dilluns, 25 de febrer del 2019

La vida de Luke Skywalker (Int-2)

Anterior


INTERLUDI

—Disculpi'm, amo Luke —va dir C-3PO mentre ell i R2-D2 entraven en les estances d’en Luke en el Nova Esperança—. Sap on podria trobar al Capità Solo? Em va dir que l’esperés en la cuina principal. He esperat, però... no ha vingut. Temo no poder trobar-li enlloc.
—No sé per què voldria que li esperessis allà —va dir Luke—, però Han i Chewie estan lliurant subministraments a uns aliats en la Vora Exterior. Van sortir amb el Falcó fa al voltant d'una hora.
—S'ha anat! —va dir C-3PO indignat.
R2-D2 va emetre una sèrie de xiuletades brusques.
C-3PO va mirar a l’astromecànic al seu costat i va dir:
—No fa falta que diguis «t'ho vaig dir»! —l’androide daurat va sacsejar el cap amb consternació—. De vegades tinc la impressió de que el Capità Solo m'enganya deliberadament. Anem, R2.
Mentre els dos droides sortien, Luke va somriure. Encara que havia arribat a considerar a C-3PO i R2-D2 com a amics valuosos, va recordar que no es va impressionar massa quan els va conèixer a Tatooine. En aquell moment, havia estat més interessat en la perspectiva d'aconseguir alguns convertidors d'energia en l'Estació Tosche. Però la seva visió d'ells va canviar quan es va assabentar de la seva fugida d'una nau de l'Aliança Rebel, i llavors R2-D2 va projectar un fragment d'un missatge hologràfic d'una princesa en perill.
Luke mai oblidaria la ràpida sèrie d'esdeveniments que van succeir a continuació...
La seva reunió amb Ben Kenobi en els Erms de Jundland, i el seu primer coneixement de la Força.
El seu horrible descobriment de les restes carbonitzades d'Owen i Beru, assassinats per soldats d'assalt imperials que havien estat buscant als droides fugitius.
La seva trobada amb Han Solo i Chewbacca a l’Espaiport de Mos Eisley, i la fugida a l'espai en el Falcó Mil·lenari.
La comprensió que l'Imperi havia destruït el planeta Alderaan.
El rescat de la Princesa Leia, i la mort de Ben Kenobi en l'Estrella de la Mort.
La Batalla de Yavin, que es va portar la vida de tants pilots rebels, incloent la de Biggs Darklighter, derrocat per Darth Vader en la trinxera de l'Estrella de la Mort...
En el curs d'uns pocs fatídics dies, Luke va obtenir nous aliats i un sentit de propòsit. Va ser transformat de granger de Tatooine a enemic de l'Imperi i heroi de la Rebel·lió. Però quan pensava en Ben, Owen, Beru i Biggs, baixava el cap amb tristesa. Encara li costava molt creure que s'haguessin anat.
Per descomptat, no havia perdut per complet a Ben. El Jedi s'havia tornat un amb la Força, i perdurava com una entitat espiritual que es materialitzava amb no massa freqüència. Encara que Luke no podia predir quan podria l'esperit d’en Ben contactar amb ell, de vegades sentia la presència del Jedi a través de la Força.
Després de la batalla de Yavin, Luke va partir en diverses missions secretes. En una assignació per infiltrar-se en una base imperial a Kalist VI, es va sorprendre en trobar-se amb el seu amic de la infància Tanc, que en aquells dies era tinent de l'Armada Imperial. Encara que Tanc va abraçar els ideals de l'Imperi i va intentar lliurar a Luke a Darth Vader, finalment va ajudar-lo a salvar a la Leia durant un atac imperial.
Durant la recerca d'un informe sobre una nova superarma imperial en les Drassanes de Fondor, Luke va conèixer a una jove encantadora, Tanith Shire, qui treballava com a operadora de remolcador de subministraments. La superarma va resultar ser un immens destructor estel·lar que eventualment seria usat com el vaixell almirall personal de Darth Vader, i la Tanith va ajudar-li a escapar d'un parany que Vader va posar per a ell. Ell i la Tanith es van acomiadar amb un petó en un espaiport del planeta Kabal.
Quan va tornar a Yavin IV, Luke va lluitar contra un enorme monstre humanoide que ell i uns altres rebels van batejar com la Bèstia de la Nit després que fes una sèrie d'atacs nocturns. Impermeable al foc de blàster, la Bèstia de la Nit va resultar ser el guardià llargament dormit dels massassi, els habitants originals de l'antic temple que l'Aliança va transformar en la seva caserna general. Afortunadament, Luke va poder usar la Força per arribar fins a la criatura i calmar-la. La Bèstia de la Nit va ser carregada en un transport rebel perquè pogués ser lliurada als descendents dels massassi.
No gaire després d'aquest incident, un agent rebel ferit va tornar d'una missió en Aridus, moment en el qual Luke va saber per primera vegada del planeta desèrtic que el Nova Esperança orbitava actualment. Segons l'agent, un ancià que manejava un sabre de llum li va salvar d'un esquadró de soldats d'assalt, i el seu rescatador es va identificar com Ben Kenobi. C-3PO va viatjar amb Luke en una petita nau contrabandista a Aridus, on aviat van descobrir que «Kenobi» era realment un actor contractat per Darth Vader per atreure a Luke a un altre parany.
Luke es preguntava: Estaria Vader tractant de capturar-me perquè sentia que jo era el pilot que va destruir l'Estrella de la Mort, o sabia ja llavors que jo era el seu fill? Luke va sospirar. Dubtava que alguna vegada pogués obtenir les respostes si més no a la meitat de les preguntes que tenia sobre el seu pare.
Les estances d’en Luke tenien un petit finestral, i va mirar a través d'ell per veure Aridus. Va recordar com ell i C-3PO van deixar el planeta amb la seva nau contrabandista, però gairebé immediatament es van trobar en territori desconegut i fins i tot encara més perillós...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada