dijous, 27 de desembre del 2018

The Truce at Bakura (VII)

Anterior


7 L'Aliança de Planetes Lliures
Eric S. Trautmann

—Camarades de totes les espècies —es va dirigir la Mon Mothma al grup d'humans i alienígenes representants de centenars de mons. Abans de parlar, va fer un cop d'ull al seu voltant i va assaborir la rica aroma de la jungla d’Endor. Mai em vaig atrevir a somiar si més no que això ocorreria—. Com ja saben, l'Emperador ha mort.
Amb aquesta frase, un murmuri d'aprovació es va filtrar entre la multitud de delegats.
Cadascun d'ells havia vist de primera mà la gran maldat de l'Emperador i els seus sequaços.
—A més —va continuar la Mon Mothma—, nosaltres, l'Aliança Rebel, pretenem restaurar la glòria del que va ser la República. Una «Nova República», per així dir-ho.
»No obstant això —va continuar—, no estem preparats per crear instantàniament un govern galàctic. Això seria el cim de la bogeria. Els antics aliats de l'Emperador s'assegurarien d'escombrar-nos del mapa.
—Llavors —clapotejà el delegat durosià, amb els seus fins llavis gomosos lluitant per pronunciar les paraules en bàsic—, és necessari un govern interí.
—Correcte —va assentir la Mon Mothma—. Atès que, en sentit estricte, ja no som «rebels», resulta gairebé obligatori un nou nom i una nova declaració de principis. Vostès, tant els aliats veterans com els nous membres de l'Aliança, estan aquí precisament per a aquest propòsit.
»Ja no som l'Aliança Rebel. Units, som gairebé literalment una Aliança de Planetes Lliures. I així romandrem fins que pugui restaurar-se la República.
La Mon Mothma va fer una pausa, orgullosa de poder associar-se amb el determinat grup d'éssers reunit davant seu.
—En les seves tauletes de dades hi ha un document que m'agradaria que cadascun de vostès signés. Declara que nosaltres, els líders de l'Aliança Rebel, afirmem la nostra intenció d'establir un sistema de govern que romangui fidel als principis de l'Antiga República i tractarem a tots els éssers com a iguals, dignes de respecte...
»Quan signin aquest document —la Mon Mothma va mirar amb gravetat a la concurrència—, l'Aliança de Planetes Lliures haurà nascut realment, i s'haurà donat el primer pas en el camí a una Nova República.

El següent document de text va ser distribuït pels holomitjans aproximadament una setmana després de la Batalla d’Endor.


DECLARACIÓ DE L'ALIANÇA DE PLANETES LLIURES

Ciutadans de la Galàxia, l'Emperador Palpatine ha mort. Durant el seu regnat de terror, Palpatine va trair cada principi de l'Antiga República. El seu govern va oprimir a totes les civilitzacions lliures, va infligir violència sobre els pobles de la galàxia i va ignorar les necessitats dels seus ciutadans quan aquestes necessitats s'estimaven contràries als desitjos de Palpatine. Mentre mantenia l'aparença d'un govern participatiu, Palpatine bloquejava qualsevol cessió del seu poder a qualsevol altra persona de l'estructura governamental

Una Nova Esperança
Nosaltres, els membres de l'Aliança Rebel, anunciem formalment la nostra intenció de restaurar la glòria de l'Antiga República... de crear una Nova República.
On Palpatine es va negar a servir al seu poble, nosaltres pretenem restaurar les llibertats que ell va denegar tan a la lleugera. L'Aliança de Planetes Lliures ofereix lliurement la possibilitat de convertir-se en membre a qualsevol món que desitgi alliberar-se del jou de l'Imperi i sumar-se a la lluita per acabar amb el malson del Nou Ordre.
L'Aliança de Planetes Lliures us fa a vosaltres, els ciutadans de la Galàxia, les següents promeses:
1. Acció Militar: Nosaltres, com l'Aliança Rebel, hem estat acusats de pirateria i terrorisme de la pitjor classe. L'Aliança sempre ha mantingut que aquests informes són clarament falsos. L'Aliança de Planetes Lliures s'abstindrà d'accions militars en o prop de zones civils. Els objectius militars, tals com estacions de batalla i guarnicions, han estat sempre els objectius de les activitats militars de l'Aliança, i aquesta política no ha canviat.
2. Igualtat entre espècies: Qualsevol persona, tant humana com no-humana, que desitgi un lloc en l'Aliança de Planetes Lliures, és benvinguda. On el Nou Ordre era altament restrictiu amb els no-humans, l'objectiu de l'Aliança és proporcionar igualtat d'oportunitats per a tots.
3. Responsabilitat Social: L'Aliança de Planetes Lliures desitja restaurar els principis de l'Antiga República. Com a tal, on sigui possible, l'Aliança pretén restaurar la llibertat d'expressió en els mitjans, les arts, i entre els seus ciutadans.
4. Tolerància: La conquesta i reestructuració a gran escala de civilitzacions planetàries senceres va a acabar. Qualsevol força imperial supervivent que intenti dur a terme accions d'aquesta naturalesa es trobarà amb resposta militar. Cada espècie té el dret de triar el seu propi destí, i l'Aliança de Planetes Lliures jura protegir aquest dret.
5. Moralitat: On anteriorment el Nou Ordre oprimia, mantenint un regnat de terror sobre la població, l'Aliança de Planetes Lliures espera crear una societat més oberta i un govern que tingui en compte la voluntat dels seus ciutadans.

Cap al Futur
Diversos mons i diverses espècies ja s'han aliat amb l'Aliança de Planetes Lliures. Els principis que van ser la pedra angular de l'Antiga República ja se segueixen de nou en aquests mons.
És necessari assenyalar que l'Aliança de Planetes Lliures no és un autèntic govern. Mentre les forces de l'Emperador dominin altres mons, en altres sectors, l'Aliança és principalment una força militar. Admetem lliurement que l'Aliança de Planetes Lliures és merament una mesura interina, un esglaó en el camí a la restauració dels ideals d'un dia passat...
... el primer pas cap a una Nova República.
                             
Mon Mothma             Princesa Leia Organa               Borsk Fey’lya  
Chandrilà                   Alderaan                                  Kothlis

                                                              
Almirall Ackbar          Sian Tevv         Verrinnefra B’thog Indriummsegh
Mon Calamari            Sullust                         Elom               
                         
Domen Beruss                     Kerrithrarr        Jenssar SoBilles
Corellia                                  Kashyyyk                     Dur     


La Declaració d'una Nova República es va fer pública en la Galàxia només quatre setmanes després que es distribuís aquest document. Encara que ara és poc més que una nota al peu en els llibres d'història, la Declaració de l'Aliança de Planetes Lliures il·lustra un important pas en l'evolució de l'Aliança Rebel a la Nova República.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada