dilluns, 11 de febrer del 2019

The Thrawn Trilogy (XIV)

Anterior


14 El Truc del Vel Encobridor


Fragment d'un comunicat imperial interceptat

Per a: Gran Almirall Thrawn
De: Tinent Rejliï Mithel
Assumpte: El Truc del Vel Encobridor

Gran Almirall Thrawn:
Com em va sol·licitar, senyor, he estudiat l'anomenat «truc del vel encobridor» que en el passat ha estat usat amb èxit per la rebel·lió.
Aquesta maniobra concreta, tradicionalment utilitzada per contrabandistes i pirates, consta de tres fases: adquisició, vel (o encegat) i fugida.
La fase d'adquisició ocorre quan la nau objectiu ha estat atrapada o gairebé atrapada en un raig tractor. En aquest punt, la nau objectiu té tres opcions: rendir-se, suïcidar-se, o el vel.
La fase de vel consisteix en l'expulsió d'alguna classe de contramesures per confondre els sensors. Les partícules trac-reflexives són les més efectives, ja que enganyen al bloqueig d'objectiu de l'ordinador de control d'un raig tractor. Una pols tractada que emeti radiació pesada també és efectiu, encara que això també danya la nau objectiu. També se sap que la fase d'encegat de sensors del vel encobridor va ser efectuada amb èxit contra un Cuirassat de l'Autoritat del Sector Corporatiu quan la nau objectiu va abocar una gran quantitat de gra en el raig tractor. Atès que el raig tractor tracta de fixar-se sobre milers —fins i tot milions— de partícules al mateix temps, es perd la presa sobre l'objecte de major massa.
La fase de fugida és simplement el que el nom implica: la nau objectiu s'aprofita de la distracció i realitza un salt a la velocitat de la llum. Quan s'empra adequadament, els pilots de la nau objectiu sovint poden programar el salt en el mateix lloc, en lloc d'activar coordenades de salt pre-programades, ja que els rajos tractors no poden tornar a atrapar-los fins que es dispersi el núvol de pols.
S'han proposat diversos suggeriments sobre mètodes per frustrar aquesta tàctica, amb poc o cap èxit. Reposicionar la nau perseguidora per evitar el vel és la més comuna, encara que un pilot avesat pot mantenir el núvol de pols entre la seva nau i la nau perseguidora.
Una estratègia més radical que ha estat emprada en el passat és la introducció d'un «míssil de partícules carregades». El míssil suposadament podria fer passar una càrrega oposada pel núvol de partícules i obligar a les partícules a agrupar-se. Llavors, l'operador del raig tractor podria disparar la seva arma envoltant els «cúmuls de partícules» i atrapar l'objectiu. Per desgràcia, en operacions de combat reals aquest mètode ha demostrat ser menys que satisfactori. La càpsula del míssil necessita un calibratge precís, i pot quedar desalineat simplement en el seu emmagatzematge o manipulació. En una prova de camp, la polaritat de la càrrega va quedar invertida per una mala manipulació, i en realitat va expandir el vel, en lloc de contreure’l.
La doctrina imperial actual suggereix foc de cobertura de turbolàser en els voltants generals de la nau objectiu, amb l'esperança d'obtenir un «tret afortunat». Això no resulta d'utilitat en una situació en la qual un objectiu hagi de ser capturat amb vida.
Almirall, amb el seu suport, he intentat emprar el propi raig tractor per dispersar el núvol de pols encegadora. Canviant-lo a la «manera plana de tall» (veure datapàgina 87.126 del Manual Bàsic del Raig Tractor Imperial) hauria de ser possible «moure» artificialment el núvol fora del nostre camí. Per desgràcia, el mòdul informàtic de control d'un emplaçament de raig tractor estàndard no pot manejar els senyals de sensor contradictoris de les partícules trac-reflexives, i entra en un cicle d'apagat, o «bucle infinit». Atès que no disposo de la perícia tècnica necessària per reprogramar l'ordinador de control, sol·licito formalment que s'assigni a la tasca un tècnic informàtic de nivell tres, com indico en l'informe adjunt. Si la reprogramació té èxit, crec que podríem haver trobat una manera de frustrar el «truc del vel encobridor».
Respectuosament,
 
Tt. Rejliï Mithel



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada