dimecres, 12 de desembre del 2018

Relats Recopilats Galaxy Guide 3 (X)

Anterior


10 Vist amb els ulls d'un droide

El següent passatge és el relat personal de les experiències de R2-D2 al planeta Dagobah, tal com va ser interpretat, bastant lliurement, per Arhul Hextrophon.

Quan Luke Skywalker va informar a R2 que no anaven a reunir-se amb la flota, sinó que es dirigien a algun lloc anomenat Sistema Dagobah, el petit droide es va sentir naturalment molest. Encara va quedar més alterat quan va accedir als ordinadors d’astrogació de l'Ala-X i va obtenir la poca informació que tenien sobre el remot planeta. Tots els senyals suggerien que no era un lloc per a droides, i malgrat els intents de Luke per tranquil·litzar-ho, R2 estava preocupat. El fet que el seu amo deixés a un costat el procediment d’astrogació estàndard i realitzés un salt manual va fer poc per calmar els nervis electrònics d’R2.
Un aterratge forçós tampoc va ajudar molt a l'assumpte, ni caure en un pantà fangós. Estava fosc i tèrbol, però els sensors d’R2 ho compensaven i li van permetre moure's amb llibertat. Per descomptat, va aprofitar l'oportunitat per burlar-se una mica del seu amo, deixant que es preocupés una mica abans de treure la seva mira sensora fora de l'aigua. R2 havia d'haver estat més llest i no fer el ximple d'aquesta forma, perquè el següent que recordava era ser empassat sencer per alguna espècie de criatura del fang. Per sort, a la criatura no li van asseure bé els garfis d'energia ni el soldador d'arc que tenia. La gegantina bèstia va escopir ràpidament al droide, llançant-lo fora de la fangosa tolla, al suau terra de la jungla.
El negre llim de la rància llacuna s'havia colat pels circuits de l’R2, i va quedar alleujat quan l'amo Luke va suggerir una neteja a consciència. Naturalment, amb la sort que estava tenint el droide, Luke mai va arribar a realitzar aquest treball de neteja. Va ser interromput per l'arribada d'un «petit i molest alienígena», qui va desordenar el seu campament, regirant-ho tot com un jawa en una pila de ferralla. Quan R2 va tractar d'impedir que el petit ésser robés un llum d'energia, el temperamental alienígena va començar a colpejar al droide amb el seu bastó. R2 era a punt de demostrar-li a aquesta petita plaga com de dur que podia ser un droide, quan l'amo Luke li va fer retirar-se i va deixar que el petit i molest ésser voltés a plaer.
R2 mai va comprendre per complet el comportament del seu amo en aquest viatge en particular, i això preocupava al lleial droide. Naturalment, quan Luke es va anar caminant amb aquest alienígena, R2 va quedar alarmat. L'ordre que li va donar Luke perquè es quedés allà i vigilés el campament no va ajudar molt a l'assumpte. Poques hores després, va començar la pluja; «diluvi torrencial» seria més encertat. Fins i tot per un droide enginyós, maniobrar en la superfície del planeta pantanós era gairebé impossible. Sota la pluja, els aterridors udols de les formes de vida indígenes de Dagobah sonaven encara més amenaçadors, i R2 va decidir que seria més prudent seguir al seu amo.
Apuntant-se a la finestra de la petita barraca d'argila en la qual havia entrat el seu amo, R2 va provar les seves millors xiulades de simpatia per tractar d'atreure l'atenció d’en Luke, però el jove rebel estava ocupat amb altres pensaments. Per tant, el preocupat astromecànic es va resignar a suportar la humida nit. Les coses van començar a tenir un aspecte més afalagador quan el temps va millorar bastant en els dies següents. No obstant això, Luke seguia comportant-se de forma estranya, i la raó que ell i R2 estiguessin a Dagobah seguia sense estar clara per al petit droide. Tampoc estava clar per què el seu amo va començar de sobte a realitzar entrenament físic sota la tutela del petit alienígena verd.
Les coses van començar a escapar-se-li de les mans quan l'amo Luke va decidir usar a R2 en un dels seus experiments místics. Gairebé desencaixa la cúpula del droide en deixar-lo caure des d'on el mantenia levitant, a uns cinc metres del terra. De totes maneres, aviat R2 només podia meravellar-se davant les formidables proeses realitzades pel seu amo. Va començar a animar al Luke en la seva mística empresa. Una vegada, quan R2 xiulava el seu ànim a un Luke desconsolat que acabava de fallar una difícil prova, Yoda, a qui ara R2 considerava bastant més savi i important, es va tombar i picà l’ullet al droide.
En aquest moment, R2 va veure a Yoda pel que realment era, i R2 va saber que aquest viatge no era una inútil pèrdua de temps, sinó més aviat una cerca essencial en la vida d’en Luke. Era una missió, i com a tal, feia que R2 se sentís important per estar inclòs en la seva realització. Tot va començar a tenir sentit per al petit droide cap al final de la seva estada al món pantanós. En el transcurs dels dies, havia vist com el seu mestre canviava, tant físicament com mentalment.
La juvenil eufòria que Luke demostrava temps enrere havia estat reemplaçada per serietat i un sentiment de resolució. Naturalment, R2 estava excitat davant la idea d'abandonar finalment aquest lloc horrible, i el droide havia obtingut un major coneixement sobre el seu amo, i del lloc del seu amo en la galàxia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada