dimarts, 26 de febrer del 2019

La vida de Luke Skywalker (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

Anakin Skywalker — Guanyador. Temps: 15.42:655.
Luke amb prou feines podia creure el que veia. El nom del seu pare i les paraules al seu costat estaven representats en lletres de l'alfabet Aurebesh, suspeses en l'aire sobre l’holocomunicador de la consola informàtica. Havia trobat les dades en un article que havia estat publicat recentment per un periodista i antic pilot de beines de carreres anomenat Clegg Holdfast. Encara que les carreres de beines seguien sent il·legals en tota la galàxia, la destrucció de la segona Estrella de la Mort pel que sembla havia animat a Holdfast a escriure sobre l'esport prohibit.
L'article d’en Holdfast era un registre de la Clàssica de Boonta Eve, una competició de beines antany famosa que s'havia celebrat anualment en la Pista de Mos Espa a Tatooine durant molts anys. L'article proporcionava una llista de guanyadors de la Boonta i altres participants. Segons les dades, la victòria de l’Anakin Skywalker va ocórrer trenta-sis anys abans.
Luke va estudiar l'article amb sorpresa. Després dels contradictoris comptes que havia fet després del que havia sentit dels seus oncles, així com de Ben Kenobi, havia començat a preguntar-se si el seu pare havia estat realment alguna vegada a Tatooine. Ara semblava que tenia una evidència.
Va navegar a través de l'article i va trobar una imatge hologràfica i esquemes de la beina de l’Anakin Skywalker, una beina repulsora de cabina oberta de la qual tiraven dos llargs motors. Per desgràcia, Holdfast no havia proporcionat cap imatge de l’Anakin. Examinant els esquemes de la beina de l’Anakin, Luke va pensar: No poden estar bé. Una persona no podria encaixar en aquest giny.
I llavors sobtadament es va adonar. Encara que la beina era massa petita per a un humà adult, sí podria cabre un nen. Va recordar el que li va dir l'esperit de Ben a Dagobah, just abans que Luke partís per enfrontar-se a Darth Vader a Endor. Ben va dir que Anakin ja era un gran pilot quan es van conèixer. Luke havia suposat que es referia a un pilot espacial adult.
Podria Ben haver volgut dir... que el meu pare era pilot de beines de carreres?
Per experiència personal, Luke sabia que les carreres de beines eren un esport increïblement perillós. Poc després de la destrucció de la primera Estrella de la Mort, les circumstàncies li van portar a pujar-hi a l'estreta cabina d'una beina (que va pertànyer prèviament a un dug) i competir en una carrera de beines al planeta Muunilinst. Fins i tot amb els reflexos Jedi i la Força com la seva aliada, li va costar un gran esforç sobreviure en aquell dia. Encara que podia imaginar-se al jove Anakin encaixant en la cabina d'una beina, no podia pensar en cap bona raó per la qual haguessin deixat a un nen prendre els controls.
Luke va escanejar les dades de l'article de Holdfast. D'acord amb Holdfast, la Pista de Mos Espa s'havia convertit en un circuit per a les carreres de motos swoop, i dos pilots veterans de la Boonta estaven actualment emprats com a mecànics.
Luke va decidir just llavors que era hora de prendre's unes vacances.

 
—Amo Luke! —va dir C-3PO quan va entrar en l'hangar del Nova Esperança—. Li he estat buscant per tota la nau.
—Doncs sembla que ja m'has trobat.
Luke estava dempeus al costat d'una escalereta que s'estenia fins a la cabina del seu caça estel·lar Ala-X. Mentre un equip de tècnics feia descendir a R2-D2 fins al buit darrere de la cabina de l'Ala-X, C-3PO va dir:
—Senyor, sembla que... va a algun lloc?
—Molt perspicaç, 3PO.
Situat en el seu buit, R2-D2 va girar el seu cap voltat i va emetre un refilet digital.
—Què? —va dir C-3PO amb sorpresa—. Va a Tatooine?
—Així és —va dir Luke—. Hi ha alguna cosa que haig d'investigar allà.
—Però, senyor, acabo de rebre notícies de la Princesa Leia. Ha sol·licitat la seva presència en Aridus.
—Per què?
—Una reunió amb els chubbits. Hi ha diversos chubbits que li recorden bé de la seva visita anterior. La princesa creu que la seva presència podria...
—Digues-li que no estic disponible —va dir Luke, posant-se el casc.
—Però, senyor, vaig tenir la clara impressió de què la princesa esperava que vostè...
—Només digues-li-ho, 3PO —va dir Luke mentre pujava a la cabina—. Si sorgeix alguna cosa realment urgent, pot posar-se en contacte amb mi per la freqüència d'emergència.
—Freqüència d'emergència? —va dir C-3PO—. Ai mare. No puc imaginar quina serà la seva resposta —mentre Luke se situava darrere dels controls de l'Ala-X, C-3PO va afegir—: Esperi!
—Què passa ara?
—Senyor, puc preguntar la naturalesa de la seva missió? En cas que la princesa pregunti...
Atès que la Leia no havia expressat cap interès per aprendre més sobre la vida de l’Anakin Skywalker, Luke sabia que probablement es molestaria o s'enfadaria si sabés per què anava a Tatooine.
—És personal —va dir—. Però no et preocupis. No hauria d'estar fora més d'un parell de dies —va baixar la coberta de la cabina.
—No et preocupis? —C-3PO va negar amb el cap—. Ai mare, ai mare —va mirar a R2-D2, el cap voltat del qual sobresortia per darrere de la cabina—. R2-D2, saps com de nerviós que em poso quan algú em diu això. Promet-me que cuidaràs de l'amo Luke.
L’astromecànic va respondre amb una xiuletada espetegant.
—Què? Jo? Una vella droide mainadera? —mentre l'Ala-X s'elevava i començava a sortir de l'hangar, C-3PO va respondre amb evident indignació—: Bé, tu... pots saltar dins d'un sarlacc. Tant se’m fot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada