diumenge, 11 de juny del 2017

La cursa de bongos (VI)

Anterior



CAPÍTOL 6

Lob Dizz, Jar Jar Binks, Spleed Nukkels, i Neb Neb Goodrow estaven a punt de sortir del laboratori de la Dizz quan tota la bombolla va ser de sobte sacsejada per una segona explosió. La bombolla va ser colpejada fora del seu eix i el terra del laboratori es va inclinar en un angle escalonat, enviant als gungans rodant per la càmera.
Jar Jar va tractar de recuperar l'equilibri estenent el braç i agafant l'objecte fix més proper, que va succeir ser el cap de 4-S. Mentre Jar Jar s'agafava al droide desactivat, va veure els seus tres aliats caure per l'entrada oval de la càmera cap al tub de transport exterior. Però abans que pogués saltar per l'entrada ell mateix, una gran vitrina pesada d'eines va lliscar al costat d'ell i va colpejar l'entrada, segellant la sortida. Jar Jar va perdre l'adherència, va lliscar per terra mullat, i va xocar contra la vitrina d'eines.
-Gràxies! -va cridar Jar Jar. Ajupint-se a terra, va mirar a través d'un forat estret entre la vitrina d'eines i l'entrada. Lob Dizz li va tornar la mirada a través del forat i va preguntar:
-Tusa okey dokey allà dins?
-Misa stat millore, -va admetre Jar Jar-. Pil so de qüest últim bum-bum, el Capità Swagg i susa màkinaks stan tractant de volar qüest lab! Puot tusa ajudiarme a moure qüesta vitrina?
-Nosa vam intentaro, -va respondre Lob Dizz. Afortunadament, la vitrina pesada estava sòlidament incrustada en el marc de l'entrada oval, i l'angle del sòl inclinat feia difícil que cap dels gungans l’empenyés. Malgrat els seus esforços combinats, la vitrina no cedia.
-Aneu sense Misa, -va cridar Jar Jar als seus amics-. Vosa teniu qüe agafar algunies armes i tractiar de detenir a Swagg. Misa tractarià die sortir daqüí per misa compte.
Amb certa reluctància, Lob Dizz, Spleed Nukkels, i Neb Neb Goodrow van deixar a Jar Jar a la bombolla de laboratori. Mentre anaven a buscar armes, Jar Jar va buscar pel laboratori, tractant de trobar qualsevol cosa que l'ajudés a moure la vitrina d'eines de l'entrada.
Jar Jar va trobar un llarg bastó de metall a terra. Esperant utilitzar el bastó com a palanca, Jar Jar va portar una punta al buit entre la vitrina d'eines i l'entrada. Va pressionar amb el bastó, però en lloc de moure la vitrina, el bastó es va partir en dos.
-Ries! -va grunyir Jar Jar. Sota l'aigüera del laboratori va trobar un contenidor d'un compost químic greixós anomenat Untador. Jar Jar va mirar de nou al buit entre la vitrina i l'entrada, i de sobte va tenir una idea. Un cop havia sentit que els exploradors de coves gungan de vegades posaven greix sobre els seus cossos per poder passar per buits estrets.
Jar Jar va llegir l'etiqueta de l’Untador.
-Açò vua sier desastruós, -va murmurar Jar Jar per a si mateix mentre enfonsava les seves mans al contenidor i agafava l’Untador. Ràpidament el va estendre per tot el seu cos i robes, deixant només les soles de les peus nus sense untar. Va caminar amb cura per terra inclinat cap a l'entrada bloquejada, es va doblegar, va contenir l'alè, i va pressionar el seu cos a través del petit forat.
Segons més tard, Jar Jar -encara cobert de greix- va emergir per l'altre costat de l'entrada. Es va aixecar i va córrer a través del tub de transport transparent que connectava la bombolla de laboratori cap a les bombolles d'hàbitat veïnes. No hi havia cap senyal de la Lob Dizz o dels dos pilots de bongos. Jar Jar suposava que estaven de camí a reparar la balisa de comunicacions.
Mentre Jar Jar corria pel tub, va mirar a través de les parets del tub i va veure un ferri submergible viatjant lluny d’Otoh Gunga, cap a la sorra del festival. Atès que les explosions submarines fora de la bombolla de laboratori havien d'haver estat audibles per qualsevol en mil metres, Jar Jar estava sorprès de veure que el ferri s'estava movent a una velocitat normal, com si el pilot i els passatgers no haguessin escoltat les explosions.
Tot d'una, un bongo vermell tribombolla va accelerar a través de l'aigua passant l'exterior de la bombolla del laboratori. Des del tub de transport, Jar Jar va escanejar l'interior de la cabina de comandaments del bongo que passava, en la qual dos droides de plaques de crom estaven asseguts darrere dels controls. Jar Jar es va adonar que els droides havien d'haver estat els responsables de les explosions que van treure la bombolla de laboratori del seu eix.
Un panell va lliscar cap enrere al fons del casc exterior del submarí vermell, i els droides van alliberar una petita bola a l'aigua. Un explosiu!
El submarí va virar allunyant-se, i la bola explosiva va colpejar el tub de transport, provocant una forta explosió i creant un gran forat en l'estructura transparent. L'aigua va travessar el forat i va esquitxar tot el tub.
L'aigua que pujava ràpidament va empènyer a Jar Jar contra la paret corbada del tub de transport. Mentre lluitava per recuperar el peu, el bongo vermell va retrocedir i es va preparar per atacar de nou.
Jar Jar va recordar que el tub de transport portava a una bombolla de cel·la subaquàtica propera. Va córrer a través del tub i va aconseguir arribar a la cel·la subaquàtica just mentre el complex era sacsejat per una altra explosió.
Dins de la cel·la subaquàtica, Jar Jar va veure a Spleed Nukkels preparant un bongo prim i verd per partir.
-Jar Jar! -va exclamar la Nukkels, sorpresa per l'aparició del gungan cobert d’Untador-. Qüè ha passat tusa?
Abans que Jar Jar pogués respondre, una altra explosió més va sonar, i la cel·la subaquàtica es va estremir. Nukkels va cridar:
-Entra nel bongo aviat! -seguint la Nukkels, Jar Jar va grimpar cap a la cabina de comandaments i va aterrar al seient de passatgers. Nukkels va activar el sostre hidrostàtic del bongo, i el camp protector instantàniament els va segellar dins. Tot i que el sostre transparent podia ser utilitzat com una zona de portal per entrar i sortir del bongo, la seva funció principal era mantenir l'aigua fora de l'interior ple d'aire del submarí.
La Nukkels va pressionar l'encesa del bongo i va accelerar, llançant el navili netament fora de la bombolla de la cel·la subaquàtica. Mentre ella escanejava les aigües a la recerca del submarí vermell, va dir:
-Qüestes màkinaks van robar misa bongo vermell dila sub cel·la! -ella va fer una mirada sospitosa al cos cobert de greix d’en Jar Jar i va preguntar-. En qüè thas ficat?
-Misa usà potinga relliscosa pera sortir dil lab, -va explicar Jar Jar-. On stan Lob Dizz i Neb Neb?
-S’han anat a tractiar darreglar lia balisa de comunicacions d’Otoh Gunga, -va respondre Nukkels-. Lob Dizz pensa qüe ils pirates van a tractar datacar lia sorra de nou. Misa és voluntària pera accelerar a alertar al Cap Nass.
Davant la menció del Cap Nass, Jar Jar es va sentir encara més nerviós del que ho havia estat quan estava tractant d'escapar de la bombolla del laboratori. Es preguntava si el Cap Nass estaria enfadat amb ell per no anar directament a treballar a la seva mansió. Però els pensaments d’en Jar Jar van ser interromputs per la visió del submarí vermell, el qual els droides havien portat ben amunt sobre la bombolla de laboratori de la Lob Dizz.
Al més profund del casc exterior del submarí vermell, el panell va lliscar cap enrere de nou i una bola explosiva va ser llançada. Es va moure lentament cap a la bombolla del laboratori.
-Misa vua intentar aturar qüest explosiu die voliar il lab, -va declarar la Nukkels mentre accelerava, dirigint-se directament cap a l'explosiu enfonsant-se.
-Tusa boja? -va cridar Jar Jar-. Vasa fazuer qüe ens aixafin!
-Non ti procupis! -va insistir la Nukkels mentre accelerava passant la bola explosiva, fallant per uns mil·límetres. Just com Nukkels esperava, l'explosiu va ser arrossegat al pas del bongo. Tan aviat el bongo viatjà més enllà de la bombolla de laboratori, Nukkels va frenar i l'explosiu es va enfonsar al terra del llac, on va explotar sense danyar cap bombolla d'hàbitat.
-Fiu! -va sospirar Jar Jar d’alleugeriment-. Qüest un buon truc, Nukkels.
-Misa no pensa qüe lies màkinaks stiguin tan cuntentes, -va dir Nukkels mentre tirava cap enrere dels controls-. Aqüí venen!
Jar Jar va veure el bongo vermell aproximar-se. Els droides estaven accelerant en una ruta de col·lisió amb ell i la Nukkels.
Molt per a la sorpresa d’en Jar Jar, Nukkels va mantenir la seva ruta i va accelerar, dirigint-se directament cap al bongo dels droides que s'acostava.
-Qüè pensa tusa qüe stà fazuent? -va panteixar Jar Jar.
-Misa stà jugant, -va respondre la Nukkels.
Jar Jar no podia creure el que sentia. Havia sentit que els pilots temeraris de vegades corrien l'un cap a l'altre per veure qui era el primer a tractar d'evitar una col·lisió, però mai havia cregut que tals històries fossin certes.
Jar Jar volia dir-li a Nukkels que s'allunyés dels droides, però la por va fer que les paraules se li embussessin a la gola. El bongo dels droides estava ara tan a prop que Jar Jar podia clarament veure els teus fotoreceptors brillant dins de la seva cabina de comandaments. Segur que els dos bongos anaven a xocar, Jar Jar es va tapar els ulls amb les mans.
Jar Jar es movia en el seu seient mentre Nukkels virava a l'esquerra i portava el bongo cap a un enfonsament inclinat ràpid. Descobrint els seus ulls, es va adonar que la Nukkels havia sortit del camí del bongo dels droides, però estava més enfadat que alleujat.
-Tusa perdut il cap? -Udolà Jar Jar-. Per qüè tusa juga amb lies màkinaks?
Mantenint la seva veu tranquil·la, Nukkels va respondre:
-Misa vuol saber quom de buons són portian un bongo. Ara misa sap.
-Oh, -va respondre Jar Jar-. Ací qüe, tusa millori pilot qüe llosa, no?
-Persuposiat qüe misa millori pilot qüe cap màkinak! -va respondre la Nukkels, clarament ofesa-. Pro ara misa sap quant millori.
Els droides van córrer lluny d’Otoh Gunga, i la Nukkels els hi va donar caça. El bongo verd va romandre a la cua del bongo vermell mentre s'inclinava envoltant una alta formació de roques. Just llavors, Jar Jar va veure les llums grogues d'un altre navili submergible més enllà dels droides. Va reconèixer el navili com el ferri que havia vist abans.
L'interior del ferri estava il·luminat per les suaus llums grogues; encara que estava a certa distància, semblava estar buit excepte per l'ombrívola forma del pilot a la cabina de comandaments. Jar Jar temia que els droides ataquessin el ferri, però els droides van córrer passant el gran submarí i es van dirigir cap a les aigües més profundes. Al principi, Jar Jar estava lleugerament alleugerit perquè els droides deixessin al ferri, però llavors es va adonar que els droides es dirigien cap al Llac Umberbool.
-Sembla qüe Lob Dizz te raó, -va dir la Nukkels-. Lies màkinaks probabilement van a ataquiar lia sorra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada