dimarts, 19 de febrer del 2019

Per la Mà de l’Emperador (VIII)

Anterior


CAPÍTOL VIII

La coneguda veu metàl·lica sense matisos de l’androide, era l'única cosa que pertorbava el silenci de la sala de control de l'enorme nau de càrrega.
—El meu escaneig dels documents d'ordre civil a la zona, m'indica que no hi ha hagut cap reducció ni interrupció en les activitats de la Nebulosa Negra —va dir K3.
L’holoprojector mostrava la imatge del Príncep Xízor, vestit amb un elegant abillament com solia ser el seu costum, i del coll del qual penjava un medalló molt similar al que Jade li havia arrabassat a Dequc. Mara romania asseguda en una butaca gravitatòria, sostenint la joia a la mà dreta, mentre recolzava el seu colze esquerre sobre la taula de l’holoprojector.
—Gràcies, K3 —el seu cap es balancejava de darrere cap endavant, al mateix temps que contemplava pensativament la imatge—. Aquest medalló és com el que portava el Príncep Xízor... però alguna cosa no m’acaba de convèncer.
—Potser sigui perquè les gemmes que adornen el medalló que vostè té, estan fetes de xircònia de Kubindi.
El planeta Kubindi estava habitat pels insectívors kubaz o kubazians, els quals tenien una llarga trompa per absorbir insectes dels seus ruscs, a més d'una pell negre-verdosa, caps punxeguts amb crins negres, i dos dits en cada peu. Addicionalment, havien de cobrir amb ulleres els seus sensibles ulls als mons amb sols grocs o vermells. Vivien en ruscs subterranis, i tots els integrants de cada rusc, eren descendents d'una mateixa reina. Molts kubaz fora de Kubindi, eren espies enviats a altres mons pels seus respectius ruscs per aprendre sobre la política, la cultura i l'art culinari (pels kubaz, això estava referit als insectes natius) d'aquests planetes. No reconeixien a les espècies insectoides més que com a aliment, així que en algunes ocasions compraven il·legalment els cadàvers d'individus d'espècies insectoides intel·ligents, ficant-se en seriosos problemes. També eren reconeguts com a hàbils joiers, encara que les joies que fabricaven amb la xircònia provinent del seu planeta, solien ser venudes per alguns poc escrupolosos, com a estupendes falsificacions de diamants veritables.
—Llavors es tracta de diamants falsos —va concloure Jade. Va observar novament el medalló que estava entre les seves mans—. Ni Xízor ni cap dels seus lloctinents, mai haguessin portat diamants falsos, així que aquest medalló és una rèplica, no és el veritable; així com ho era el fals Dequc que vaig eliminar. Tant que cridava... segur que intentava dir-me que m'estava equivocant de persona.
Prenent una decisió sobtada, es va aixecar i es va vestir de manera formal. Hauria de tornar a la mateixa seu central del Museu Galàctic, a la seva secció reservada: on estaven guardats els arxius de Sol Negre.
—Haig d'esclarir tot aquest assumpte per confirmar les meves sospites... encara que presumeixo que no serà gens fàcil.
El viatge no va ser molt perllongat. Identificant-se com una agent pertanyent a la Cort Imperial, va encarar al calb oficial que romania assegut enfront de la recepció.
—Sóc portadora d'una Directriu AT3 —no sabia si l'ordenança encara tindria validesa fora de la jurisdicció per la qual havia estat designada—. Requereixo accés complet a tots els expedients de Sol Negre.
L'oficial va aixecar la mirada una vegada més, i ni tan sols es va molestar a verificar la informació. Amb un gest de suprem desgrat, li va contestar.
—M'és igual quant urgent sigui la seva necessitat. La Directora Isard ha ordenat que els arxius continguts en les targetes de dades pertanyents a Sol Negre, així com les evidències confiscades, romanguin segellats i completament sota resguard. Ningú pot tenir accés a ells, tret que obtingui el permís personal d'ella mateixa per poder examinar-los.
Jade sabia que mai havia estat sant de la devoció de la Directora d'Intel·ligència Ysanne Isard, així que va optar per no insistir. No obstant això, un nou pla començava a prendre forma en el seu cap.
Esperaré fins que fosquegi per poder tornar.

****

Les ombres de Coruscant embolicaven cada subtil moviment que realitzava. Embolicada en el seu vestit d'infiltració de color negre, va escalar les parets del Museu Galàctic fins al pis vint-i-set, que era on es trobava l'objectiu que estava buscant. Va arribar fins a una de les finestres que miraven cap al carrer, i va fer un petit forat a través de la mampara de transpariacer. Després va introduir un petit dispositiu de làser mèdic, i va fondre els cables dins del connector per desactivar l'alarma primària, sense disparar l'alarma secundària. A continuació, va fer un tall circular sobre la placa de transpariacer, es va infiltrar a l'edifici que es trobava en penombres.

La Mà de l’Emperador no demana permís; la Mà de l’Emperador tan sols actua.
Realment, la retallada de pressupost que havia recaigut sobre el Museu Imperial, l'havia afectat a tot nivell. Des de la restricció de personal, fins als límits en inversió tecnològica de seguretat. A Mara no li va costar molt temps trobar l'objecte que estava buscant. Tornant sobre els seus passos, va arribar a la finestra per la qual havia entrat. Col·locant en el seu lloc el tap circular de transpariacer que havia retirat, li va afegir una capa d'adhesiu sintètic per enganxar-ho, el qual després d'alguns segons, fusionaria tot de nou en una sola pel·lícula, no deixant ni tan sols una osca que placa hagués estat mai tallada. Va descendir acuradament, i es va perdre en les profunditats de la nit.

****

Ja de tornada en la seva butaca gravitant, comparava el medalló que li havia arrabassat al fals Dequc, amb el medalló que antany havia pertangut al Príncep Xízor. Les diferències, encara que subtils, eren bastant evidents per a un ull entrenat.
—Com he pogut cometre semblant error de novençana? —pensava al moment de fer la seva avaluació—. Haig de trobar al veritable Dequc, i completar la missió. I per això, necessito elaborar un pla. Però primer, haig d'avaluar els meus propis errors.
Prenent a tots els droides de servei que va poder aconseguir, els va portar a la holocoberta de simulació de la nau, i els va distribuir de manera similar a com havia trobat als sequaços de Dequc a Svivren.
—Hi ha poca informació sobre Dequc, així que hauré de recrear l'escenari, i posar-me a prova en ell.
Va programar als droides de tal manera que cadascú exercís el paper que ella els tenia assignat, —alguns com a guardaespatlles, uns altres com a mers cortesans, i algun més com el mateix fals Dequc al que havia decapitat, assegut en posició de flor de lotus—, i va fer la seva incursió tal qual la recordava, amb el sabre de llum encès, i disparant el blàster, convenientment programat en funció d'atordiment, sobre els animosos droides.
Immediatament va rebre un tret de blàster per l'esquena que la va llançar sobre el terra de la coberta. L'atordiment va durar alguns pocs segons, i després es va aixecar.
En alterar el nivell d'alerta dels droides, i en programar-los com si fossin veritables guardaespatlles d'un gàngster, vaig poder descobrir una cosa: que fins i tot uns guàrdies sense cervell haurien salvat la vida de Dequc. És evident que em van deixar pensar que l’havia matat.
En realitzar una nova simulació, i evitant aquesta vegada l'atac per l'esquena, es va trobar amb una nova sorpresa.
El droide que simulava ser Dequc, va aixecar un blàster que mantenia ocult, i li va apuntar directament a la cara amb prou feines ella es va desfer dels guardaespatlles.
—Alto.
Mara va posar expressió de pocs amics, i va decidir iniciar una nova simulació.

****

La veu de Ka-tres va arribar des de les seves esquenes.
—Mestressa, ha recreat la simulació cinc vegades, i va poder eliminar a Dequc en dues d'elles. Només va aconseguir escapar viva en una de les ocasions —va fer una pausa perllongada—. Desitja continuar amb els intents?
Mara va deixar escapar un sospir.
—És evident que allò era tan sols un muntatge per enganyar al possible assassí. Però... per ventura sabria Dequc que es tractava de mi?
La resposta de l’androide no es va fer esperar.
—Ho dubto. Com a Senyor del Crim, segur que fa que altres dobles el substitueixin de manera habitual. La negligència en la seva seguretat demostra que no els tem als seus enemics.
Mara es va aixecar de la butaca gravitant i va mirar pel finestral de la nau.
—Però ara el propi emperador és el seu enemic —va concloure. Reprimint un sospir, li va ordenar—. Reuneix tota la informació que puguis sobre Dequc. Qualsevol arxiu. És igual el que hagis de fer per aconseguir-la.
K3 va replicar.
—La Directora Isard ens ha bloquejat l'accés en aquest tipus d'informació.
Sense tornar-se, Mara va continuar.
—I de quina manera això t'impedeix complir amb les meves ordres?
—Començo de seguida, mestressa.
El fidel androide va començar a retirar-se, deixant a Mara sumida en un mar de meditacions.
—Li he fallat al meu Mestre. Sé que haig d'admetre el meu fracàs enfront d'ell i acceptar el càstig que m'imposi.
La connexió mental va arribar més ràpid del que hauria esperat.
—[Mara Jade...].
—[Mestre].
La imatge mental va anar ampliant-se fins abastar el Saló del Tron localitzat en un lloc que no coneixia. En òrbita sobre la Lluna de...
—[Endor. La meva petita, vés amb compte amb el que està succeint aquí sobre Endor].
Dos contendents esgrimien sengles sabres làser en presència del seu Mestre. Un d'ells era el Fosc Senyor del Sith, i l'altre... no s’ho podia creure.
Es tractava de l’Skywalker!
I Skywalker estava llançant potents espasades i fent retrocedir a Vader!
Va escoltar la mel·líflua veu del seu Mestre.
—Usa la teva agressivitat, noi. Deixa que l'odi flueixi en tu.
De sobte, Lord Vader va caure sobre un genoll.
El riure de Palpatine es va deixar escoltar per tot l'ambient.
—Ara compleix amb el teu destí, i pren el lloc del teu pare al meu costat!
Com? Pare? Lord Vader era el pare de Skywalker?
Per ventura era aquesta la raó per la qual Vader havia demostrat tant interès per l'anodí granger de Tatooine?
Una onada de confusió es va apoderar de Mara Jade, al mateix temps que les imatges es feien cada vegada més nebuloses. La connexió amb el seu Mestre es feia més feble per alguns moments. Però alguna cosa va canviar en aquest moment.
Els sabres de llum dels dos virtuosos en la Força van girar per apuntar amenaçadorament a Palpatine en aquest moment. D'improvís, la preocupació —tal vegada fins i tot la por?—, començaven a apoderar-se del seu Mestre. Mara podia sentir en carn viva el sentiment d'impotència i de desesperació que emanaven de l’emperador.
—No! Detinguin-se! Els ho ordeno a tots dos! Alto!
Els rajos de Força, brollant de les ossudes mans de Palpatine, es van dirigir per copejar tant al Fosc Senyor del Sith com al jove Jedi, mentre l’emperador reia una vegada més.
—Us mataré a tots dos! Us mataré a tots dos!
Desviant amb destresa el sorprenent atac, els dos previs antagonistes van carregar amb prestesa contra l’emperador.
Les fulles dels sabres de llum van aconseguir a l’uníson el seu desgastat cos. L'antic Amo de l'Univers va caure sobre la coberta de la inconclusa segona Estrella de la Mort, mentre projectava un últim pensament cap a la desesperada Mà de l’Emperador, qui assistia incrèdula en la distància al violent espectacle.
—[Has de matar a Skywalker!] —va ser la seva última ordre.
Una artèria va semblar trencar-se en el cervell de la Mara Jade, qui llançant un grunyit sord, es va desplomar sobre el terra de la seva nau.
La visió ve acompanyada de l'agonia de la mort. No puc resistir-ho.
El centre de tota la seva vida, la raó de ser de la seva existència...
Tot pel que havia lluitat, tot estava perdut amb la mort del seu Mestre.

Una ràpida successió d'imatges va ennuvolar el seu enteniment; imatges de la seva primera infància, nouvinguda a Coruscant; imatges d'ella al costat de l’emperador en la Llotja de l'Òpera Imperial; imatges d'ella sent enviada a infiltrar-se en alguns assentaments de bandits perillosos, d'ella ajusticiant als enemics de l'Imperi; records d'ella aprenent a pilotar naus de combat en companyia d'una tripulació de calamarians, tot per ordre del seu Mestre; d'ella observant en primera fila, la glòria de l'Ascensió de l'Imperi. Tot s'havia esfumat.
Un últim pensament li va obrir una terebrant ferida en el costat abans que perdés el coneixement.
Jo, la Mà de l’Emperador, no he aconseguit evitar la seva mort. Si hagués aconseguit matar a Skywalker...
Va romandre tombada sobre el fred acer, en un estat semi inconscient semblant al somni, durant moltes hores.

****

Un preocupat K3 es va agenollar al costat de la seva propietària. No havia aconseguit recol·lectar molta informació sobre Dequc, però en aquest moment, allò era el menys important. La seva tornada li va fer trobar a una Jade que encara no havia recobrat el coneixement, i que estava respirant molt superficialment.
—Mestressa Jade, què és el que li ha succeït? —li va dir mentre li prenia del cap delicadament.
Abans que Mara pogués dir alguna paraula, un soroll a la seva esquena va fer que K3 es tornés.
Una porta metàl·lica es va obrir de cop, i dos homes mal encarats van entrar per ella ràpidament.
Un d'ells li va ordenar.
—Aparta't d'ella, droide, i fot el camp.
K3 va procedir a allunyar-se, obeint la descortesa ordre.
L'altre home va fer una trucada pel seu comlink, i va informar lacònicament.
—La tenim.
La van agafar per tots dos braços, i amb prou feines començaven a aixecar-la, quan Mara Jade grunyí de manera gairebé inaudible.
—Ugh...
—Sembla que està despertant —va dir un dels rufians.
—Vaja —li va contestar l'altre.
I abans que pogués dir res més, una impositiva figura, el cabell de la qual curt i fosc que estava travessat per sengles flocs blancs i que li arribava fins a les espatlles, va entrar per la porta; acostant-se fins a on es trobava la presonera, va aferrar el cap de l'esvaïda dona amb la seva mà dreta, per observar millor el seu descompost rostre, i va exclamar en veu alta.
—Així que per fi queda desvetllat el misteri de la teva identitat; no ets una ballarina, ets una de les famoses Mans de l’emperador —va fer una pausa per agregar—. Vaig pensar que series molt més rude.
Amb la seva sola presència, la Directora d'Oficina de Seguretat Imperial, Ysanne Isard, havia imposat el silenci als dos rufians que sostenien a Jade.
Mara no encertava a recompondre's; la seva condició era lamentable. Mirant l'escena amb ulls desmaiats, només encertà a pensar.
—El meu món s'ha destrossat en mil trossos. Ara res podria ser pitjor.
Però la feblesa que feia presa del seu atabalat cos, va fer que ni tan sols una sola paraula pogués escapar dels seus llavis.
Un dels seus capturadors li va apropar a Isard els medallons de Xízor i de Dequc, que Mara havia estat comparant amb anterioritat. Reconeixent un d'ells, Ysanne Isard va dictar el seu veredicte.
—Qui ha estat capaç de robar el Museu de l’Emperador, segur que serà capaç de vendre als seus còmplices, i farà caure a les nostres mans als enemics de l'Imperi —un somriure sardònic va coronar els seus llavis—. Tanquin-la. Aviat morirà juntament amb tots els gossos traïdors que han gosat rebel·lar-se contra l’emperador.
Mara va sospirar. Sabia que de res li serviria tractar d'aclarir les coses. Gairebé a ròssec va ser treta de l'envellida nau que havia estat la seva llar durant moltes temporades.
—Sembla que he subestimat la ira de la Ysanne Isard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada