dilluns, 25 de febrer del 2019

The Thrawn Trilogy (XX)

Anterior


20 Ferides sense guarir, prejudicis sense oblidar

Del diari de la tauleta de dades de Voren Na’al, Director del Consell de Recerca de la Nova República.

Els efectes de les Guerres Clon perduren avui dia. Les cicatrius encara no han sanat, i l'odi i la por romanen en les actituds i percepcions de molts dels ciutadans, tant de l'Imperi com de la Nova República. El fet que el Gran Almirall Thrawn estigués preparat per llançar un nou assalt de les Guerres Clon ha despertat molt odi cap als clons en aquells que eren conscients del seu pla.
Jo mateix haig d'admetre que tinc certs prejudicis respecte a la idea de la clonació. Molts membres de la meva família van morir durant les Guerres Clon: avis, oncles i ties que ja mai tindré l'oportunitat de conèixer. Encara que sé que aquesta classe de prejudici és incorrecta, i que és una cosa que la Nova República està tractant d'eliminar, no puc evitar els meus sentiments de repulsió i odi. La «gent» creada en fàbriques com els soldats que Thrawn estava tractant de crear va ser responsable d'incomptables morts, i això no pot oblidar-se fàcilment.
Amb l'intent de Thrawn per ressuscitar el procés de clonació, ha augmentat —almenys en cercles històrics— l'interès per les Guerres Clon. Atès que la majoria de registres d'aquesta època s'han perdut, és difícil aconseguir un relat detallat d'aquests temps convulsos. Abans que puguem entendre cap a on anem, hem d'entendre on hem estat. Clarament, és necessari un estudi en major profunditat d'aquest tràgic període.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada