dilluns, 31 de desembre del 2018

Una Nova Esperança (Pr)


una Nova Esperança
 
George Lucas





PRÒLEG

Una altra galàxia, una altra època.
L'Antiga República era la República llegendària, més grandiosa que la distància i el temps. No era necessari dir on estava ni d'on venia, sinó saber tan sols que... era la República.
Antany, sota el savi govern del Senat i la protecció dels cavallers Jedi, la República va prosperar i va florir. Però, com ocorre amb freqüència quan la riquesa i el poder superen allò admirable i aconsegueixen allò imponent, van aparèixer éssers perversos plens de cobdícia.
Allò va ocórrer durant l'apogeu de la República.
Igual que els arbres de gran grandària, capaços de suportar qualsevol atac extern, la República es va podrir en el seu interior, a pesar que el perill no era visible des de fora.
Persuadit i ajudat per individus turbulents i ansiosos de poder, i pels impressionants òrgans de comerç, l'ambiciós Senador Palpatine es va fer triar president de la República. Va prometre reconciliar-se amb els descontentaments del poble i restaurar les enyorades glòries de la República.
Quan va tenir assegurat el càrrec, es va declarar Emperador i es va apartar de la plebs. Poc temps després, els mateixos col·laboradors i aduladors als quals havia investit dels títols més eminents, li tenien sota control; les peticions de justícia que llançava el poble no arribaven a les seves oïdes.
Després d'acabar mitjançant la traïció i l'engany amb els cavallers de Jedi —paladins de la justícia en la galàxia—, els governadors i els buròcrates imperials es van disposar a establir el regnat del terror als descoratjats mons de la galàxia.
En benefici de les seves ambicions personals, molts van utilitzar les forces imperials i el prestigi de l'Emperador, cada vegada més aïllat.
Però uns pocs sistemes es van rebel·lar davant aquests nous ultratges. Es van declarar oposats al Nou Ordre i van emprendre la gran batalla per restaurar l'Antiga República.
Des d'un principi, els sistemes esclavitzats per l'Emperador els van superar àmpliament en nombre.
En aquells primers i foscos dies semblava indubtable que la brillant flama de la resistència s'extingiria abans de llançar la llum de la nova veritat en una galàxia de pobles oprimits i vençuts...

De la primera saga
Journal of the Whilts


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada