diumenge, 10 de febrer del 2019

Heroi de Lloguer (Pr)


Heroi de Lloguer
Diari de Han Solo

 
Donna Tauscher


Ara els lectors poden experimentar el costat personal d’en Han Solo. De presoner de Jabba el Hutt a pretendent d'una princesa, Han revela els seus pensaments i sentiments al llarg de cada pas del seu viatge creuant les estrelles.


PANELL DE DADES DE HAN SOLO
GRAVAT PER MONJO B’OMARR
LOCALITZACIÓ: TATOOINE,
MASMORRA DE JABBA EL HUTT
«Escolti, home monjo. No m'importava cap Rebel·lió. M'importava jo, el meu company Chewie, la meva nau i la meva recompensa. Havia de saldar uns deutes. Béns per passar de contraban. Les meves lleialtats eren per la supervivència. Punt».



Pròleg

Han Solo està en una dificultat. Recentment alliberat de la carbonita per la Princesa Leia, està tancat en una cel·la petita i fosca en la masmorra del palau de Jabba el Hutt. Espera una sentència de mort. Per si no fos suficient, sofreix de mal d'hibernació... nàusees, ceguesa i pensaments confusos. Per no esmentar que no sap què li va succeir a la Princesa Leia. Òbviament, no està en condicions d'escapar. I ni tan sols la presència de Chewbacca amb ell en la cel·la ofereix molta esperança.
Mentrestant, la presència d’en Han ha cridat l'atenció d'un monjo, Sai’da, de l'orde de monjos B’omarr. Els monjos B’omarr viuen en el mateix nucli del misteriós palau on Jabba el Hutt ha establert il·legalment el seu domini a les sales exteriors. Els monjos B’omarr van construir aquest palau com un monestir, però eventualment es van retirar al santuari interior. Tenen una pau intranquil·la amb Jabba.
Sai’da és historiador. Porta una cerca de coneixement d'espècies fora de la seva limitada esfera. Escolta històries de l'Aliança Rebel i de l'Imperi. Però rarament té l'oportunitat de parlar amb aquells implicats en les lluites diàries. Es pregunta què motiva a algú a unir forces amb un bàndol o l'altre. Com una vida individual s'obre i pren forma? Com afecta això a la història?
Aquestes són algunes de les preguntes que Sai’da pondera quan s'aproxima a la cel·la d’en Han Solo, guiat per un dels guàrdies de Jabba. Sai’da és un home alt i prim, cobert amb un hàbit fosc que oculta el seu cap. Camina silenciosament, els braços creuats, amb el cap inclinat a un costat, pensant en l'entrevista esdevenidora. No intenta cap conversa amb el guàrdia. En una mà porta un panell de dades que activarà tan aviat com entri en la cel·la. Totes les converses seran gravades per a futura consideració.
Sai’da, com els monjos B’omarr més altament entrenats, té una visió única i mística de la naturalesa d'uns altres. Percep que aquest serà un intercanvi molt interessant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada