dimarts, 24 de juliol del 2018

Arma Secreta (i XXI)

Anterior


CAPÍTOL 21

Ferus va reviure una vegada i una altra el moment en el qual el sabre làser travessava el cos d’en Roan. Una vegada i una altra va sentir la commoció per això. Una vegada i una altra es va preguntar si podria haver-se mogut, si podria haver-ho previst, si no hagués estat tan estúpid, tan lent, tan convençut que Darth Vader seguiria el procediment, en lloc d'atacar a un home que no alçava cap arma contra ell.
Estava en una cel·la, sol. Jeia en el dur sòl de ferrocret, amb la galta contra aquest. Sabia per què Vader li havia deixat conservar el seu sabre làser. Era una burla.
Vader sabia que a Ferus li torturaria sentir el seu pes familiar en el cinturó, posar els dits en la seva empunyadura, i saber que el seu entrenament no havia significat res. El seu sabre làser era inútil. Vader tenia raó.
En alguna part per sobre d'ell es trobava el cel, l'espai i incomptables estels, i ell només era una partícula de la galàxia, i estava sol. Roan s'havia anat. La seva amistat havia estat plena de separacions, però sempre s'havien retrobat.
Havien confiat l'un en l'altre i s'havien guardat l'esquena, i en un moment d'error de càlcul criminalment estúpid hi havia subestimat al seu adversari, i per això, Roan estava mort. Per ell.
La vida seguiria al seu voltant, però ell no seria el mateix. Ara li mostraria a la galàxia una cara diferent. La pena li havia canviat per sempre. Va sentir això tan clarament com podia sentir el ferrocret contra la seva galta.
La mort d’en Roan havia introduït por en la seva vida. Els seus poders eren tan insignificants comparats amb els d’aquells als quals s'enfrontava. La seva voluntat li havia portat cap endavant. Ara s'adonava que en els racons més secrets del seu cor, havia mantingut una esperança. Que un dia això hauria acabat i ell podria tornar a la seva vida amb Roan. No havia conegut el significat de la família quan havia estat amb els Jedi, però ara ho sabia, i aquesta pèrdua era insuportable.
El que demostrava que no era un Jedi. L’afecte no hauria de ser la seva raó per seguir.
Si no era un Jedi, què era?
I què importava? Doncs aviat estaria mort. Què curiós sentir que no li importava.
Però abans que li matessin, reviuria la mort d’en Roan una vegada i una altra.
El sabre làser es va moure tan ràpid, va ser com si saltés de la mà de Vader. El cop mortal va ser assegurat i conduït per la Força, el Costat Fosc que envoltava a Vader i premia fermament des d'ell. Només havia estat una taca.
Ferus es va posar dret de sobte. Havia sentit una veu tan clarament com si hagués parlat en veu alta.
Analitza-ho, Ferus.
Obi-Wan? Això era el que ell diria, d'aquesta forma freda que podria ser tan molesta.
Analitza el moviment; no ho vegis com una taca.
Ets un Jedi, sí, ho ets!, així que sigues un Jedi.
Ell no se sentia com un Jedi. Però obeïa aquesta veu i intentaria analitzar-ho.
Va tancar els ulls i va agafar el record. Aquesta vegada es va esforçar per deixar enrere els seus sentiments. Ho havia de veure clarament.
Va veure a Darth Vader moure's. Va veure l'ona de la seva capa. La forma en la qual girava el seu cos, la posició dels seus peus, la forma en la qual el seu braç es va moure. Havia utilitzat un clàssic moviment evasiu Jedi, girant el sabre làser 360 graus, però la rotació s'havia mogut tan ràpidament que ell havia estat incapaç de seguir-la.
Secciona-ho.
La Forma IV. Després la Forma VII, la forma Jedi més avançada. Realitzada agressivament, amb un control impecable.
La fredor va aferrar el seu cor. Moviments Jedi.
El moviment havia estat realitzat amb una gràcia i una delicadesa que no es devien a l'entrenament si no al cos de Vader. Li aportava una gran elegància individual de tal manera que la feia seva.
Quelcom familiar sobre aquesta forma. Una agressió, una confiança... Això va activar un record que no podia tocar. Però qui podria ser?
Si només pogués saber quants anys tenia Vader. Havia estat en el Consell? Tal experiència així ho suggeria.
El conec. Conec la forma en la qual es mou.
Però tothom amb el qual havia estudiat estava mort. No podia assegurar que tots els Jedi que ell havia conegut estaven morts, però sabia la destinació de tots els Padawans. Hauria d'haver estat un instructor, o potser un Mestre Jedi que havia estat fora durant llargs períodes de temps, tant que fins i tot havia perdut la seva connexió amb el Temple Jedi, i Palpatine s'havia aprofitat...
Com podia un Jedi ser convertit? No semblava possible, no per qualsevol Jedi que havia conegut personalment.
La seva porta es va obrir amb un xiuxiueig. El mateix Emperador Palpatine estava en el llindar, flanquejat per la Guàrdia Roja.
Ferus es va posar dempeus.
Palpatine es va ficar a l'interior, les seves mans estaven amagades en els plecs de la seva túnica. Els guàrdies van romandre fora mentre la porta es tancava.
—Estic considerant el teu destí —va dir ell.
Ferus no va reaccionar. Va esperar el parany.
—Va ser un incident lamentable. Aparentment vas notar la bretxa en la seguretat, encara que vas mentir sobre que jo et vaig demanar que monitoris la seguretat. Potser podem acceptar que estaves enfervorit en el teu desig per impressionar-me… i desafortunadament aquests que es van colar t'eren coneguts. Naturalment, Lord Vader creu que eres part de la missió, i haig de dir que en una competició entre la seva paraula i la teva guanyaria ell.
Ferus es va preguntar a on volia arribar Palpatine.
—I el fet que prenguessis armes en contra de Lord Vader és, per descomptat, raó per a l'execució per si sol. Així i tot...
Palpatine es va acostar alguns passos més. Ferus va desitjar que no ho fes. L'aire al seu al voltant era pudent.
—Et confiaré que últimament crec que Lord Vader ha estat sobrepassant la seva autoritat. L'assassinat de Roan Lands, per exemple. Molt malament. Estem al centre d'una operació delicada aquí a Bellassa. Volem el suport de la gent. El suport a la resistència estava afeblint-se, i ara tornarà a reavivar-se. Molt desafortunat. És la meva tasca aconseguir l'estabilitat en la galàxia. Això vol dir que tinc permís per trencar les regles. Les regles, per exemple, sobre el càstig per atacar a un oficial imperial d'alt rang.
Ferus encara no va parlar. Deixaria que acabés aquesta obra teatral. No tenia interès en el que diria Palpatine. Havia acabat de jugar amb aquest joc.
—Si només tingués a algú en qui poder confiar realment —va dir Palpatine—. Algú que comprengués les meves metes. Si trobés a aquest algú, els regals que podria donar-li serien... immensos.
Ferus va apartar la mirada. Desitjava que Palpatine deixés de parlar.
—El poder sobre la vida i la mort —va dir Palpatine.
Ferus no es va tornar, però va sentir que se li estarrufava el pèl del seu clatell.
—Ah, veig que per fi tinc la teva completa atenció. Puc ensenyar-te coses que et faran més poderós que Vader. Portarà el seu temps. Però només temps.
Més poderosos que Vader. Era això possible?
—Sí, és possible —va dir Palpatine—. Doncs jo el vaig crear, veritat? —va donar un altre petit pas cap a Ferus. Aquesta vegada Ferus no es va tirar cap enrere.
—Tens el potencial per ser el Jedi més gran mai conegut —va xiuxiuar Palpatine—. Tens totes les matèries primeres. Només manques d'entrenament. Seràs capaç d'usar la Força de formes amb les quals mai has somiat.
Palpatine va fer una pausa, deixant que les seves paraules pengessin en l'aire.
—Massa que assumir, veritat? Anem pas a pas, llavors. Primer, posaré als Inquisidors a la teva disposició. El senador Sano Sauro té un pla per reunir als adeptes en la Força. Lord Vader no està interessat en això, però té possibilitats. Però tu podries assumir el comandament de la recerca d'adeptes en la Força. Amb l'ajuda dels Inquisidors. Sauro no està progressant perquè no comprèn la Força. Es necessita un adepte en ella per trobar a un altre.
Ell podria fer-ho. Podria reunir adeptes en la Força, i en lloc de lliurar-los, podria portar-los a l'asteroide.
I durant tot el temps s'estaria tornant més poderós. Fins que pogués desafiar a Lord Vader per si sol.
Aquesta vegada no es trobaria penjant en l'aire com una cosa inútil, i invertebrada, a la mercè d’en Vader.
Aquesta vegada seria qui sorprendria a Vader. Vader seria l'indefens. I Roan seria venjat.
Vader li havia convertit en un home destrossat, però ell podria recompondre's.
Va sostenir la mirada de Palpatine per primera vegada. Mirà directament als pous foscos que eren els seus ulls.
—Estic llest per aprendre —va dir ell.

FI

Continuarà…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada