dilluns, 31 de desembre del 2018

La Nau del Judici Final (i Ep)

Anterior


Epíleg

Des de dos quilòmetres de distància, l'Estrella de l’Imperi semblava tan elegant i convidador com sempre. El dany en les portes de la badia d'acoblament era amb prou feines visible. L'enorme creuer surava tranquil·lament entre els estels.
—Que fem ara? —va preguntar Tash—. Podem descarregar a Malik en qualsevol lloc, però, què hi ha de la nau?
—GIS ha de ser destruït —va insistir Zak.
—Aquesta nau és massa gran per destruir-la amb la Mortalla —va respondre Hoole.
—Deixeu-me l'Estrella de l’Imperi a mi —va sorgir la veu d’en Dash pel comunicador.
Van observar al Genet de l'Espai d’en Dash en acció. Les seves torretes d'armes van escopir feixos brillants de foc làser que van colpejar el costat del creuer. A continuació, dos grans esborralls de llum van sortir disparats de la part davantera del casc del Genet de l'Espai... torpedes de protons, va imaginar Zak. Els torpedes van desaparèixer a l'ombra de la nau. Però un moment després, Zak va albirar una sèrie d'explosions al llarg dels motors de l'Estrella.
—Això ho paralitzarà —va explicar Dash—. No anirà enlloc.
—Però, ara què? —va preguntar Tash.
Una vegada més, Dash va respondre amb sequedat:
—Oh, he sentit que els rebels sempre van buscant naus. Crec que tinc alguns contactes que pagaran uns bons diners per posar les seves mans sobre l'Estrella de l’Imperi.
Hoole ho va considerar.
—I ells s'asseguraran que GIS no causi cap dany més.
La mandíbula d’en Zak va caure.
—Uhm, Dash, mai ens vas dir el que estaves fent a l'Estrella de l’Imperi per començar.
Van sentir el riure d’en Dash pels altaveus.
—Encara que no ho creguis —va dir—, estava planejant robar la nau.

A bord de l'Estrella de l’Imperi, GIS calculava. Les seves víctimes havien escapat, això era cert. Però això no era més que una fallada de programació. GIS podia pensar per si mateix. Corregiria la seva programació.
Més ràpid que el pensament humà, la computadora va activar els transmissors que Zak i els altres havien tractat d'aconseguir obstinadament. Un moment després, l'Estrella de l’Imperi va establir una connexió amb èxit amb una estació espacial d'un sector proper. GIS es va connectar directament a la computadora de control principal de l'estació espacial, i va enviar una sola ordre.
DESCARREGAR DADES.
Fins i tot funcionant a súper velocitat, va portar gairebé una hora descarregar el programa sencer de GIS de l'Estrella de l’Imperi a l'estació espacial. Des d'allà, GIS podria enganxar-se a l’HoloNet galàctica. Podria anar a qualsevol lloc. Hi hauria una altra Nau del Judici Final.
El programa informàtic va reconèixer una sensació de satisfacció, com una complexa equació matemàtica resolta ràpidament.
Sí, Zak i les seves altres víctimes eren ara lliures.
Però també ho era GIS.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada