divendres, 1 de març del 2019

The Thrawn Trilogy (XXII)

Anterior


22 Imatge en el mirall

Del diari de la tauleta de dades personal de Luke Skywalker.

Trobo difícil de creure que la batalla contra l'Imperi estigui acabant. Sembla com si portés tota la meva vida lluitant contra l'Imperi i tot el que representa, i malgrat això, quan hauria d'estar celebrant la derrota de Thrawn, em trobo... intranquil.
Després de diverses nits sense poder descansar, m'he obligat a usar algunes de les tècniques que Yoda i Ben em van ensenyar per ajudar a dominar la por, perquè la por és el que m'ha impedit dormir. La por al passat, i la por al que pugui estar per arribar. Ni tan sols les meditacions més relaxants de Yoda poden suprimir per complet l’aprensió que sento sobre el futur.
La meva ment segueix tornant a la batalla amb el meu... duplicat. Durant dues de les meves batalles més feroces i personals —contra Vader i Palpatine— vaig creure saber el que era el veritable mal. C’baoth va canviar aquesta percepció.
El clon que Joruus C’baoth va crear per posar-me a prova va ser la culminació de la meva visió en la cova de Dagobah. La realitat no va ser menys terrorífica que la il·lusió. Imagina mirar al teu reflex en el mirall i veure únicament... a un enemic.
Un enemic que té les teves fortaleses i febleses físiques, amb l'entrenament adequat, que et coneix tan bé com tu et coneixes a tu mateix. Un ésser que ets tu, però que al mateix temps no ho és. Tal vegada aquesta és l'arrel de la meva incomoditat. M'adono que un clon és inherentment inestable, però és una rèplica gairebé exacta de l'original. Un clon meu. I el meu duplicat era completament malvat.
Està el potencial per a aquest nivell de maldat present en el meu interior? Si el meu duplicat era només lleugerament diferent de mi, llavors pot ser que em converteixi, d'alguna manera, en un agent de la foscor? Alguna vegada el meu pare, Anakin Skywalker, es va fer a si mateix aquestes mateixes preguntes abans de convertir-se en Darth Vader?
La batalla amb Luuke encara conserva totes les qualitats d'un malson. La pressió brunzidora i atordidora en la meva ment, l’extenuant lluita per vèncer a un enemic que compartia els meus processos de pensament, tot això sota l’opressiva mirada d'un Jedi fosc. Només la mirada de C’baoth em feia sentir-me atrapat.
El pitjor moment va arribar en els segons finals del duel. Vaig obligar al clon Luuke a colpejar el conducte d'energia, que va explotar en el seu rostre. Aquest va ser l'únic moment en el qual vaig escoltar a Luuke emetre algun so: un crit agut. Escodrinyant a través del fum, semblava com si tot es mogués a càmera lenta. Els remolins de fum només ocultaven en part el gest de dolor en el seu rostre, però en la seva mirada només es podia veure aguaitar una maldat freda, mancada d'emocions i infinita. I, de fons, el maliciós rostre de Joruus C’baoth retorçant-se des de l’envaniment fins a la ràbia més ardent i absoluta.
Llavors va ser quan Mara gairebé va partir en dos al meu doble amb un feroç tall de sabre de llum. I mai —ni una sola vegada— vaig veure que una sola emoció recognoscible creués el rostre d’en Luuke.
De vegades, em descobreixo pensant en la batalla amb el clon, i preguntant-me si no és una analogia de la guerra contra l'Emperador. Pot una maldat tan monstruosa —una foscor que troba acceptables pràctiques com la clonació, l'esclavitud i el genocidi— arribar a ser extingida de debò?
Pot una cosa pura i noble retorçar-se tan fàcilment cap al mal i la foscor? Pot la Nova República convertir-se en el Nou Imperi? I pot ser que algun dia jo mateix arribi a abraçar el Costat Fosc...? Està aquesta foscor en el meu interior?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada