dimarts, 11 de desembre del 2018

L'Eixam (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

Estaven a bord de la llançadora imperial Tessera, la nau que Thrawn havia aterrat a l'interior del jardí. Thrawn i el seu tinent havien insistit que Zak, Tash i Hoole els acompanyessin mentre portaven a Sh’shak a la seva nau. Una vegada van arribar, van col·locar anelles als canells de Sh’shak.
—Sota la meva autoritat imperial —va explicar Thrawn al seu captiu—, podria haver-li disparat on estava. Però jo crec a seguir el procediment sempre que sigui possible, per la qual cosa li he portat aquí perquè quedi registre de l'evidència en contra seva, i per permetre-li fer una declaració si així ho desitja. Aquests tres —va dir Thrawn, agitant la mà cap a Zak, Tash i Hoole—, serviran com a testimonis de l'evidència en contra seva.
Thrawn va assentir cap al tinent, i Tier va activar un petit dispositiu d'enregistrament. Thrawn va declarar el seu nom i rang, i el nom de Sh’shak, llavors va preguntar:
—Confessa l'assassinat del Tinent Wolver el dia d'ahir?
—No, sóc innocent —va respondre Sh’shak amb calma.
—Llavors, com explica això? —va exigir Thrawn. Es va acostar a un armari d'emmagatzematge i va treure l'arma que Zak i Tash van veure utilitzar a Sh’shak el dia anterior—. Per deixar-ne constància en el registre, estic sostenint una vibropica del tipus que s'usen a S’krrr —va declarar Thrawn—. Aquesta pica va ser descoberta amagada en uns arbustos a l'interior del jardí. Vam examinar la pica a la recerca de fibres i mostres de pell. Aquesta pica sens dubte li pertany a vostè —Thrawn es va inclinar cap endavant—. I podria haver estat fàcilment utilitzada per assassinar al meu oficial.
—Oncle Hoole, què hem de fer? —va murmurar Tash.
—Res —li va respondre el seu oncle amb veu amb prou feines audible.
Sh’shak va parlar.
—No nego que aquesta sigui la meva arma. Però jo no vaig matar a ningú. Diu que van examinar l'arma. Van trobar algun rastre de la sang del tinent?
Thrawn es va encongir d'espatlles.
—Vostè fàcilment podria haver netejat la fulla de l'arma per eliminar aquestes proves. A més —va afegir el capità imperial—, per a què necessita un autodenominat poeta l'arma d'un assassí?
—A S’krrr —va respondre Sh’shak—, els més respectats dels nostres artistes són poetes guerrers que han dominat tant el costat bo com el costat dolent de la seva personalitat. Hem aconseguit l'equilibri, igual que aquest jardí posseeix el seu equilibri. Tinc l'honor de ser reconegut entre la meva gent com a poeta i com a guerrer.
—Una història convenient —va replicar Thrawn—, especialment per a algú la identitat falsa del qual acaba de ser revelada.
Hoole va trobar la seva oportunitat d'intervenir.
—És veritat. No hi ha més que mirar a la cultura dels s’krrr. He passat una mica de temps en els últims dies parlant amb Sh’shak i estudiant les creences s’krrr. La seva història està plena d'ambdues; bellesa i violència. Així que no és d'estranyar que s'hagin convertit en artistes i guerrers. Aprenen a lluitar amb armes tradicionals, i duen a terme combats rituals. És part de la seva cultura.
Tash va recordar de sobte la seva conversa amb Thrawn.
—Capità Thrawn, vostè va dir pràcticament el mateix quan vàrem caminar pel jardí.
Thrawn ho va considerar.
—Tal vegada. Però fins i tot si és cert, i Sh’shak té un motiu per portar una arma mortal prop de personal imperial, això no significa que sigui innocent —el capità imperial va mirar a un petit datapad—. El meu personal mèdic va determinar que la mort del Tinent Wolver va ocórrer aproximadament a les sis del matí. On estava vostè en aquest moment?
Sh’shak va fer una pausa.
—Estava en el jardí.
Thrawn va assentir.
—I què estava fent?
Una vegada més, Sh’shak va fer una pausa. Zak es va preguntar què diria Sh’shak a continuació. Si deia la veritat, podria segellar el seu destí. I en algun lloc en el fons de la seva ment, Zak es va preguntar què faria ell en la mateixa situació.
Finalment, Sh’shak va dir:
—Estava practicant amb la meva vibropica.
Una breu i lleuger somriure va creuar el rostre d’en Thrawn.
—Ja veig. Així que vostè estava en el lloc de l'assassinat, amb una arma que podria haver causat l'assassinat. I no obstant això declara que és innocent.
Sh’shak va assentir.
—Així és.
—Diu la veritat! —va etzibar Zak. Volia ajudar a Sh’shak. El s’krrr havia dit la veritat, a pesar que li feia semblar culpable. No era just deixar-li sol—. Tash i jo el vam veure. Estava practicant amb un petit arbre.
Thrawn va parpellejar una vegada, els seus ulls vermells es van fixar en els Arranda.
—Ah, sí. Vostès dos també estaven en el jardí aquell matí —els va dir—. Què estaven fent allà?
Zak va decidir parlar per ell i la seva germana. També va decidir seguir l'exemple de Sh’shak i dir la veritat.
—Estàvem seguint a algú de la seva llançadora —va admetre—. Probablement fos el Tinent Wolver, però no ho vam poder veure clarament a través de la boira.
El capità imperial es va tornar per enfrontar a Zak i Tash. Després va mirar a Hoole.
—Els simples turistes no segueixen a oficials imperials. La seva participació en aquest assumpte creix més...
—Això sembla succeir onsevulla que anem —va murmurar Zak entre dents.
—... i estic començant a preguntar-me qui són vostès —va concloure Thrawn—. Tan aviat com hàgim acabat amb aquest s’krrr, vostès tres seran portats al meu destructor estel·lar per a la seva identificació.
Zak i Tash van empassar. Una vegada que Thrawn sabés del seu passat, descobriria que eren buscats per ni més ni menys que Darth Vader. Però no hi havia res que poguessin fer mentre Thrawn i el seu ajudant els apuntessin amb els seus blàsters.
—Mentrestant —va dir Thrawn, tornant-se cap a Sh’shak—, no tinc intenció de matar a un ciutadà imperial sense una bona raó. I les afirmacions d'aquests nens són bastant fàcils de verificar —l'oficial de pell blava va apuntar cap a la sortida de la llançadora—. Mostri'm on estava practicant. Si hi ha proves que estigués realment allà durant l'assassinat, la seva vida no correrà perill.
Uns moments més tard estaven caminant en fila a través del jardí. Zak i Tash lideraven la marxa, amb Hoole darrere d'ells. Sh’shak seguia a Hoole, i Thrawn i el Tinent Tier tancaven la marxa, blàsters en mà.
De tant en tant, Zak mirava a l'oncle Hoole. L'expressió del shi’ido era pètria i més il·legible que mai. Zak sabia que Hoole es preparava per fer un moviment. Només hi havia dos imperials (a pesar que estaven armats) i amb els seus poders de canviaformes, Hoole probablement podria encarregar-se de tots dos.
—Tinent Tier —va dir el Capità Thrawn mentre marxaven—. Se m'ocorre que hi ha un comodí en aquesta baralla de sàbacc, i no m'agraden els comodins. El conservador Vroon no està sota vigilància.
—És cert, capità —va dir el Tinent Tier—. Però no suposarà que el jardiner podria tenir...?
—No suposo res —va interrompre Thrawn—. Simplement vull tenir totes les posicions cobertes. Vagi a buscar a Vroon i porti’l davant meu.
Amb una ràpida salutació, el Tinent Tier es va marxar dirigint-se de tornada cap al taller del conservador.
Ara, si hi havia problemes, les probabilitats estaven a favor d’en Hoole.
Zak i Tash van veure el petit pujol al capdavant. Van arribar fins a ell ràpidament. En la part superior es trobava el petit arbre, encara marcat amb els talls de l'arma de Sh’shak. L'herba al voltant de l'arbre estava espatllada i arrencada pels moviments ràpids dels peus del s’krrr.
—Aquí està la prova —va dir Tash—. Aquí és on vam trobar a Sh’shak ahir al matí.
Ara que estava sol entre civils, Thrawn es movia amb més cautela. Es va mantenir a una distància segura dels altres, i només va fer un ràpid cop d'ull a l'arbre i els seus voltants. Però aquesta mirada li va dir tot el que necessitava saber.
—Sembla que el s’krrr va estar aquí —va convenir.
Zak va sospirar audiblement.
—No obstant això —va continuar el capità imperial—, no hi ha res que indiqui quant temps va estar vostè aquí, o a quina hora. Pel que jo sé, va practicar en aquest arbre, i després va assassinar al Tinent Wolver i el va deixar perquè se’l mengessin els escarabats.
—Però aquest no és el cas —va insistir Sh’shak.
Thrawn es va encongir d'espatlles.
—Estic adoptant la meva decisió basant-me en l'evidència disponible. Aquesta evidència suggereix que vostè és l'assassí.
Va apuntar el blàster al pit de Sh’shak.
—Aggghghhh!
Un crit va anar a la seva trobada grimpant pel pujol. Un segon després, li va seguir el Tinent Tier. L'ajudant imperial va trontollar per la cresta del pujol, ennuegant-se i ofegant-se amb alguna cosa. El seu blàster havia desaparegut. Els seus ulls reflectien una por salvatge mentre s'aferrava a la seva gola.
—Tier, expliqui's —va ordenar Thrawn—. Què ocorre?
El Tinent Tier va obrir la boca per parlar, però en lloc de paraules, un eixam d'escarabats drog es va abocar per la seva boca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada