dilluns, 12 de juny del 2017

La cursa de bongos (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

Darrere de la línia de sortida, el Capità Tarpals travessà cap a la bassa de llançament i acuradament es va aproximar al bongo d’en Brooboo Seep. El droide -completament ocult pel casc i l'uniforme robats- va revolucionar el motor. Tarpals sabia que si tractava d'atacar al droide, aquest és llançaria i s'escaparia.
Tarpals necessitava un bongo. I ràpid. Només quedaven trenta segons abans de la sortida de la Cursa de Bongos.
Va romandre fora de l'abast visual del droide i va caminar al costat del bongo que estava posicionat darrere del del droide. Tarpals va saltar al costat de la cabina de comandaments del bongo, va estendre el braç mitjançant el portal hidrostàtic, i va colpejar el casc del pilot gungan.
-Qüè isil qüe pasia? -va cridar el pilot ultratjat.
Tarpals va dir:
-Açò és una emengencia. Surt.
El pilot va obeir, evitant-li a Tarpals el problema de treure’l de la cabina de comandaments. Tan aviat va sortir el pilot, Tarpals va saltar dins.
Un banderiller gungan va caminar cap a la vora de la línia de sortida de la Cursa de Bongos i va alçar una bandera verda. Tots els pilots van comprovar els seus motors i van esperar que el banderiller baixés la bandera.
-En lies seves marquies... llestos... ja! -va cridar el banderiller mentre balancejava cap avall la bandera amb força en la línia de sortida.
El bongo del droide va irrompre sobre la línia de sortida, deixant a Tarpals en un esprai d'aigua. Tarpals va pressionar l'accelerador i el seu bongo acabat d'adquirir va córrer en persecució del droide.
Entrant en el tub de carreres, Tarpals va ignorar als altres competidors i va romandre a la cua del droide. L'interior de la sorra del festival era ara una taca distorsionada.
El bongo del droide es va aproximar a una divisió trifurcada, que separava la ruta en tres tubs diferents. Tarpals havia estudiat la ruta des de la bombolla d'observació, i va recordar que cada tub presentava desafiaments de navegació únics. El tub esquerre requeria que un pilot executés un bucle cap avall. El tub central formava una hèlix cilíndrica que s'assemblava a la forma d'un plorknillador, un dispositiu corbat utilitzat per treure els taps de plork dels contenidors de beguda gungan. El tub dret era una sèrie de corbes estretes perilloses que zigzaguejaven cap enrere i cap endavant fins que es redreçava. Els tres tubs portaven a un únic tub llarg a la ruta principal.
Tarpals estava preparat per seguir qualsevol camí que escollís el droide, però el droide de sobte va accelerar i va deixar a Tarpals en un núvol de bombolles. Passant a través de les bombolles, Tarpals va perdre de vista el bongo del droide. Incapaç de determinar quin camí havia pres el droide, Tarpals va escollir entrar al bucle cap avall.
Tot d'una, el bongo brillantment acolorit del droide va aparèixer davant d’en Tarpals. El droide havia executat una rotació completa i es dirigia directament cap a Tarpals, tractant d'enfrontar-s'hi en un joc mortal. Tarpals es va adonar que el droide havia d’haver-lo vist pujar al bongo abans del llançament. Tarpals es va inclinar cap avall, dirigint el seu bongo sota el droide, i llavors va portar els controls amb força cap al lateral, enviant el seu navili cap a una rotació tancada fins que va estar corrent darrere del droide, viatjant en sentit invers cap amunt pel bucle cap avall.
El droide va tornar a la divisió trifurcada de la ruta i va virar cap al tub del plorknillador. Tarpals li va seguir, sotragant-se darrere del droide fins que el tub es va buidar cap al tub de carreres principal.
Diversos altres bongos estaven ja a la ruta principal, i el droide es balancejava cap a dins i cap a fora entre els altres navilis. Preciosos segons després, el droide es va posar en primer lloc, però va ser incapaç de treure’s de sobre al persistent Tarpals.
El tub de carrera es torçava cap amunt en un bucle alt i estret, llavors es desplegava en una llarga recta. El droide va arribar al bucle primer, però en lloc de viatjar a través, el droide va dirigir el seu bongo entre dos braços d’utanode i va enviar el bongo esquitxant a través del camp de portal hidrostàtic del tub. Mentre el camp se segellava darrere del bongo del droide, el seu navili es va enfonsar a través de l'aire, inclinant-se cap a la recta inferior. El casc del bongo va esgarrapar una de les brides estructurals del tub mentre el navili relliscava a través d'un segon camp de portal hidrostàtic... i entrava a la recta.
-Maleïda sigui! -va panteixar Tarpals.
Era una maniobra atrevida, temerària, i una que mai havia vist intentar en la història de la Cursa de Bongos. En passar el bucle i travessar els camps hidrostàtics cap a la recta del tub inferior, el droide havia pres una posició encara millor i augmentat la distància entre si mateix i Tarpals. Tarpals imaginava que l'audiència havia d'estar sorpresa per l'espectacle.
Tarpals sabia que havia de mantenir el ritme amb el droide si volia detenir al diable. Va afirmar la seva adherència sobre els controls i va seguir el camí del droide. El seu bongo va perforar a través del tub, va solcar l'aire, i va esquitxar a la recta.
Els espectadors van rugir d'apreciació.
Tarpals estava just a la cua del bongo del droide quan el droide va tallar l'energia, fent que el seu navili arribés a detenir-se de sobte en el tub ple d'aigua. Tarpals sabia que el droide probablement estava esperant que ell desplegués el seu paracaigudes posterior o que donés la volta, però Tarpals volia acabar amb la caça. Mantenint la màxima velocitat, Tarpals va canalitzar l'energia cap al seu camp hidrostàtic, es va cordar el cinturó de seguretat, i va envestir al tall del droide.
L'impacte va colpejar el bongo del droide cap endavant a través del tub. Amb desesperació, Tarpals es va adonar que hi havia a penes abonyegat la popa reforçada del bongo. Tot d'una, el droide va disparar el seu bongo i va accelerar. La cursa continuava de nou.
El droide va accelerar, dirigint-se a través de la ruta de la cursa a una velocitat embogidorament alta. El droide es va balancejar amb força de costat a costat, movent el seu bongo contra les corbes interiors de les abraçadores que envoltaven el tub. Mentre Tarpals seguia el bongo del droide, el droide va colpejar una de les abraçadores amb tanta força que tot el tub es va trencar.
L'aigua va córrer dins de la sorra. El droide va accelerar per la ruptura, corrent cap endavant fins al següent tram de tub. Tarpals va transferir tota l'energia al seu sistema de propulsió i va accelerar darrere de l'droide.
Prop del rastre del droide, Tarpals s'aproximava a la línia de meta. Fora del tub de carrera, un oficial gungan de carreres estava en una plataforma elevada i movia una bandera groga de precaució que portava una icona d'un tub trencat. Encara que Tarpals havia passat amb seguretat la ruptura, el dany -provocat pel droide- havia desestabilitzat la pressió d'aigua de tota la ruta de carrera.
Encara per davant d’en Tarpals, el droide va ignorar la bandera d'advertència i va mantenir una alta velocitat. La pell d’en Tarpals es va estarrufar davant el propi pensament que un droide guanyés la Cursa de Bongos. Encara que Tarpals volia detenir al droide, també volia guanyar la cursa.
La línia de meta estava a la vista. Contra el seu bon judici, Tarpals va decidir anar fins al final.
Tarpals va accelerar i es va enfonsar, esperant que el droide pensés que estava tractant de lliscar sota la seu bongo. El droide va baixar el seu pla de conducció davanter, eficientment prevenint que Tarpals passés per sota sense fer mal a tots dos bongos. Era simplement el temps que volia Tarpals. Va retrocedir amb els controls i es va disparar sobre el bongo del droide. El droide va tractar de tirar cap amunt, però era massa tard: Tarpals anava en primera posició.
El bongo del droide estava just darrere del motor de babord d’en Tarpals mentre creuava la línia de meta. Més enllà del final, el tub de carrera es corbava cap amunt en una pujada esglaonada cap al sostre amb cúpula de la sorra. Tot i que la corba estava dissenyada per ajudar els corredors a frenar els bongos, el droide va augmentar la seva velocitat i va córrer passant a Tarpals. Tarpals es va adonar que el droide estava fent un esforç final desesperat per escapar.
Tarpals es va dirigir cap amunt pel tub ple d'aigua, donant caça al bongo del droide. Just sota el sostre, el tub es corbava de tornada cap avall fins al terra de la sorra. A causa de què a la corba era una mica difícil de navegar, un tub d'escapament d'emergència s'estenia des de la corba fins a la cúpula de la sorra, permetent que els pilots abandonessin la ruta de carrera i dirigissin els bongos a través d'un portal fora de la sorra i cap al Llac Umberbool.
El bongo del droide va passar per la corba i es va dirigir cap al tub d'escapament d'emergència. Un cop més, es movia de costat a costat, xocant violentament contra les parets interiors del tub en un esforç per trencar-los. Mentre Tarpals s'aproximava al gir cap al tub d'escapament, el droide brunzí mitjançant el portal cap al Llac Umberbool.
Tarpals es va dirigir cap al tub d'escapament, conscient que s'enfonsaria en qualsevol moment. Va mantenir la seva ruta, i estava a tres metres del portal quan va escoltar alguna cosa darrere d'ell. El camp hidrostàtic del tub havia col·lapsat. Els motors d’en Tarpals van grinyolar mentre el bongo solcava per l'aire, però la seva velocitat el va portar de ple cap a la zona de portal de la cúpula i al llac.
Deixant enrere la sorra, Tarpals va dirigir el seu bongo cap al Llac Umberbool i va buscar el navili del droide. Va veure la seva silueta surant en un angle estrany en l'aigua davant d'ell. Apuntà els seus dispositius de navegació cap al bongo del droide mentre anava a la deriva cap a un escull rocós cobert de percebes esmolats.
Tarpals es va acostar més al bongo, llavors va escoltar un Clang sobre el seu propi submarí. Inclinant cap enrere el cap, va alçar la mirada a través del sostre hidrostàtic per veure el droide penjant del casc del bongo.
Va ser un atac furtiu perfecte. El droide va empènyer un dels seus braços esquelètics a través del sostre hidrostàtic d’en Tarpals i va tractar d'agafar el coll del gungan.
Tarpals va portar els controls amb força a una banda i va accelerar, enviant al bongo rodant cap a l’escull rocós. El droide va treure el seu braç de la cabina de comandaments i es va aferrar al casc, tractant d'evitar ser sacsejat del navili. El bongo estava completament cap per avall. Tarpals es va dirigir tan a prop de l'escull com s'atrevia. El droide mai va veure venir els percebes.
El cos del droide va grinyolar contra els percebes. El bongo d’en Tarpals va lliscar sobre l'escull durant diversos segons, prou com perquè el droide es fes miques.
Tarpals es va allunyar de l'escull, va redreçar el bongo, i va observar les restes del droide enfonsar-se al fons del llac. Tan aviat com va poder, Tarpals planejava enviar un equip de neteja al lloc. No volia Naboo amuntegada de droides.
Tarpals estava accelerant de tornada cap a la sorra del festival quan es va adonar d'un ferri submergible que s'aproximava des de la distància. Prou estrany, el ferri no es dirigia cap a una de les cel·les subaquàtiques de la sorra, sinó directament cap a la cúpula central de la sorra. Tarpals sabia que alguna cosa anava malament. Va apagar els llums del bongo i va alterar la seva ruta per fer una ullada més de prop.
Inclinant el bongo cap al morro del ferri, Tarpals va observar el través de la seva finestra i va mirar a la gran cabina de comandaments del submarí. En lloc d'un pilot gungan en els controls, Tarpals va veure la forma d'un alienígena humanoide de pell blava.
El Capità Swagg.
Tarpals va ser sorprès per la visió del pirata malvat dins de la cabina de comandaments del ferri, però va ser instantàniament alarmat quan va veure l'àmplia xarxa que estava afermada al costat del morro del ferri. La xarxa contenia aproximadament cinquanta orbes blaus luminescents, cadascun un explosiu de plasma.
Donada la ruta del ferri, era obvi per Tarpals que Swagg pretenia xocar el ferri contra la cúpula de la sorra. Com el bongo d’en Tarpals, la cabina de comandaments del ferri podia ejectar-se com una beina d’escapament d'emergències; Tarpals imaginava que Swagg intentaria ejectar just abans que el ferri xoqués contra la sorra. L'explosió resultant faria que la gegantina cúpula col·lapsés.
Hi havia prop de vint mil gungans dins de la sorra. Tarpals estava preparat per fer el que pogués per detenir el malvat pirata.
Amb els llums del bongo encara apagats, Tarpals es va acostar al ferri, inclinant el bongo de manera que la seva cabina de comandaments encarés el costat de babord del ferri. Tarpals va esperar fins que la seva cabina de comandaments estigués alineada amb l'escotilla de sortida hidrostàtica del ferri i es va pressionar per travessar l'escotilla.
Tarpals va reptar dins del ferri i es va aixecar ràpidament darrere del Capità Swagg. Hi havia esperat enganyar al pirata, però Swagg va veure el reflex d’en Tarpals en el panell d'instrumentació de transpariacer del ferri. Girà ràpidament i va treure el seu blàster de la seva funda.
Tarpals es va ajupir mentre li donava una poderosa puntada al braç dret de Swagg. Swagg va maleir mentre disparava el blàster. El raig alliberat va rebotar al sostre del ferri, picant a terra prop del genoll esquerre d’en Tarpals abans de rebotar directament de tornada cap al Capità Swagg.
A Swagg li va donar el tret directament al pit. Va caure sobre els controls i va enviar al ferri anant en espiral cap al terra del llac.
Tarpals va córrer cap a l'escotilla i va saltar a través del camp hidrostàtic. Tan aviat va entrar a l'aigua, va començar a bombar amb els seus braços i cames furiosament, tractant de posar tanta distància com fos possible entre ell i el ferri condemnat.
L'explosió va ser increïble. El poder destructiu combinat de cinquanta explosius de plasma va ser suficient com per crear un petit cràter al terra del Llac Umberbool, i tothom a la sorra del festival va sentir l'ona expansiva.
Tarpals va arribar a la superfície del Llac Umberbool. Diversos minuts més tard, un gran heyblibber va esquitxar a través de la superfície i es va balancejar a l'aigua al seu costat. Tarpals va reconèixer el heyblibber immediatament. Pertanyia al Cap Nass.
El Cap Nass va treure el cap del heyblibber i va cridar:
-Tusa okey dokey, Tarpals?
-Misa bé, -va respondre Tarpals mentre nedava cap al heyblibber-. Prol Capità Swagg na tingut tanta sort.
-Tusa has atrapiat a Swagg? -va assenyalar el Cap Nass amb sorpresa-. Nela bombolla die observació Fassa dirà misa qüe tusa anar darrere lia màkinak, pro misa non sabia die Swagg. Quom ha passiat tuot açò?
Tarpals va grimpar cap a la plataforma del heyblibber i va considerar la millor manera de respondre a la pregunta del Cap Nass. Si Jar Jar no hagués informat a Tarpals del droide renegat, Tarpals mai hauria entrat a la Cursa de Bongos. I si Tarpals no hagués donat caça al droide fins al Llac Umberbool, el Capità Swagg molt bé podria haver destruït la sorra. No obstant això, ja que Jar Jar suposadament estava a Otoh Gunga, Tarpals no estava segur de si hauria esmentar la involucració d’en Jar Jar.
Finalment, Tarpals va respondre:
-Misa simplement seguir un pressentiment.
El Cap Nass va agafar a Tarpals de l'espatlla.
-Ha stat un buon pressentiment, -va dir ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada