dilluns, 12 de juny del 2017

La cursa de bongos (XII)

Anterior



CAPÍTOL 12

Seguint la Cursa de Bongos, la Major Fassa va tornar amb el Cap Nass i el Capità Tarpals a Otoh Gunga. Van fer el viatge en el heyblibber del Cap Nass, juntament amb el Consell de Representants i diverses dotzenes de dignataris gungan. Per quan van amarrar a la bombolla de la cel·la subaquàtica sota la mansió del Cap Nass, tothom va creure que la festa del Cap Nass seria la celebració més gran mai feta. Però Fassa estava menys interessada en la festa del que ho estava en rastrejar a l'elusiu Jar Jar Binks, que s'havia esvaït tan sobtadament de la sorra.
De moltes maneres, la mansió del Cap Nass reflectia al gungan que vivia en ella. S'assentava en una bombolla d'hàbitat immensa prop de la plaça principal d’Otoh Gunga. El mateix Cap Nass l'havia decorat amb molts tresors de batalles antigues.
Portant el seu uniforme, Fassa va caminar a través de la mansió, dirigint-se cap a la cuina. La cuina tenia un sòl amb rajoles ornamentades i estava plena de tot el que un cuiner gungan podria voler. Una gran paret era transparent, proveint d'una espectacular vista de la ciutat. Quan Fassa va entrar, va trobar a Jar Jar de genolls, mirant amb curiositat dins d'un gran fogó.
-Jar Jar? -va dir la Fassa amb alarma.
Sorprès per la veu de la Fassa, Jar Jar va alçar el cap massa ràpid i es va colpejar contra el sostre del fogó. Va caure cap enrere al terra enrajolat i Fassa va córrer al seu costat.
-Jar Jar! -va exclamar Fassa-. Qüè stàs fazuent amb tusa cap nel fogó?
-Misa suol recalenta qüelcom de menjar, -va respondre Jar Jar. Va assenyalar a un gran bol de nyorks dins el fogó i va dir-: Veus?
Fassa va ajudar a Jar Jar a posar-se dempeus, llavors va preguntar:
-Per qüè tusa vas dixar lia bombolla die observació abans nela sorra?
Jar Jar va fer un gest amb els braços a la cuina i va dir:
-Misa te treball, recordes? Misa va mostrar al Cap Nass qüe misa un treballador responsabile. -Ell va tancar la porta circular del fogó, segellant dins el bol de nyorks.
Fassa es va mossegar el llavi.
-Llaviors, quom arribiat tusa des dil Llac Umberbool fins aqüí?
-Dila matixa fuorma qüe misa vua sier alluí, -va respondre Jar Jar a l'evasiva.
Francament, Jar Jar havia fugit de la bombolla d'observació tan aviat va veure al Cap Nass aproximar-se a la llotja d'espectadors. Jar Jar estava atemorit per què el Cap Nass li veiés a la sorra i pensés que no s'havia presentat al seu treball en la mansió. Jar Jar havia tornat sobre els seus passos fins a la ferida Spleed Nukkels. Després d’embenar-li el turmell, la va ajudar a tornar a la cel·la subaquàtica, on van recuperar el bongo verd. Des d'allà, era un viatge fàcil de tornada a Otoh Gunga.
-Tusa stà enfadiat amb misa, Jar Jar? -va preguntar Fassa.
-Non siguis tuonta, -va dir Jar Jar mentre toquerejava els controls del fogó, tractant de no mirar-la -. Qüè importa tusa el qüe misa vua pensiar de tuotes maneres? Tusa lia neboda dil Cap. Misa suol un cambrer.
Fassa va tractar de tocar la mà d’en Jar Jar, però ell la va retirar. Ella va arrufar les celles i va dir:
-Misa sent qüe misa qüestionés si tusa stava dient lia veitat nela sorra.
Jar Jar la va mirar perplex.
-Misa ha die torniar al treball, -va dir ell.
Fassa es va girar amb un sospir i va abandonar la cuina. Després de marxar, Jar Jar va abaixar la mirada cap al fogó i li va donar a la porta circular un cop de peu. Si tan suol misa no tingués a pruova, va pensar per a si mateix. Llaviors puotsier a Fassa lie agradés misa.
Jar Jar va veure que el rellotge del fogó estava a punt de sonar, així que va estendre la mà per obrir la porta. Malauradament, la porta estava encallada. Jar Jar va tirar tan fort com va poder de la nansa de la porta. Amb un cop agut, la nansa es va trencar a la mà.
Jar Jar va rebuscar en un calaix de la cuina i va trobar una llarga espàtula de metall. Va inserir l'espàtula entre la porta del fogó i el marc de la porta, però quan va empènyer sobre l'espàtula per obrir la porta, es va trencar dins del fogó.
-Ries! -va dir Jar Jar.
Jar Jar va sortir de la cuina i va entrar a la sala del banquet, on els convidats a sopar estaven esperant a seure. Jar Jar va veure al cuiner, Brass Kirs, trinxant un gran nuna a la taula del Cap Nass.
-Perduoni misa, Brass Kirs, -va dir Jar Jar-, pro misa tingut petit probliema nela cui...
Les paraules d’en Jar Jar van ser tallades per una enorme explosió en l'àrea de la cuina. L'explosió va ser immediatament seguida per un raig d'aigua que va sortir com un guèiser de la porta de la cuina cap a la sala del banquet.
-Il camp dila bombolla ha d’haverse trencat! -va cridar algú mentre l'aigua ràpidament inundava la sala del banquet, enviant als convidats corrent sobre les taules. Encara que tots els convidats del Cap Nass eren amfibis, molts d'ells anaven vestits amb vestits formals que no aguantaven bé sota l'aigua.
Brass Kirs mirà a Jar Jar i va preguntar:
-Qüè has fet?
-Ries! -va protestar Jar Jar-. Suol la porta dil fogó s’embussà.
Brass Kirs va posar els seus ulls en blanc.
-Tusa non has patiat lia porta, non?
Jar Jar va empassar saliva.
-Patiar lia porta?
-Sí! -va respondre Brass Kirs-. Qualsevol estúpid sap qüe ils fogons fan bum si algú patia lia porta.
-Oh, -va respondre Jar Jar, llavors va assentir d'acord-. Oh, segur, qualsevol estúpid.
Jar Jar va xipollejar per l'aigua que s'elevava, tractant d'obrir-se pas de tornada a la cuina de manera que pogués almenys intentar segellar la cuina. Però l'aigua que entrava anava amb massa força, i Jar Jar va ser escombrat per la sala de banquets cap a un joc d'escales. Va caure per les escales, i es va trobar a si mateix mirant al heyblibber del Cap Nass dins de la bombolla de la cel·la subaquàtica.
L'aigua baixava en cascada per les escales, i Jar Jar va caminar cap a la cel·la subaquàtica. A la plataforma, va alçar la mirada a través del sostre transparent de la bombolla de la cel·la subaquàtica i va veure que la mansió del Cap Nass -ara gairebé completament inundada d'aigua- estava començant a rodar fora del seu eix. Des de la seva posició, Jar Jar clarament podia veure que si la bombolla d'hàbitat superior rodava prou ràpid, es cauria i aixafaria la bombolla de la cel·la subaquàtica.
El heyblibber del Cap Nass seria polvoritzat.
Pensant només en salvar el heyblibber, Jar Jar va saltar cap al submarí de luxe i va grimpar cap a la cabina de comandaments. Els controls del heyblibber semblaven similars als d'un bongo, però Jar Jar va agafar alè profundament mentre tractava d'esbrinar com encendre la cosa. Si podia fer retrocedir al heyblibber fora de la cel·la subaquàtica cap a les aigües del Llac Paonga, el heyblibber estaria bé.
El nivell de l'aigua estava començant a pujar dins de la cel·la subaquàtica, alçant al heyblibber per sobre de la plataforma. Jar Jar va pressionar un interruptor i el motor del heyblibber es va encendre. Jar Jar va somriure. Llavors va baixar una palanca de navegació.
El heyblibber es va disparar cap endavant tan ràpid que Jar Jar va caure, i el submarí va xocar contra les escales que portaven a la mansió. Jar Jar va mirar fora de la finestra del heyblibber i va veure les abraçadores d’utanode de la cel·la subaquàtica cedint sota la pressió de la bombolla de la mansió. En aquest moment, Jar Jar va saber que només li quedava una cosa per fer.
Va saltar fora del heyblibber i va nedar per la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada