dimarts, 10 de juliol del 2018

El retorn del Costat Fosc (I)


El retorn del Costat Fosc

L'últim dels Jedi 6

Jude Watson



CAPÍTOL 1

Gairebé ho tenia.
Ferus Olin va realitzar l'última comprovació en Plataforma-7, el droide computadora BRT que controlava la ciutat capital de Sath. Li havia portat dos dies de constant monitoratge, però la majoria de sistemes havien tornat a funcionar amb normalitat. I, el més important per a Ferus, qualsevol informació que podria portar al descobriment de les identitats de la resistència samariana havia desaparegut.
Ara què?
No estava segur del que estava fent allà en Samària. Havia estat una decisió sobtada; havia enviat als seus amics a un lloc segur, però ell s'havia quedat. Sentia l'obligació d'ajudar als samarians a solucionar els seus problemes immediats, i assegurar-se que el sabotatge de l'ordinador no havia posat en perill a cap membre de la resistència.
Però aquesta no era la seva batalla. Ell havia triat la seva pròpia missió: trobar a tots els Jedi que haguessin aconseguit escapar a l'Ordre Imperial 66, aquells que haguessin sobreviscut a la matança de l'Imperi. Havia establert una base secreta per a ells en un asteroide que no apareixia en els mapes. Però semblava com si cada vegada que era a punt de centrar-se en la seva missió, fora apartat del rumb.
Obi-Wan mai deixaria que això li ocorregués a ell. Per què continua ocorrent-me a mi?
Era cert que des que havia començat, hi havia trobat dos Jedi. Havia passat per persecucions d'alta velocitat, un viatge al derruït Temple Jedi, i una estada en una presó imperial. Havia estat perseguit per un caça-recompenses i per un Inquisidor.
Havia estat en la Vora Exterior i sota l'escorça de Coruscant. Començava a tenir la impressió de què els Jedi supervivents eren pocs i estaven molt allunyats.
Hi havia d'haver una forma millor de fer això.
L'Emperador li havia ofert amnistia a canvi d'arreglar el problema de sabotatge a Sath, afegint gairebé com si fos una idea a l'últim moment que el soci i millor amic de Ferus podria morir si Ferus no ho feia. Ferus havia agafat el treball.
I llavors, Ferus Olin, agent doble, havia nascut.
Portava aquesta etiqueta amb incomoditat. No li agradava treballar per a l'Imperi, si bé tractava de soscavar-lo al mateix temps. No li agradava estar tan prop del Costat Fosc.
Ferus va sentir una sacsejada sobtada en el seu estómac, un sentiment proper a la nàusea. Darth Vader estava a prop. Una de les coses que havia après quedant-se allà, en la caserna general Imperial era que el Sith podia fer difícil una digestió.
La porta es va obrir lliscant a la fosca habitació. Darth Vader es va detenir a la porta. Mai entrava en una habitació tret que hagués de fer-ho. Era un, home? Humanoide? Màquina?, ocupat.
—Ja hauries d'haver acabat amb això.
Ferus va girar en la seva cadira.
—Ei, mai dius hola?
—L'Emperador Palpatine ha requerit la teva presència.
Ferus va arrufar les celles, sorprès.
—La meva presència on?
—Arriba a la plataforma d'aterratge del Pavelló de Ministres en quinze minuts. Pel que hem de procedir cap al vestíbul de recepció. Bog Divínian està rebent un tribut dels ministres d'estat samarians.
— L'Emperador ve aquí? Per què? —Palpatine rarament deixava Coruscant.
—No et correspon a tu qüestionar això. Estigues allà, —Vader va marxar.
—Què bé veure't a tu també —va remugar Ferus en veu baixa.
Darth Vader estava a càrrec de totes les operacions de l'Imperi a Samària, la qual cosa significava que tècnicament era el cap d’en Ferus. Vader li tractava amb un, amb prou feines, dissimulat fastig o menyspreu, depenent del seu humor. Ferus no se sentia insultat.
Estava feliç de no haver de fingir ser amics.
Ferus va tancar el programa que executava en el sorprenentment reajustat Plataforma-7 i es va dirigir cap a fora. L'edifici en el qual estava era part d'un vast complex governamental, així que podia caminar fins al pavelló de ministres a través d'una sèrie de turboascensors i passadissos de connexió.
Samària era un planeta desèrtic, i Sath era la seva ciutat més gran. Al segle passat, els dissenyadors de la ciutat havien creat una vasta badia artificial que es corbava al voltant de dos terços de la ciutat. Els barris més exclusius estaven estesos en una sèrie d'extensions de terra dins de la badia, en un patró de flors de molts pètals.
Els edificis de govern, així com les cases per als rics i el palau del primer ministre, estaven situats allà.
Ferus va notar l’enrenou extra en els passadissos. Alguns dels ministres, vestits les seves robes oficials blau celeste, també es dirigien cap a la plataforma d'aterratge. Encara que hi havia una oposició considerable a l'Imperi a Sath, els ministres eren polítics astuts. Es guanyarien el favor de l'Emperador si havien de fer-ho.
Però per què havia requerit l'Emperador la seva presència en un assumpte purament cerimonial?
Ferus havia deixat escapar al sabotejador de l'ordinador sathà, però no hi havia manera que Palpatine ho sabés.
O sí?
I per què estava Palpatine tan interessat en Samària? Era un planeta tecnològicament sofisticat, cert. Però Lemurtoo era un petit sistema, amb només el planeta veí de Rosha orbitant al voltant del mateix sol.
L'Emperador li havia dit a Ferus que volia ajudar a Samària a prosperar... però Ferus ho creuria el dia en què cregués en àngels espacials.
Ferus va muntar d'un salt en el turboascensor que es dirigia a la plataforma d'aterratge. Volia anar-se’n. Volia tornar a la base de l'asteroide i veure als seus amics. Però ara com ara, seria millor que es quedés per allà.
Tenia la sensació de què el seu treball allà no estava realment acabat.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada