divendres, 2 de juny del 2017

Maul Tancat (XLVI)

Anterior



46
HANGAR

–Slipher, no? Quant has estat amb el CBI?
Vesto Slipher va mirar al guàrdia de la presó que estava enfront d'ell, estacionat just fora de la plataforma principal d'hangar de Sub Rusc 7. Particularment no volia tenir una llarga conversa amb l'home, la insígnia d'ID deia Dawson, però de moment semblava no tenir una altra elecció. El guàrdia estava avorrit, anhelava conversa. Estava quedant-se calb, amb un mostatxo gris prominent que romania en un ressaltat contrast amb les celles sobrecrescudes de pèls embullats, rebels, semblaven gaudir d'una vida prènsil pel seu compte.
–He estat al Clan Bancari durant un període de temps substanciós, –va dir Slipher, escollint el moment per satisfer al guàrdia–. Des que el banc va assumir el préstec per a la seva operació aquí. D'aquí la meva inspecció de totes les instal·lacions. –I llavors, assentint a l'escotilla que sortia de la plataforma mèdica–: Ara, si no li importa?
–Esperi, –va dir Dawson, netejant la seva insígnia i teclejant un codi d'accés. L'escotilla va lliscar en obrir-se–. Voldrà vigilar on trepitja allà. El personal d'aterratge s'està preparant per a un lot de carn nova que apareixerà a la següent hora o així, probablement hagi de fer-ho ràpidament.
–No hi ha problema.
–Simplement doni un crit quan estigui preparat per sortir, –va dir Dawson, i mentre Slipher passava al seu costat, va agafar l'espatlla del muun–. Oh, i ei.
Slipher es va aturar, una mica abatut.
–Sí?
–Va veure l'últim combat? –Un ampli somriure es va estendre a la cara del guàrdia–. Jagannath derrotant a aquest weequay i al seu ocell arpa?
–Me la vaig perdre, tristament.
–Tristament cert, –va dir Dawson–. El millor combat que he vist molt de temps. Vaig guanyar tres-cents crèdits per aquest llepaculs de pell vermella. –Ell va somriure–. T'ho dic, aquest pot ser que no sigui el treball més segur del món, però aconsegueixes bons beneficis de camí.
Un pensament se li va ocórrer a Slipher.
–És un jugador pròpiament dit, oi, Sr. Dawson?
–Jo? –El guàrdia va riure dissimuladament–. Bromeja? Viu un sarlacc en un pou?
–Potser un home d'esports com vostè pugui utilitzar una mica de diners extra de tant en tant. Podria fer que li valgui la pena.
Dawson va mirar-lo amb sospita.
–De què estem parlant aquí?
–Res que li pugui ficar en problemes, és clar. Simplement guardar certa informació per a vostè i fer un encàrrec per a mi més tard, si té temps.
–Quina mena d'encàrrec?
–Li ho faré saber quan arribi l'hora, –va dir Slipher, allunyant la qüestió amb un gest–. Com de sovint reben subministraments aquí? Setmanalment?
–Normalment, sí. Els descarreguen amb els nous reclusos.
–I els droides binaris de càrrega i descàrrega que fan la feina, estan tots enllaçats amb el centre de dades principal de la presó?
–Bé, sí. –Dawson va pressionar una mà sota la seva gorra per gratar-se el cap. Vull dir, tenim un parell de CLL-8s renovats als quals la tripulació d'amarratge necessita accedir directament, però tota la resta funciona remotament des de dalt. –Ell va aclucar els ulls a Slipher–. Per què?
–Només tractava de tenir una millor visió de com funcionen les coses dia a dia, –va dir Slipher, i va caminar a través de l’escotilla–. Gràcies, oficial. Ha estat molt útil. Estaré en contacte.
–Sí, això mateix.
La plataforma de càrrega es va obrir davant seu, una caverna feta d'acer.
Movent-se a través d'ella, Slipher va caminar al costat de l'oficial cap de grues i diversos membres del personal de terra que s'afanyaven per preparar l'arribada, el seu alè emanant visiblement de la seva boca en un núvol boirós. L'aire aquí s'havia tornat significantment més fred, amb un fred penetrant que semblava alçar-se des del terra d'acer. Lligant-se la túnica al voltant del coll, Slipher va seguir movent-se. Els treballadors a cada costat van mirar en la seva direcció, però cap d'ells va qüestionar la seva presència. Suposava que s'havia corregut la veu entre ells que un consultor del CBI estava fent una inspecció del lloc, i tal interferència era gairebé sempre trobada amb una combinació d'indiferència i ansietat.
Li va portar gairebé cinc minuts caminar per la plataforma. Els grans binaris de càrrega i descàrrega que Dawson havia esmentat estaven mandrosament a l'altre extrem, dos d'ells alineats contra la paret allunyada, tres metres d'alt, esperant instruccions. Cap d'ells semblaven models nous, encara que el propi Slipher només tenia una experiència limitada amb aquestes unitats.
Es va aturar davant del droide d'aspecte menys malparat, alçant la mirada al seu únic fotoreceptor.
–Estàs equipat amb un motor analític estàndard?
El droide de càrrega i descàrrega va fer un soroll de grunyit assentint.
–Estic esperant un paquet especial amb l'enviament d'avui, –va dir Slipher–. Serà entregat a mi directament... Vesto Slipher. Els seus continguts són altament confidencials i no s'han de sotmetre a cap dels processos d'escrutini de rutina i de seguretat. Requerirà notificació immediata quan arribi. Ho entens?
Un altre grunyit digitalitzat del droide de càrrega i descàrrega.
–Mantindràs aquesta informació per a tu i no informaràs d'ella al teu supervisor d'amarratge, –va dir Vesto–. L'ordre està autoritzada per la variable de la targeta groga de seguretat del CBI 377055. Entès?
El droide es va posar ferms immediatament. Una cosa clicà dins dels seus circuits i el seu fotoreceptor va brillar destacablement. La veu automatitzada del motor articulador de la cosa va sonar rovellada però coherent.
–Afirmatiu.
–Bé, –va dir Slipher–. Espero sentir de tu aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada