dissabte, 29 de desembre del 2018

La Nau del Judici Final (XIII)

Anterior


Capítol 13

Els droides amb forma de cranc corrien per tot el cos del capità. Les seves potes de metall li punxaven en la pell. Les seves pinces de reparació esquinçaven les seves robes i es clavaven en la seva carn. Un d'ells estava aferrant-se a la seva cara, cobrint-li la boca i atacant els seus ulls.
El Capità Hajj va deixar anar una mà dels cables i es va llevar els petits droides del cos. Però eren ràpids, i diversos d'ells van córrer a la seva esquena, fora del seu abast, bastonejant-li i pessigant-li sense pietat.
Dash va començar a lliscar-hi cap avall pels cables.
—Aguanta, capità, ja vaig.
Un dels droides de manteniment va passar de l'esquena de Hajj a les espatlles, mirant directament cap a la seva cara. Un petit filtre es va alçar en la seva esquena, i va disparar un doll de líquid en la cara del capità. El líquid va xiuxiuar en xocar contra la seva pell.
Hajj va cridar. Instintivament, es va gratar la cara cremada amb ambdues mans, deixant anar els cables.
El Capità Hajj va caure pel tub de cablejat, deixant darrere d'ell només el ressò dels seus crits de dolor.
Els droides cranc es van tornar cap a Dash, Zak, i Tash, i van començar a grimpar pels cables.
—Hora de moure's! —va ordenar Dash—. Pugeu, pugeu, pugeu! —Zak va grimpar pel manoll de cables com si fos un arbre—. Vigileu amb aquests dolls que disparen! —va cridar Dash—. És fluït de neteja. Crema com l'àcid!
—Quant queda? —va cridar Tash.
—No ho sé —va dir Zak, però en aquest moment la seva mà va tocar l'extrem del tub. Tots els cables giraven i desapareixien a través d'una reixeta de metall. A través de la reixeta, Zak podia veure una sala plena d'equip tècnic—. Ja estem.
—Obre la reixeta d'una puntada! —va dir Dash.
Agafant-se als cables amb força, Zak va elevar el peu i li va fúmer una coça a la reixeta. No es va moure. Donà puntades una vegada i una altra. A la quarta puntada, la reixeta es va obrir i va ficar les cames a través d'ella, ficant-se a l'habitació. Tash li va seguir de cap.
Dash anava just darrere d'ella, serrant les dents i murmurant alguna cosa que Zak mai havia sentit abans. Era o un llenguatge diferent o una maledicció o ambdues coses. Arrossegant-se a la sala de comunicacions, el pilot immediatament es va tornar i es va posar dret. Un droide cranc havia tancat la pinça en la seva bota i estava pessigant-li un dit del peu. Dash va recollir el petit droide i el va llançar contra la paret on es va trencar en mil trossos.
Zak va posar la reixeta en el seu lloc mentre la resta dels droides cranc intentava passar a través. Només quan el forat va estar segellat va deixar escapar un sospir d'alleujament.
—El Capità Hajj —va dir Tash, la seva veu gairebé un murmuri—. Era un home valent.
—No hi ha temps per a això —va dir Dash amb fredor—. Estem aquí. Fem el que cal fer.
Definitivament estaven en la secció de comunicacions. A prop hi havia un passadís obert que conduïa a una altra filera de turboascensors... era la forma en què havien arribat a la sala de comunicacions si els seus plans no haguessin estat sabotejats. Quan Zak es va endinsar a la sala, els seus ulls es van posar en les piles d'equipament tècnic.
Zak recordava màquines de la mateixa forma que molta gent recordava cares, i va reconèixer el divers equip com a receptors d’HoloNet, transmissors de comunicacions, i una varietat de dispositius de traducció que havien d'haver servit a les centenars d'espècies que viatjaven a bord de l'Estrella de l’Imperi.
—On està el transmissor? —va dir Dash—. Això és el que necessitem per enviar un senyal de socors.
—I hem de trobar-lo ràpid, abans que Malik trobi una cosa més que llançar contra nosaltres —va convenir Tash.
—Aquí! —va suposar Zak.
En l'altre extrem de la sala hi havia dues portes. Una estava oberta i conduïa a un passadís. L'altra estava tancada.
—El transmissor ha d'estar aquí.
Uns pocs passos allargats van portar a Dash a la porta. Quan es va aproximar, la porta es va obrir automàticament, i més enllà van poder veure diverses cadires buides col·locades davant una estació transmissora. Dash va passar per la porta oberta.
Mentre ho feia, la pesada porta es va tancar de cop amb la força d'un coet, aixafant a Dash contra el marc de la porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada