dijous, 19 de juliol del 2018

Patrons de la Força (XXV)

Anterior


CAPÍTOL 25

L’Inquisidor va avançar per la ruta aèria que acabava a la plaça enfront del Buró de Seguretat Imperial i va caminar a grans passos amb estudiada confiança al llarg del seu recorregut. El personal que es creuava amb ell inclinava el cap per deferència a la seva posició aparent i seguia endavant. Ni un d'ells va alçar la mirada per intentar veure la seva cara dins de la caputxa ocultadora. Aparentment fins i tot els operatius imperials estaven tan impressionats pels Inquisidors que evitaven la seva mirada.
Això era un avantatge.
L'objectiu de Jax era doble... veure com de bé que funcionava la seva disfressa sense arriscar la vida de ningú més, i veure si estar tan a prop li permetia sentir a Kaj.
No tenia problema a sentir la Laranth, encara que la naturalesa del seu contacte havia estat pertorbadora en extrem. Li havia arribat en una explosió de dolor i desafiament entremesclats i li havia deixat atordit fins a la medul·la.
Va sospitar que l'havien provocat per crear aquest contacte; el seu raptor volia que ell sabés on estava.
Estava allà. En aquest monòlit obsidiana a l'altre costat de la superfície daurada de la plaça. Jax podia veure el seu propi reflex en el frontal de l'edifici mentre creuava la plaça... o millor dit, podia veure el reflex d'un Inquisidor alt i prim, movent-se amb la gràcia d'un núvol; un entre els molts que obstaculitzen i sortien.
Va observar mentre un parell d'ells, les seves túniques enrotllant-se com un fum sanguinari entorn d'ells, donant-los l'aparença de fantasmes carmesins, entrava per l'ampli portal del BSI. L'agència s'havia convertit en una segona casa per al seu orde... les oficines dels Inquisidors estaven allà, però el propi orde tenia la seva seu en un temple a diversos quilòmetres de distància.
Els dos Inquisidors que observava van entrar a l'edifici sense cap control de seguretat. Jax va reduir el pas. Podria ser tan fàcil? Va pensar en la Laranth —en aquesta explosió frenètica de dolor i desesperació que ell havia sentit a través de la Força— i va experimentar l'urgent desig de travessar aquestes portes, trobar-la i treure-la d'allà... ara. El coneixement que ella estava allà i havia estat torturada amb força suficient per trencar aquesta voluntat de ferro, fins i tot per un moment, era una agonia.
Va recórrer el lloc amb circells de Força. Va trobar la Laranth enmig dels estranys i morts ressons dels amulets de taozin que portaven aproximadament una dotzena d’Inquisidors. Era una presència embullada, els seus fils giraven i es nuaven, però estava allà. Ella estava allà.
De Kaj Savaros, no obstant això, no hi havia ni rastre.
Jax va avançar lentament al llarg del frontal de l'edifici fins a un ascensor en la cantonada més allunyada, escanejant mentre caminava. Res, res, i més res. Llavors, abruptament, la seva percepció va passar prop d’una altra petjada de Força enroscada. Força fosca... tan negra, dura i centellejant com aquest edifici.
Vader.
Va retirar el seu toc suaument i va agafar l'ascensor fins a diversos nivells per a baix abans de recórrer el sinuós camí de tornada a Fuetada.

***

—Què vol dir això? —Tuden Sal va recórrer amb la mirada a les altres persones de l'habitació: Jax, I-5, Rhinann, Dejah i Thi Xon Yimmon. La seva mirada es va detenir en Jax.
—Vol dir que no podem dur a terme l'intent d'assassinat —va dir Jax—. Si assassinem a l'Emperador, perdríem qualsevol oportunitat de recuperar la Laranth o Kaj amb vida.
—Estàs segur que segueixen amb vida?
Jax va grapejar l'empunyadura del seu sabre làser i ho va trobar reconfortant. Què diria Laranth d'això? Esperava que arribés a descobrir-ho.
—Puc sentir la Laranth, però no a Kaj. El que significa una d'aquestes tres coses: Kaj està drogat, està mort o no es troba al centre de detenció del BSI.
Dejah es va tapar la boca amb les mans.
—No pensaràs que està mort?
Jax va sacsejar el cap.
—Com vaig dir abans, ho hauria sentit. I no té sentit que Vader el capturi només per matar-lo. Ell és una anomalia massa gran per a això, massa útil per a ell. Voldran passar-li al Costat Fosc. Tampoc crec que segueixi drogat. Vader no és idiota; sap que l'anestèsia profunda durant molt temps pot fer estralls amb la Força en un adepte.
—Llavors quines són les alternatives? —va preguntar Thi Xon Yimmon.
—Crec que el tenen en alguna altra part i que han trobat alguna forma d'esmorteir els seus poders.
—Corregeix-me si m'equivoco —digué I-5—, però això podria engegar en orri amb la nostra idea d'una missió de rescat.
—Bastant.
—No ho entenc —va dir la Dejah, arrufant les celles—. Per què hauria de ser així?
—No estan junts —va explicar Jax—. Podríem entrar a per la Laranth, però estic bastant segur que no trobarem a Kaj en el mateix lloc.
Dejah va fer un gest de frustració.
—Però segurament, encara que només puguem rescatar la Laranth, valdria la pena córrer el risc.
Jax va mirar a la zeltron de reüll.
—No pensava que la Laranth t'importés tant.
—Ho has entès a l'inrevés, és a ella a la qual no li importo molt jo. Estic bé amb ella, encara que la trobi una mica taciturna. Però a tu... a tu t'importa. Per a mi aquesta és raó suficient per voler-la de tornada.
Jax va sacsejar el cap, en part com a negació a les paraules, en part negant l'onada manipuladora de feromones que va arribar amb elles.
—No podem irrompre allà i rescatar-la. Ella... —va estrènyer els llavis, espantant l'agonia del seu últim contacte—. Crec que l'estan usant com a balisa. Intentant obligar-nos a anar a per ella. Puc entrar a l'edifici com Inquisidor, però mai convenceria a ningú que tinc l'autoritat necessària per emportar-me a un presoner. Si hi hagués simplement tropes d'assalt protegint-la, això seria diferent. Però són Inquisidors.
—Estàs dient que l'estan usant com a esquer —va dir I-5—. No a Kaj. Interessant.
—Esquer —va repetir Rhinann—. Per a la resta de nosaltres.
—Bé, més específicament, per a Jax i per a mi —I-5 va mirar al Jedi—. I tal vegada, d'entre els dos, Darth Vader estaria més interessat en mi, si no pel que sóc, certament pel que creu que tinc. Crec que hauríem de suggerir un intercanvi: jo per Laranth i el noi.
Va haver-hi un silenci total a l'habitació. Jax finalment va trobar la seva veu.
—Això és una bogeria.
—Crec que no. No estic suggerint que em lliuris realment a Vader. La meva idea és que amb la teva disfressa, que aparentment funciona admirablement, podríem entrar sota falses pretensions.
—Entrar on? —va preguntar Yimmon—. No pots estar proposant entrar en el BSI.
—Si Vader em vol, i la bota, per descomptat, podem tenir algun control sobre el punt d'intercanvi.
—Així i tot —va replicar Yimmon—, no podem confiar que Vader s'atingui al tracte. Seria un parany.
—Per descomptat —va reconèixer I-5—. Això és d'esperar. Ho considerarem en els nostres plans.
Tuden Sal tenia aspecte d'haver-se empassat alguna cosa particularment amarga.
—I podem incloure en aquests plans alguna forma de situar a l'Emperador en el punt d'intercanvi?
Jax va obrir la boca per dir quelcom concís sobre el nou objectiu de la seva missió, però I-5 va parlar primer, amb la mirada posada en el sakiyà.
—Espero que l'atractiu de la bota ho aconsegueixi. Considera que, pel que fa en aquesta substància estranya i misteriosa, Palpatine i Vader poden ser competència. Crec que l'Emperador seria inflexible sobre estar durant l'intercanvi per assegurar-se que la bota cau a les seves mans, i no en les del seu lacai.
El sakiyà va esbufegar.
—Si és que per ventura sap que existeix.
—Puc assegurar-me que ho sap —va dir Rhinann en veu baixa.
—I pots comunicar-nos amb Vader i fer-li la nostra proposta? —li va preguntar Jax.
L’elomin va assentir.
—Sí. Pot ser la meva perdició, però m'encarregaré d'això.
—Usa el sistema d’HoloNet de l'estudi. D'aquesta manera, si et rastregen...
—Ja ho tenia en ment.
Jax es va trobar preguntant-se què més podria tenir en ment l’elomin. Ell era, Després de tot, un antic soci de Darth Vader... el seu amanuense i el seu ajudant. Jax no estava completament d'acord amb la idea que el seu talp fos Pol Haus. Haninum Tyk Rhinann era també un possible candidat.
Amb aquesta inquietant possibilitat en ment, una vegada que el grup va preparar la proposta d'intercanvi per Darth Vader i Rhinann va ser enviat a lliurar-la, Jax es va portar a I-5 a part per a una sessió privada d'estratègia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada