dissabte, 3 de juny del 2017

Maul Tancat (L)

Anterior



50
DARRERE DE LA MÀSCARA

El dit del twi'lek encara estava ferm contra el gallet del blàster quan Maul va llançar el sabre làser desacoblat cap a ell.
Les peces van colpejar a Zero a la cara, més una distracció que una altra cosa, però li va donar a Maul el temps suficient com per llançar-se cap a ell, colpejant al twi'lek contra terra. El tret que estava disparant es va perdre, fent carambola al sostre i rebotant fins al terra.
Maul va prendre adherència de la gola d’en Zero, ja sabent que matar-lo era inútil, que no hi havia sortida d'aquí fins i tot si els matés a tots, que –en esbrinar el que havia estat enviat a esbrinar– només havia signat la seva sentència de mort. Era massa tard ara. Fins i tot Zero semblava adonar-se'n. Al terra, Maul estava capcinejant, rient-se d'ell amargament.
–Idiota, –va dir el twi'lek, escopint sang–. Creus que això resoldrà alguna cosa?
Maul no va respondre. Va portar el seu puny contra el mentó d’en Zero, i per la seva gran sorpresa va sentir tota la cara del reclús estremir-se i caure de costat, la seva carn semblà obrir-se i pelar-se amb una gelatinositat sobtada tan inesperada que Maul va detenir el seu atac i va abaixar la mirada cap a ell.
La màscara del twi'lek estava penjant a mig camí de la cara recentment exposada de l'home per sota d'ella. Maul va mirar-lo, sorprès. Coneixia aquesta cara, o una molt semblant. Era la Guardiana de Sub Rusc 7, Sadiki Blirr... però en una forma masculina.
Ell diu que respon a un altre nom.
–Dakarai? –va dir Vesto Slipher. El muun va sonar fins i tot més atordit del que se sentia Maul–. Què...?
Dakarai Blirr es va alçar dret i va retirar la resta de la màscara de la cara, llançant-la lluny, on va aterrar a terra en un munt uniforme. Ell semblava completament indiferent a Slipher, i a Maul, pel que importava... tota la seva atenció estava centrada en el sostre.
–Puc explicar-ho, –va dir ràpidament Dakarai, i Maul es va adonar de dues coses simultàniament. Primer, Dakarai estava parlant a la veu que li havia donat l'ordre de matar... la veu d’Iram Radique.
I segon, Dakarai estava molt espantat, per motius que Maul no podia determinar.
... Necessitava la disfressa per moure’m entre els reclusos, –va dir l'home–, per programar l'algoritme. Em permetia servir-vos així com a la meva germana. Cap de vosaltres necessitàveu saber-ho... cap de vosaltres podíeu saber-ho. Era realment la solució perfecta. Podia reunir-me amb vosaltres com Zero, i...
–Acaba amb ell, Coyle, –va dir la veu.
–Espera! –Va dir Dakarai–. No has de fer això! Simplement pots...
El chadra-fan actuà sense vacil·lació. Agafant el rifle blàster que Dakarai havia estat sostenint només uns segons abans, Coyle li va apuntar i va disparar, descarregant un únic tret. L'impacte a boca de canó va llançar el cos d’en Dakarai d'esquena per la botiga, i ell va aterrar en un munt sense vida sota una de les taules d'acoblament.
–Sr. Slipher, –va dir la veu en l'intercomunicador, com si res hagués passat–. Ha de procedir segons el pla. –Hi va haver una1 pausa–. Emporta't el zabrak amb tu.
Vesto Slipher va aconseguir fer un assentiment indisposat.
–Sí, Sr. Radique. –Sense molestar-se a mirar enrere a Maul, va caminar fins a la porta.
Maul el va seguir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada