dijous, 28 de febrer del 2019

L'Erm de Kathol (Int)


L'Erm de Kathol

El Guardià Fosc 2
Paul Sudlow, Chris Doyle, Lisa Smedman, George R. Strayton i Anthony P. Russo



L'èpica aventura iniciada en el primer llibre de la Campanya del Guardià Fosc, continua!
La nau de la Nova República Estrella Remota persegueix al renegat Moff Imperial Kentor Sarne fins a les extensions encara no cartografiades de l'Erm de Kathol. Uneix-te a la intrèpida tripulació de l'Estrella Remota en la seva cerca de les forces de Sarne a través d'aquesta aïllada i perillosa regió de l'espai.
Estranys alienígenes amb misteriosos designis amenacen l'Estrella Remota a mesura que s'interna més i més en el desconegut...
Perdudes colònies a la vora de la guerra civil intenten protegir-se de les intromissions de la Nova República i de l'Imperi...
Criatures hostils envaeixen l'Estrella Remota mentre les forces del Moff Sarne contraataquen a la Nova República...
Aquest llibre inclou cinc aventures que continuen la saga del Guardià Fosc, així com ampli material de referència sobre l'Erm de Kathol que permet als directors de joc ampliar els horitzons de la Campanya del Guardià Fosc.



Autors:
     Introducció: Paul Sudlow
     Menjar per a plantes: Chris Doyle
     Petits imperis: Lisa Smedman
     Foc infernal: George R. Strayton
     Els senyors d’Exocron: Anthony P. Russo
     Al caient de la galàxia: George R. Strayton






Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...

La nau de la Nova República Estrella Remota, tripulada per una bigarrada dotació de soldats de la Nova República, proscrits i inadaptats, prossegueix la seva desenfrenada persecució del sinistre Moff Sarne.
Sarne comanda la seva pròpia flota i controla estranys artefactes màgics anomenats —tecnologia del Guardià Fosc—. La capitana de l'Estrella Remota, Kaiya Adrimetrum, té ordre d'atrapar-lo costi el que costi.
Cada dia que passa l'Estrella Remota s'allunya més i més dels mons habitats de la galàxia per penetrar en l'aïllat i desert buit de l'espai profund...


INTRODUCCIÓ
PAUL SUDLOW

—Un altre tant per a la “Reina del Sàbacc”! —es mofava Gorjaye amuntegant els seus crèdits—. Sembla que avui no és el teu dia, Thyte.
Darryn Thyte va arrufar les celles davant les cartes que li havien traït a l'últim moment.
—Realment no està sent la meva dècada —va dir doblegant el seu braç mecànic amb un brunzit de servomotors.
Gorjaye va esbufegar i li va llançar una carta a Thyte.
—Bua, deixa de ser aixafaquetarres. Et creus l'únic ex-rebel amb problemes? Tot d'una se m'ocorren un parell de pilots d'Ala-X amb pitjor sort que tu.
—Oh, per l’amor del cel, callareu? —va protestar Dajus des de l'altre costat de la sala d'oficials, on disputava amb Lofryyhn una partida en un tauler hologràfic—. Gairebé no es pot pensar!
—Doncs no seria massa arriscat moure aquesta, imperial —va dir Gorjaye amb un desagradable somriure—. Encara que resulta temptador.
Per una bona estona els ulls de Dajus van llançar rajos a Gorjaye, i els de Gorjaye van respondre. Lofryyhn mugí impacient i Dajus va tornar al joc després de llançar una mirada culpable a l'enginyer wookie. Va observar de nou el tauler i va sospirar frustrada. El gundark hologràfic de Lofryyhn havia fet una alarmant incursió en la seva primera línia de defensa. Ara els seus rajos van apuntar a Lofryyhn, que va esbufegar una riallada i es va tombar sobre el respatller.
—Anem cap a aquest buit... i he sentit que passaran almenys catorze dies fins que topem amb un sistema, encara que sigui subdesenvolupat —va assenyalar Thyte—. Encara sort que van optimitzar els nostres motors; si no estaríem gairebé un mes enmig del no-res.
—Serà gairebé Igual de dolent —va dir Gorjaye recollint les cartes—. Vosaltres els del pont podeu fer simulacres fins a afartar-vos, però la nostra gran capitana es nega a parar de tant en tant perquè els meus pilots tinguin algun temps de vol. Tal vegada donem abans amb Sarne, però no valdrà un pebrot si no podem combatre.
Lofryyhn grunyí enutjat.
—Crec que al wookie no li ha agradat aquest to, Gorjaye —va dir Dajus. Va fer una pausa—. I a mi tampoc m'agrada. Parlar malament d'un capità no són maneres.
—Oh, i tu què saps d'això, Nena de les Botes d'Aigua? Almenys jo no persegueixo al meu antic cap!
—Què vols dir amb això? —va dir Dajus enrogint d'ira.
—El que has sentit!
En aquest instant les sirenes d'alarma van començar a ulular per tota la nau. El casc va sofrir una lleu commoció que va repercutir en les cobertes. Dajus es va quedar mirant al sostre.
—Eh! Heu sentit això? Tornem a l'espai real.
—Xafarranxo de combat! —va exclamar el primer oficial Khzam pels altaveus—. Repeteixo: Xafarranxo de combat!
—Millor que sigui un simulacre —va remugar Gorjaye agafant la seva caçadora de vol i corrent cap a la porta seguida de Lofryyhn.
—Vaig pensar que volies acció, Trenca-ales! —va cridar alegrement Thyte a la seva esquena. Després va tornar a asseure's rient entre dents.
—Això... no hauríem d'anar també? —va dir Dajus aixecant-se.
Thyte va alçar la vista.
—Com? Ah, d'aquí a un minut —li picà l’ullet—. De fet és un simulacre. Servit a la carta per als nostres avorrits pilots —s’arrepapà amb una rialleta—. Sembla que la Capitana Adrimetrum també té sentit de l'humor. I millor sentit del que pensa la Gorjaye. Em va deixar ben clar que no parlés a la tinent del simulacre...

Fins ara les aventures de l'Estrella Remota han tingut lloc als planetes fronterers del sector Kathol, però la regió Kathol de l'espai comprèn molt més que l'àrea controlada per l'imperi i governada pel Moff Sarne.
Més enllà del sector Kathol pròpiament dit s'estén una vasta regió de l'espai en gran manera inexplorada i sense cartografiar; una zona de l'espai coneguda com l'Erm de Kathol.
Els assentaments de l'Erm són tan aïllats i insulars com cal esperar (alguns no han tingut contacte amb l'Eix des de fa segles). La vida en l'Erm és dura i sovint perillosa. De vegades la recarrega del blàster d'un home val més que la seva pròpia vida. I estar tan apartats a l'espai no significa que hi hagi temps per descansar...

________________________________________
       43:6:2
Per a: Capità Rolf Treidum, Lialic II
De: Moff Kentor Sarne, Flota Imperial del Sector Kathol
Assumpte: Descripció de la missió de la Lialic II
________________________________________

OBJECTIUS DE LA MISSIÓ
Se li ordena tornar a l'Erm de Kathol i localitzar la nau de la Nova República Estrella Remota. El servei d'intel·ligència indica que l'Estrella Remota pretén seguir a la nostra flota cap al Buit. Aquesta és la meva intenció. Se li ordena retardar l'avanç de l'enemic per l'Erm de Kathol. Això proporcionarà temps suficient al gruix de la flota per preparar per complet la recepció final de l'Estrella Remota i de la flota regional de la Nova República.
     Retardarà l'Estrella Remota mitjançant qualsevol mitjà a la seva disposició.
     Privarà de possibles aliats a l'Erm de Kathol a la Nova República promovent el descontentament contra la mateixa; de nou, usi qualsevol mitjà a la seva disposició.
     No destruirà l'Estrella Remota ni de cap manera la incapacitarà per seguir a la nostra flota cap al Buit quan jo decideixi. Si aquest dany arribés a produir-se per causa aliena a la seva voluntat, esperaré un informe detallat demostrant la seva innocència.
 
Sarne


Nota de recopilació
A partir d'aquí, vénen les aventures per al vell joc de rol. Excepte per algun requadre ocasional, es tracta d'un intent de presentar les notes dirigides al director de joc de forma més o menys semblant a un relat. La idea és completar una mica la història per tots aquells que mai anem a jugar això com una campanya de rol.
S'ha omès tota la part d'estadístiques, tirades i altres elements de la mecànica del joc, igual que referències a elements que serien coneguts pel director de joc, però haurien de ser una sorpresa per als personatges.
Pot notar-se un ús inconsistent dels temps verbals.
Se segueix parlant dels personatges, que serien els personatges dels jugadors, segons la mecànica d'aquesta campanya en particular, en lloc de tenir un personatge cadascun, els jugadors poden triar diferents membres de la tripulació de l'Estrella Remota al llarg del joc.
També es van ometre moltes descripcions que encara que agreguen més context i alguns detalls interessants resulten en general repetitives i avorrides. De fet es van ometre grans seccions del llibre amb descripcions de la geografia i els habitants de l'erm, organitzacions, etc.
Per a més informació sobretot això es recomana consultar el llibre de rol complet.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada