dissabte, 14 de juliol del 2018

El retorn del Costat Fosc (XVII)

Anterior


CAPÍTOL 17

Ferus no sabia el que esperar quan ell, Flame i Trever van arribar a la Torre Residencial. La plataforma d'aterratge del nivell dos-cents estava lliure de soldats d'assalt. Va aparcar l'aerolliscador i va poder entrar a la torre sense problemes. Òbviament les forces de l'Imperi no esperaven un intent de rescat. Per què haurien de fer-ho? Els samarians ja estaven convençuts que els roshans eren els seus enemics.
Ferus va entrar caminant en el petit vestíbul. Hi havia una pantalla col·locada en la paret a l'àrea de recepció central. Va marcar el nombre de la delegació roshana i la pantalla va mostrar un nombre d'habitació deu pisos per damunt.
Ferus va trucar al turboascensor i van muntar d'un salt. Van sortir en el pis dos-cents deu. Ferus es va moure silenciosament cap a la cantonada que li donaria una vista avantatjosa del passadís. Ràpidament es va ajupir i va retrocedir. La porta de la suite roshana estava sent patrullada per sis droides Rondador 1000 i diversos droides nans aranya.
Ràpidament els hi va explicar la situació a Flame i a Trever.
—No serà un problema —va dir ell—. Puc acabar amb ells. Però enviaran un senyal, i enviaran reforços.
Flame palmejà el seu blàster.
—Estarem llestos.
Ferus es va tornar cap a Trever.
—Tens alguna de les teves granades de fum?
—Resulta que tinc un parell aquí mateix —va dir Trever ficant la mà en el seu cinturó d'utilitats.
—Guarda-les ara com ara. Necessitarem una via de fugida. D'acord, tan aviat com hagi acabat amb els droides, seguiu-me.
Ferus va activar el sabre làser. Els ulls de la Flame es desorbitaren.
—Vaig esmentar que una vegada es va entrenar per ser un Jedi? —va preguntar Trever.
Ferus va anar a la càrrega cap al passadís. Els droides rondadors es van llançar immediatament cap a ell com un esbart d'ocells furiosos. Va donar un salt, convertint al primer en trossos fumejants, llavors es va girar i va acabar amb dos més. Mentrestant els droides aranya li van enviar foc làser. El va retornar cap a un d'ells, el qual va explotar en flames. Va acabar amb l'altre droide aranya i va partir casualment a l'últim rondador per la meitat amb un cop cap enrere mentre caminava cap a la porta.
Va escoltar la suau veu de la Flame al fons del passadís.
—No, Trever. No ho vas esmentar.
Ferus va obrir la porta.
Robbyn Sark i la resta de delegació estaven dempeus a la meitat de l'habitació, blàster en mà. Tots ells estaven apuntant-li. Òbviament havien sentit la commoció en el passadís.
—No reconeixem la seva autoritat —va dir Robbyn Sark—. No ens sotmetrem a l'arrest.
—No estic aquí per arrestar-vos —va dir Ferus, desactivant el seu sabre làser i penjant-se’l de nou en el cinturó—. Estic aquí per portar-vos a casa.
Trever va entrar corrent.
—Tenim problemes. Hi ha soldats d'assalt entrant a l'edifici i més droides aranya. No trigaran molt.
—Hem d'arribar a la plataforma d'aterratge. No podem agafar el turboascensor —va dir Ferus—. Usarem les escales.
—No hi ha escales —va dir Robbyn Sark.
—Haurem d'arriscar-nos amb el turboascensor llavors. O... —Ferus va caminar cap a les finestres—. Podríem llançar un cable líquid, però ens albiraran. Poden matar-nos d'un sol tret si tenen la potència adequada. I la tenen.
—Podria haver-hi una altra forma —va dir Robbyn Sark—. L'ascensor de servei. S'usa per transportar la roba de llit i les safates del servei d'habitacions. No cabrem tots en un viatge, però suportarà a uns pocs cada vegada.
—Bona idea —Ferus es va tornar cap a Trever—. Fes esclatar algunes granades de fum en tots els turboascensors. Ràpid.
—Estic en això —Trever va sortir corrent.
Robbyn Sark els va portar fins al turboascensor de servei. Era un elevador petit i reduït on els droides ficaven la roba bruta i lliuraven les safates del servei d'habitacions. Hi havia espai suficient per a tres alhora, si s'atapeïen i s'ajupien.
—Baixaré amb el primer viatge —va dir Ferus—. Per si hi ha problemes. Pots quedar-te aquí i ajudar a la resta dels roshans? —li va preguntar a Flame.
—No els deixaré —va prometre ella.
Robbyn Sark i un altre membre de la delegació van entrar, ajupint-se i col·locant els seus cossos dins de l'espai. Ferus va ser el següent, atapeint-se al costat d'ells. Va prémer el sensor del pis dos-cents. Mentre descendien, les primeres alarmes d'incendis van començar a sonar.
—No es preocupin, són simplement les granades de fum —els hi va dir —. Hauran d'evacuar l'edifici, o almenys part d'ell. Podem usar això com a tapadora per a la nostra fugida.
—Haurem d'arribar a la nostra nau —va dir Robbyn Sark—. Sens dubte estarà fortament vigilada.
—Ja els he trobat passatges—va dir Ferus—. I he vist les seves habilitats com a pilot. Us portarà de tornada a Rosha.
—Per què estàs fent això? —va preguntar Robbyn Sark.
—Tinc una resposta llarga a aquesta pregunta —va dir Ferus.
El so d'explosius va arribar sobtadament a les seves oïdes.
—Sentiré la versió curta —va dir Robbyn Sark.
Van arribar al pis dos-cents. Ferus va sortir primer, escoltant amb atenció.
Va enviar el turboascensor de servei de tornada cap amunt. Va escoltar el so mut d'activitat, portes obrint-se i tancant-se, soroll de passos. L'evacuació havia començat. El fum estava sortint al passadís, però es van cobrir les cares amb les seves caputxes i es van moure ràpidament.
Va conduir als roshans cap a la plataforma d'aterratge. Tan aviat com van estar fora, van prendre glopades d'aire. Els va portar ràpidament fins a l’aerolliscador i llavors es va adonar del seu error: era massa petit. Afortunadament, hi havia un transport més gran aparcat al costat, un model de luxe amb seients de sobres.
Mentre esperaven als altres, Ferus li va explicar ràpidament a Robbyn Sark el que ell i la resistència havien pensat. Sark va escoltar, les seves antenes onejant suaument.
—No sé si és possible —va dir ell—. Però si ho és...
Els altres van sortir precipitadament per les portes. Van pujar ràpidament a l'aerolliscador de luxe. Havent desactivat ja el codi de seguretat, Ferus va accelerar els motors mentre els primers soldats d'assalt sortien per defensar la plataforma. Una ràfega foc làser els va perseguir fins a una via espacial.
Ràpidament Ferus es capbussà cap a una via espacial inferior i es va submergir en un túnel Express.
—Us porto al Bosc de Cristall —va dir.
Mentre volava, Ferus va accedir a la unitat de comunicacions per contactar amb Dinko i els altres. L'assolada veu d’en Dinko va arribar a través de l'altaveu de la cabina.
—S’ha acabat —va dir. Fins i tot a través de la transmissió plena de soroll, Ferus va captar la derrota en la seva veu. —Després de la votació de no confiança, Bog va ser escollit…
—Què hi ha del seu droide personal? —Va preguntar Ferus—. La prova de suborn…
—Vader va tallar l’HoloNet —va dir Dinko—. No ho sabies? I ens han arribat notícies que el sistema de comunicacions també podria tallar-se. I els ministres..., intentem... Bog va afirmar que la prova va ser col·locada durant els deu minuts que el seu droide va desaparèixer en l'intent d'assassinat…
—Això és ridícul. Va estar a la vista tot el temps. Puc atestar-ho…
—No importa. La primera ordre d’en Bog va ser prohibir tots els droides personals, i va lliurar el seu com a gest de solidaritat amb la llei. Estan culpant als roshans, dient que poden infiltrar-se en els nostres sistemes a través dels nostres PDs…
El sistema de comunicacions va començar a cruixir.
—Treu-los —va dir Dinko.
—Què passa amb Larker? —va preguntar Ferus, però el comunicador es va quedar en silenci.
—És estrany —va dir la Flame—. Mireu a baix.
Per sota, la gent de Sath es posava en fila per lliurar els seus droides personals. Els llocs de recollida havien estat establerts ràpidament, manejats per soldats d'assalt i oficials imperials.
—Aquest és només el primer pas, estic segur. Estan lliurant la seva llibertat per res —va dir Robbyn Sark—. No podem causar-los cap dany.
La tristesa va omplir el vehicle mentre volaven a través de Sath.
Ferus va deixar enrere els afores i es va enganxar al sòl, volant baix i esperant evitar la detecció. El Bosc de Cristall s'alçava davant seu. Al sol ponent, centellejava en color vermell sang. Flame va teclejar les coordenades de la seva nau.
Ferus va volar a través dels canons de cristall, ficant-se a través d'estretes obertures i deixant enrere ràpidament formacions increïbles. Aviat va aterrar al costat de la llisa nau vermella de la Flame.
—Compto amb tu —li va dir Ferus.
—Els deixaré sense una rascada —va dir Flame—. I llavors estic segura que tornarem a trobar-nos. Hi ha molt treball per fer.
El grup va baixar ràpidament de l’aerolliscador.
—Gràcies —li va dir Robbyn Sark a Ferus.
—Vostè té la informació —va dir Ferus—. Usi-la si pot. Quan torni a Rosha, li posaré en contacte amb la resistència d'aquí. Hi ha algú anomenat Firefolk que pot treballar amb vostè.
Sark va assentir. Es va donar la volta i va ajudar als seus companys delegats a pujar a la nau de la Flame. Ella va pujar àgilment per la rampa.
Trever es va tornar cap a ell.
—No véns?
—No.
—Però ja no tens res a fer aquí.
—Haig de posar a Firefolk en contacte amb els roshans quan es calmin les coses. I no puc desaparèixer simplement. Vader estarà esperant el meu informe.
—Però et va dir que li portessis al lladre. M'està buscant. Si no em portes a ell…
—Està gallejant. No pot fer-me mal. Encara no. L'Emperador encara em vol a prop. Trever, has d'anar-te’n.
—Per què et quedes? —Trever li va mirar enfadat—. No ho entenc. Aquesta podria ser la teva única oportunitat per marxar-te, i et quedes!
—Trever! —Li va cridar Flame—. Hem d'anar-nos ja!
—Ves-te’n —va dir Ferus—. Promet-me que tornaràs a la base.
Trever li va sostenir la mirada. No va dir res.
Trever es va girar i va avançar cap a la rampa.
—Passi el que passi, et trobaré! —li va dir Ferus.
Trever no es va tornar.
Ferus va sentir una estirada en el seu cor, una sensació de què estava cometent un terrible error. Va romandre allà, observant com s’enlairava la nau.
Tant de bo la Força li acompanyés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada