diumenge, 10 de febrer del 2019

Heroi de Lloguer (I)

Anterior


Entrada 1 del Panell de Dades

Sai’da: Salutacions. Sr. Solo, sóc Sai’da, un historiador de l'orde de monjos B’omarr. Nosaltres construïm aquest monestir...
Han: Uau. No crec que necessiti cap ajuda religiosa en les meves hores finals, amic, doncs no planejo quedar-me aquí prou per convertir-me en un aperitiu pel rancor de Jabba.
Sai’da: No, m'ha entès malament. És la seva història el que vull. No estic aquí per atendre’l en les seves hores finals.
Han: Chewie, t'importaria mostrar-li la porta al nostre nou amic? Tinc alguns problemes, senyor, i explicar-li com vaig arribar aquí no servirà de res. No s'ofengui. A més, ho passo malament fins i tot per mantenir el cap alçat en aquest moment. Estic bastant marejat i confús, i, oh, sí, en cas que se li hagi escapat, estic cec. Chewie, ajuda'm a asseure'm abans que facis fora aquest paio fora d'aquí.
Sai’da: No hi ha necessitat de violència. No sóc el seu carceller. A més, ara estic tancat aquí amb vostès. No tinc accés a la cel·la. Un dels guàrdies de Jabba em va deixar entrar.
Han: Això encara no em sona massa amistós. Vostè i el guàrdia són amics, no? No importa, no vull sentir-ho.
Sai’da: El guàrdia i jo no estem familiaritzats. Només desitjo parlar amb vostè. Com el meu orde conrea la paciència, tinc temps per esperar. Vostè, no obstant això, no sembla sentir-se massa bé. És el mal d'hibernació?
Han: Així que sap algunes coses, eh? Si té algunes respostes, pot prendre seient. Com, quant em durarà això? O encara millor, expliqui'm què va succeir a la Princesa Leia.
Chewbacca: Grrrrrrlwaughl!
Han: Està bé, amic. Sento no haver-te explicat de la nostra princesa. Però trobar-te en la cel·la va ser una commoció. A més estava bastant desorientat. Per no esmentar amb nàusees. Però en realitat ella està bé. Estava molt viva quan em va treure de la carbonita. No obstant això, amb prou feines ens havíem reunit quan el lleig riure de Jabba ens va sorprendre. Un rescat efímer. I com ell no és un que escolti raons... gran sorpresa... el següent que se sap és que els seus esbirros m'han arrossegat a aquesta humida, pobra excusa de cel·la plena de goteres, i no sé on està ella. Així que, una altra vegada, quin és el seu nom, home monjo?
Sai’da: Sai’da.
Han: Bé, Sai’da. Digui'm on està la princesa.
Sai’da: Pel que sé, està amb Jabba. No ha rebut dany. És per vostè per qui abriga animositat.
Han: Animositat? És una forma cortesa de dir-ho. M'agrada com parlen vostès, els tipus educats. Vull dir, estic aquí esperant al fet que els esbirros sense caràcter de Jabba apareguin i vostè diu... no importa. Escolti, la qüestió és, no pensa que la princesa està en perill?
Sai’da: No es pot estar segur de res amb Jabba, però no crec que ella estigui en perill ara com ara.
Han: Ara com ara. No és prou bo. Pot portar-nos fins a ella? Sé que no semblo estar en cap forma per a un intent de gran rescat, però el meu millor amic aquí, Chewie, pot encarregar-se del tema físic.
Chewbacca: Grrrrwwwl!
Sai’da: No vull enganyar-los. No estic en posició de portar-los fins a la princesa. Estic aquí simplement per registrar la seva història i...
Han: Potser tingués unes poques més ganes de parlar si pensés que hi ha alguna cosa en això per a mi. Coneix el seu camí per aquest lloc, veritat? Però, ei, com és que està en aquest monestir...? Va dir que era un monestir, no?
Sai’da: Correcte.
Han: Ha de ser el monestir més estrany de la galàxia. De qualsevol manera, si no està amb Jabba, quina és la seva part? Per què hauria de malgastar el meu temps amb vostè?
Sai’da: El temps no es pot malgastar, Sr. Solo. Permeti'm explicar la meva presència. L'orde de monjos B’omarr va construir aquest monestir com un lloc de perfecte exili. És extens. Eventualment ens retirem al santuari interior, doncs les nostres pràctiques no requereixen molt espai. Ens concentrem en el poder de la ment i de l'esperit. Desgraciadament, la gent va començar a forçar l'entrada de la ciutadella i a utilitzar els seus corredors i alcoves per a propòsits comercials i com a amagatalls. Jabba el Hutt finalment va reclamar una porció del nostre monestir com el seu «palau». Rarament el veiem. Estudiem les nostres filosofies i mantenim la nostra pau privada.
Han: Pau, eh? Tenen la seva pau mentre Jabba causa estralls en mitja galàxia?
Sai’da: No és assumpte nostre.
Han: Bé, és assumpte meu, home monjo, i si no són amics de Jabba, com és que saben que estic aquí?
Sai’da: Nosaltres els monjos som conscients de tot el que succeeix en el palau. Tenim una intuïció mística de la vida interior de certes persones. Vostè m'ha cridat l'atenció. Sóc historiador i estic interessat en la seva història. Jabba acomoda alguns dels nostres requeriments, doncs té una por primària als nostres poders. Em va proporcionar accés a la seva cel·la.
Han: Jabba té por d'alguna cosa? Aquesta és bona. Pot ser vostè algú a qui vulgui conèixer, després de tot. Així que, expliqui'm, eren conscients de mi i de la meva història mentre feia la meva actuació com l'home congelat?
Sai’da: Sí, però només vagament.
Han: I aquesta intuïció que tenen? Pot utilitzar-la per explicar-me sobre la Leia?
Sai’da: Puc dir-li que ella té una poderosa força en el seu interior que no és disminuïda per la captivitat.
Han: Podia haver-li dit més o menys això jo mateix. Pensava en alguna cosa una mica més útil. Però així i tot... què opines, Chewie?
Chewbacca: Waurrgh. Rrmph.
Han: Tal vegada. El monjo coneix aquest lloc millor que nosaltres, això segur. Suposo que no podem perdre res. Sai’da, home, vostè sembla ser la nostra única opció.
Sai’da: Com vaig dir, no vull elevar les seves esperances. Sóc historiador i busco registrar la seva història. La meva utilitat com a artista de l'evasió és, em temo, limitada. Per dir-ho suaument.
Han: Almenys és honest. Potser. Però creu que podria contestar algunes preguntes de pas?
Sai’da: Potser. Si puc.
Han: Molt bé, pot començar per dir-me quina aparença té.
Sai’da: Això és irrellevant. Només la ment importa.
Han: Em pren el pèl? Ha estat en aquesta masmorra massa temps, senyor, cregui'm. Provi a deixar-se congelar en carbonita durant... quant temps vaig ser un ornament de paret, Chewie?
Chewbacca: Awwrk.
Han: Un any? Un any. Em sorprèn que el meu cervell no s'hagi convertit en un gran tros de bava de llimac. Fiu. No m'està agradant això. Estar cec. Em sento arraconat, com si algú pogués venir-me i jo mai sabria què em va copejar. No és com estic acostumat a funcionar. Quant temps exactament creu que estaré així?
Sai’da: Em temo que, una altra vegada, no puc ser de cap ajuda. Vaig sentir que estava sofrint mal d'hibernació, però no tinc idea de quant dura. Crec que el seu temps en carbonita va ser una mica un experiment.
Han: Genial. Això ajuda.
Sai’da: Em disculpo per la meva falta de coneixements en aquesta àrea. Potser, mentre espera al fet que li torni la vista, podria començar a explicar-me una mica de la seva història.
Han: Per ventura no va dir fa una estona alguna cosa sobre vostès els monjos estudiant les seves filosofies privades i guardant-se-les per a si?
Sai’da: Com a historiador, sóc una mica diferent dels meus companys monjos. Per necessitat tinc un interès en el que té lloc més enllà del meu orde. De vegades és una lluita, aquesta diferència en la perspectiva.
Han: Puc identificar-me amb això. Jo mateix sóc un foraster. En qualsevol cas, suposo que estic encallat aquí assegut. No és com si anés a planejar una gran evasió en aquestes condicions. Potser simplement hauria de parlar-li i deixar de pensar en la situació. Potser vostè vegi l'estupenda classe de tipus que sóc i sigui una mica més profitós.
Sense comentaris? Això està bé. Vostè té la paciència i jo tinc el temps. Bé, ara, mai he estat un home reflexiu, però ara que ho penso, m'ha enxampat... per així dir-ho... en bon moment. No he tingut molta oportunitat de xerrar últimament, ment mestra, així que suposo que no em faria mal treure una mica de sentit de tot això. Almenys, si moro, la llegenda d’en Han Solo sobreviurà.
Chewbacca: Varawrk!
Han: No és graciós, Chewie. Ei, no li he presentat oficialment a Chewbacca, el meu primer oficial. Estic segur que tindrà algunes coses que explicar tret que hagi canviat molt aquest últim any. Sembla que una altra gent ha canviat, no, Chewie? Ha!
Si el que diu Chewbacca és cert, Luke Skywalker ara és un cavaller jedi i ens rescatarà en qualsevol moment. Em fa riure. Trobo altament improbable que el noi pugui aconseguir-ho, encara que aquests dies es digui a si mateix jedi. Ell mateix va dir això, eh, Chewie?
Chewbacca: Vrowwf.
Han: En un any succeeixen molts canvis. Fins i tot m’ho podria creure si ens treu d'aquest horripilant palau. Esperem que almenys trobi la Leia. La idea d'aquest bavós, flonjo gripau delinqüent tocant-la...
Chewbacca: Gggrrowwwl!!
Han: Està bé, company. Ella estarà bé. Vas dir que Luke està de camí. Qui sap? El noi té alguns moments sorprenents, ho haig d'admetre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada