dimarts, 12 de febrer del 2019

Heroi de Lloguer (XIII)

Anterior


Entrada 13 del Panell de Dades

Han: Chewie i jo teníem el Falcó carregat. Embarquem sense dir molt. Estava massa ocupat parlant amb mi mateix una altra vegada.
Ens vam enlairar. Ho havia aconseguit. Tenia els diners per pagar a Jabba. Els imperials estaven massa atrafegats per prestar cap atenció a la sortida del Falcó. Tenia un viatge buidat davant meu.
Així que, quin era el problema? Hauria de sentir-me genial. Una altra vegada un home lliure. Però no vaig poder evitar-ho. Havia de monitorar la batalla que es desenvolupava en l'Estrella de la Mort. Chewie i jo assimilàvem en silenci la destrucció dels pilots rebels. Aquells nois anaven a la seva missió amb tot el que tenien. S'estaven mantenint ferms contra les forces imperials i el caces TIE. En veritat em va afectar.
Era dur decidir-se pels pilots rebels... o no podien arribar prop de l'obertura per disparar el gran pel pou, o no podien aconseguir un objectiu tan petit una vegada ho feien. Es cobrien uns a uns altres amb un risc extrem. No podia ni mantenir el seguiment de quants pilots havien caigut. Era hora de l'última oportunitat quan li van donar la paraula a Luke.
De sobte vaig saber que anàvem en la direcció equivocada. Li vam donar la volta al Falcó i vam girar a màxima velocitat cap a l'Estrella de la Mort.
Tres nous caces TIE havien entrat en la refrega. Tenia un mal pressentiment sobre aquests paios. El temps s'estava esgotant i depenia del noi aconseguir un miracle. S'estaven tancant sobre ell. Vaig calcular que, si anava a haver-hi una última lluita, almenys anava a ser justa.
Luke estava aquí a baix fregant la trinxera en el seu ala-X amb la seva computadora apagada, preparat per disparar un per la tremuja a ull... si podia tenir l'oportunitat. Bé, jo estava allà per donar-li aquesta oportunitat. Aquests nois dels TIE no em van veure venir. Vaja, hi ha un avantatge a entrar tard al joc: l'element de la sorpresa.
Sai’da: Així que va entrar en la batalla per Luke?
Han: Més o menys. Però més que això. No podia aguantar-ho més. No volia que aquests TIEs imperials xisclessin per passadissos darrere de cap dels nostres nois. Són un grup d'aspecte malvat, les forces imperials, incloses les seves naus. Fins i tot després de totes les baixes i intents fallits, cada rebel estava disposat a donar la seva vida per l'oportunitat de Luke per volar l'Estrella de la Mort fora de la galàxia. Aquest tipus de valentia li arriba a un. Sabia que havia d'ajudar al noi. I en aquell moment vaig saber en les meves entranyes que estava amb l'Aliança Rebel. És com si tot es tornés clar. I quan un sap alguna cosa tan segura dins seu, el seu cos simplement desenganxa i tot el que es pot fer és seguir-ho. Anava a assegurar-me que Darth Vader... i no em pregunti com sabia que era ell... no arruïnava l'oportunitat del noi.
Li vaig dir que m'agrada l'acció. Precipitar-se sobre aquests TIEs imperials i donar-los la sorpresa de les seves vides va ser bastant salvatge. L'Estrella de la Mort estava a segons d'eliminar la base rebel. Parlem de canviar el curs de la història de la galàxia. Hauria estat un relat sinistre per a vostè.
Però això no va succeir. Primer vaig acabar amb un dels homes ala. Un tret net. No va saber què li va colpejar. Això va cridar l'atenció dels altres dos. No hi havia temps per a jocs subtils o maniobres. Vaig atacar directament a aquests caces TIE. Vaig espantar al primer paio de manera que va fer un moviment que el va copejar contra el mur de la trinxera. Però no abans que osqués l'ala de Darth Vader i l’enviés girant fora de control cap a l'espai.
Crec que dir-li «Ho tens tot buidat, noi» a Luke va ser un dels punts àlgids de la meva vida.
I el noi. Encara no m’ho puc creure. Luke va llançar aquests torpedes de protons per la tremuja i del mal va crear una cosa bella. L'Estrella de la Mort va explotar en un camp d'estels com res que vostè hagi vist. Quines són les possibilitats de fer un tret com aquell? Un entre un milió! Sorprenent. El noi realment va mostrar el seu valor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada