divendres, 22 de febrer del 2019

The Thrawn Trilogy (XIX)

Anterior


19 Corregir els errors

 

Rukh va avançar en silenci per la coberta de l'hangar del Quimera, gairebé deserta. La coberta estava deserta perquè el Gran Almirall Thrawn insistia a limitar el contacte entre els equips noghri i les tropes imperials. Thrawn no desitjava veure com els valuosos soldats eren massacrats per guerrers noghri a causa d'una acció o un comentari inoportuns.
En ocasions, les actituds i les polítiques de divisió com aquesta fastiguejaven a Rukh. Però no em correspon a mi qüestionar-ho, va pensar per a si mateix. El meu únic deure és obeir. Avançant cap a la llançadora que acabava d'aterrar, va entrar en ella, preparant-se per rebre l'informe del comando noghri que anava a bord.
Els noghri estaven asseguts en una foscor gairebé absoluta. Rukh va sentir immediatament que alguna cosa anava malament. Rukh sabia que els seus congèneres noghri estaven molestos i... furiosos.
—Rukh, del clan Baikh’vair, et saludem —grunyí el líder de l'equip, en l'aspra llengua del poble noghri.
—Akh’laht, del clan Kihm’bar, et saludo —va respondre, amb la mitja reverència formal noghri i la salutació amb els palmells cap amunt que indicava respecte—. Informa —va ordenar Rukh.
Akh’laht va fer una pausa, mirant als seus camarades.
—El meu senyor, portem notícies d’Honoghr —va xiuxiuar el noghri—. El Gran Almirall ens enganya.
Rukh va ser pres totalment per sorpresa. Escoltar que un Guàrdia d'Honor Noghri difamés el nom i l'honor del senyor dels Supraclans Noghri era una cosa impensable, un crim punible amb una mort immediata. El pols de Rukh es va accelerar i va sentir que la seva pròpia ràbia anava creixent en el seu interior. Rukh no havia escoltat mai abans semblant falta de respecte. Però Akh’laht no és cap estúpid, va pensar Rukh. Ha d'haver-hi alguna raó per a això.
—Explica't, i ràpid —va rugir Rukh—, perquè la teva vida depèn de la teva resposta.
Akh’laht va relatar en veu baixa la història de la Mal’ary’ush —Lady Vader— i la seva visita a Honoghr. Li va parlar del seu coratge en enfrontar-se al poder dels clans combinats i a les seves proves de com l'Imperi havia enganyat i esclavitzat al poble noghri. Els sentits de Rukh van quedar aclaparats, i la seva ira estava ara dirigida cap al Gran Almirall. Ens va enganyar, va pensar. Ens pren per estúpids...
—Nostre deute amb l'Imperi ha estat saldat —va dir Akh’laht—, però hem de ser cauts.
—Romandré aquí —va dir Rukh després d'un llarg moment de reflexió—. Aquí, puc observar al Gran Almirall. Observaré i esperaré. Quan descobreixi que els noghri ja no estan al seu servei, li assassinaré.
Els altres noghri van oferir a Rukh una variació diferent de la salutació amb els palmells cap amunt: la manera noghri de dir «A reveure, honorable guerrer que va a morir pels noghri». Rukh s'estava oferint voluntari per a una missió suïcida: una missió de venjança contra l'Imperi que els havia estat oprimint des d'abans que naixés.
—Rukh, del clan Baikh’vair, saludem el teu sacrifici. Mor amb honor —grunyí Akh’laht.
—Vés amb sort, Akh’laht, del clan Kihm’bar —va respondre Rukh, allunyant-se.
Rukh es va detenir per un instant, i es va tornar cap a l'equip de comandos que estava allà reunit.
—Digueu als dinastes que els errors seran corregits —va dir, acariciant amb els seus dits la fina empunyadura del seu ganivet d'assassí—. El Gran Almirall té moltes coses per les quals respondre. Moltes coses, per descomptat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada