumenge, 22 de juliol del 2018

Arma Secreta (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

El Districte Taronja de Coruscant s'havia deteriorat encara més. Semblava contenir més captaires, més amenaces, i més enderrocs. Semblava més perillós, més desastrós, i mes...
—Taronja? —Es va preguntar Clive en veu alta—. Ha passat algun temps des que vaig estar aquí, però mai ha estat tan taronja.
Solace caminava mig pas per davant, com feia normalment, els seus ulls es movien constantment, comprovant que no hi hagués problemes.
—L'Imperi l’ha deixat sol, així que s'ha tornat pitjor.
—Això és bo per a nosaltres —va dir Astri. Ella tenia agafada la mà d’en Lune. No l’havia deixat anar des que van baixar de l’aerotaxi.
—Sí i no —va dir la Solace—. No ho deixaran sol molt temps. No es poden permetre que els vegin com a febles. I Ferus ens va dir que la seva ambició és controlar Coruscant fins a l'escorça. Si aquesta és la seva ambició, arribaran fins al final.
—Tal vegada Coruscant no va ser tan bona idea —va dir Astri, llançant-li una mirada molesta a Clive. Ell va fingir no veure-la.
—No, és el millor lloc ara com ara —va dir la Solace—. Dex té un bon dispositiu. I ell manté la seva oïda prop del terra. Quan sigui temps de moure's, ell estarà llest. L'asteroide no era lloc per a Lune. I ell és el més important.
Astri i Clive van intercanviar una mirada de sorpresa. Semblava poc característic de la Solace que demostrés preocupació per un nen. Astri ni tan sols havia estat segura que Solace recordés el nom del seu fill.
O tal vegada la Solace només es preocupava per ell perquè era sensible en la Força.
Clive va somriure a Astri, i ella va ajupir el cap abans que ell veiés el seu somriure en resposta. Ella encara tractava d'esbrinar si li agradava. Certament no confiava en ell.
Segons Trever, Clive havia estat algun tipus d’estafador abans de les Guerres Clon, malgrat totes les seves jactàncies sobre ser un espia industrial per als bons, fossin qui vulgui que fossin. Com a pirata informàtic, Astri tampoc havia estat sempre en el costat correcte de la llei, però ella havia estat fugint d'un horrible ex-marit i tenia les seves raons.
L'últim que necessitava en la seva vida era un altre xerraire adulador. Ella havia comès l'error de casar-se amb un una vegada. Bog Divínian l'havia portat directament a una vida de sofriment. Tot el que li importava a Bog era pujar l'escala del poder polític, i una vegada que va haver provat el sabor de l'Èxit, va fer qualsevol cosa per conservar-lo. S’enorgullia de la seva lleialtat, però bàsicament això volia dir que els altres havien de ser lleials a ell. Havia fracassat en cada negoci que havia intentat, però va resultar ser un geni en la política. Confiant en els seus rics amics, mantenint ressentiments, retornant favors, dient frases amb totes les paraules correctes però sense cap significat real, havia sobrepassat les expectatives de tothom. Incloent les d'ella. L'enfuriava que Bog hagués resultat ser l'últim a riure's.
No podia creure com d'estúpida que havia estat per enamorar-se d'ell en primer lloc.
El seu pare havia intentat dir-li-ho, en la seva dolça i amorosa forma, però ella no li havia escoltat.
La nostàlgia per Didi va caure sobre ella, encegant-la gairebé durant un moment amb llàgrimes sobtades. El seu pare adoptiu sempre havia portat una trama, normalment a les seves esquenes. Havia estat un jugador amb una connexió imprecisa amb la veritat que havia guanyat el seu negoci, un caf, en una partida de sàbacc. Era un mentider sense escrúpols, una persona encantadora, i un pare meravellós.
—El carreró de Dex. No feu cap moviment sobtat, poden ser molt primmirats per aquí —va advertir la Solace—. Estem sota vigilància constant.
Astri va acostar més a Lune. Ell era tan necessari per a ella com respirar, però havia d'admetre que bàsicament l'havia convertit en una covarda. Quan recordava a la noia que s'havia afaitat el cap i s'havia anat amb un Jedi, Obi-Wan Kenobi, per rastrejar a una caça-recompenses, amb prou feines podia creure que ella fos la mateixa persona.
Ara mai es posava en perill a si mateixa. Mai tornaria a jugar-se la vida. La seva vida era la vida d’en Lune.
El carreró era estret, els edificis que l’envoltaven semblaven encorbar-se sobre ell protectorament. No tenien finestres, només talls, els quals els hi donaven un aire ominós. El carreró torçava i girava, conduint-los a finals sense sortida. Només hi havia un camí d'entrada i un de sortida fins a on Astri podia veure.
Solace es va detenir davant d'una porta que semblava indistingible de qualsevol de les dotzenes que havien passat. Ella va romandre davant d'aquesta durant un moment.
Llavors va escoltar un lleu espetec i la porta es va obrir. Van entrar en un rebedor petit i fosc. Un curt tram d'escala conduïa fins a una porta tancada. Astri va tremolar. I si era un parany?
De sobte es va obrir una porta, i una columna de llum groga va descendir. La massissa forma de Dexter Jettster va omplir el llindar. Descansava sobre una gran butaca amb un motor repulsor.
—Benvinguts, benvinguts —va exclamar—. Pugeu aquí a dalt on trobareu amics —es va apartar per deixar espai perquè ells pugessin.
—És bo veure't de nou, Solace —va dir, inclinant el cap davant ella—. I Clive Flax pot ser que no ho recordis, però ja ens coneixem.
—Ho recordo —va dir Clive—. Encara segueixo digerint els teus sliders.
Dex va riure.
—S’enganxen a les costelles, això és segur.
—Aquesta és una forma de dir-ho.
Llavors Dex va mirar a Astri. Ell va inclinar el cap cap a un costat. Astri no podria creure que una criatura tan massissa pogués projectar tal encant.
—I aquí estàs, més bonica que mai —li va dir—. Recordo el dia que vaig comprar el restaurant del teu pare. Em vaig assabentar de la seva mort. Ho sento més del que puc expressar amb paraules. Era un bon home. Has d'estranyar-li molt.
—Així és —va dir Astri amb un somriure.
Dex va riure amb satisfacció.
—Em va deixar un bon negoci. Vaig canviar algunes coses, però tothom que entrava seguia preguntant per tu i per Didi!
—Gràcies per acollir-nos —va dir Astri.
Dex es va inclinar.
—I aquest és el teu fill.
—El meu nom és Lune.
—I així és, i jo sóc Dexter, però pots dir-me Dex, com ho fan tots els altres. Tal vegada no ho recordis, però també ens hem vist abans. Tu només tenies dos anys.
—Ho recordo molt bé —va dir Lune.
—Naturalment que sí, naturalment que sí! —Dex va riure—. Ara. Donem-li al petit brivall una mica de menjar, i la resta parlarem. Hi ha molt a dir.
En pocs moments Lune va ser conduït a la cuina per WA-7, l'antic droide què havia treballat amb Dex en el seu restaurant. Els altres van anar a la sala de conferències, on esperaven Keets i Curran.
Ràpidament, Solace va explicar on estaven els altres, i el fet que havien hagut de treure d'amagat a Astri i a Lune de Samària. Keets i Curran van escoltar atentament.
—Podeu quedar-vos aquí tant com vulgueu —va dir Curran, cabotejant cap a l’Astri —. Ara com ara és segur.
—Podem començar a buscar planetes on pugueu ocultar-vos —va dir Dex—. Començar una altra vegada amb el teu nen. Hauràs d'escollir acuradament. Bog Divínian té un munt de connexions, ara que és el dirigent de Samària. També ha estat designat governador interí de Rosha. Ara és un governador d'un sistema. Molt important.
Astri va assentir.
—Ara… tinc una cosa que dir-vos —va dir Dex, cabotejant cap a Clive i Solace —. Una cosa que Ferus ha de saber. Hi ha un nou Inquisidor principal, el seu nom és Hydra. Està assumint el càrrec de Malòrum, era el seu assistent. Sembla que podria tenir els mateixos interessos que Malòrum. Està investigant a un home humà amb poders inusuals que està apareixent i desapareixent.
—Poders inusuals? —va preguntar la Solace.
—Ha estat vist en àrees clau de l'Imperi Galàctic. Crea algun problema que altre per a l'Imperi, suposo, i no li tenen cap estima. No sabem per què, exactament. La cosa és que aquests "poders especials" em sonen molt a usar la Força. Vaig pensar que hauries de saber-ho.
—El nostre contacte està intentant esbrinar més informació —va informar Keets—. Però a tothom li agrada mantenir el cap ajupit en aquests dies. Les coses estan difícils. Sento dir que Curran i jo vam utilitzar tots els contactes que tenim i vam tornar sense res.
—Llavors centrem-nos en el que sabem —va dir Dex—. Es diu que va arribar de molt amunt, tal vegada fins i tot tan amunt com Vader, l'ordre d'atrapar aquest tipus i portar-lo per interrogar-li. L'últim albirament va ser just aquí a Coruscant.
—Creus que és un Jedi? —va preguntar la Solace.
—Crec que podria ser-ho —va dir Dex—. Ferus ha de saber-ho.
Solace va arrufar el gest.
—Ara mateix està sota una cobertura molt profunda. No li podem passar la informació. Hauré de comprovar-ho per mi mateixa.
—Et donaré un cop de mà —va dir Clive—. Li dec un favor a Ferus. Més d'un, en realitat, però no li diguis que he dit això.
Astri va vacil·lar. S'havia promès solemnement a si mateixa romandre en l'ombra allà a Coruscant. No podia arriscar-se a ser descoberta. Havia de protegir al seu fill.
Però Ferus li havia salvat la vida, i la d’en Lune. Ho faria una vegada i una altra si hagués de fer-ho.
Era hora de trobar el seu coratge.
—Us ajudaré —va dir Astri—. Podríeu necessitar un bon llescador[1].
Dex va tornar el cap cap a ella.
—Vas venir aquí buscant un lloc on amagar-te, no per involucrar-te en això.
—Ferus necessita ajuda. Va salvar la vida del meu fill. I jo sempre he estat preparada per ajudar als Jedi.
—Encara tinc alguns contactes —va dir Clive—. Si els vostres s'han quedat secs —va continuar amb un assentiment cap a Keets i Curran—, jo podria desenterrar alguna cosa.
Solace va assentir.
—Encara puc idear alguns plans.
—Què passa amb nosaltres? —Va preguntar Keets— .Ha d'haver-hi alguna cosa que puguem fer Curran i jo.
Els ulls d’en Dex van centellejar.
—Oh, tinc el treball perfecte per a vosaltres dos. —va dir.


[1] Llescador, en anglès original slicer, com s’autoanomenen els hackers a Star Wars. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada