dissabte, 29 de desembre del 2018

The Truce at Bakura (VIII)

Anterior


8 Els rebels més recents

—Senyors i creadors —va murmurar Valtis—. Mira quants són.
La Capitana Tessa Manchisco va afermar tots dos peus en la coberta i va inclinar cap endavant la seva butaca de comandament. Al comandament de la primera força de treball de l'Alineament Lliure Virgillià, el Frenesí acabava de sortir de l’hiperespai prop de Sullust; un triomfant retorn pel vaixell de càrrega, que havia estat donat per Sullust per accelerar l'alliberament de Virgíllia. El primer que va fer Manchisco va ser buscar un punt de llum marró vermellós molt petit: el planeta volcànic de Sullust. No obstant això, es va quedar sense alè davant la flota rebel, que s'estenia en totes direccions fins a on li hi arribava la vista.
Hi havia trobat impressionant la panòplia de 22 naus de l'Alineament Lliure.
Però davant ella brillaven dotzenes de naus de batalla, destructors, creuers, portanaus, bombarders, naus de càrrega, naus cisterna i canoneres. Esperava veure naus corellianes, calamarianes i alderaanianes. No Havia esperat veure representat a Kèssel, encara que podrien ser independents que seguien lluitant allà contra el seu govern imperial. Sullustanes, bestinianes, bothanes... Hi havia moltíssimes més.
La rebel·lió s'havia estès.
—Esquadró en aproximació, transmeti codi de reconeixement —va ordenar una veu pel transceptor.
Tessa va fer un senyal al Tinent Delckis. El seu Oficial de Comunicacions, d'amples espatlles, va teclejar una seqüència alfanumèrica que els havien donat en sortir de Virgíllia. Per un instant, Tessa va sentir com se li escapava la suor. Si aquesta flota la rebutjava, la devorarien... i també a la crema dels caces del seu món natal, que transportava a bord.
—Ah —va dir la veu del transceptor—.Virgíllia. Benvinguts. Necessiten proveir-se? Han arribat al moment oportú. Som a punt de saltar.
—A la batalla? —Tessa es va assecar els palmells de les mans en els pantalons.
—Confirmat —va dir la veu—. Una gran... tal vegada l'última, si perdem. Ens vindreu bé.
Tessa va fer un cop d'ull al panell de comandament. Vint-i-dues naus virgilianes havien sortit de l’hiperespai en bones condicions; només parpellejava l'indicador de fallada del Duc Maleït. Aquesta nau sempre atreia la mala sort.
—Tenim un ocell ferit —va respondre—, però la resta de nosaltres estem ansiosos per enfrontar-nos a una autèntica batalla. Posin-se sobre nosaltres i transmetin les coordenades de salt.
—Esplèndid —va dir la veu—. Benvinguts a l'Aliança Rebel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada