dimarts, 6 de juny del 2017

Maul Tancat (LXI)

Anterior



61
PRESSIÓ I TEMPS

Fins i tot abans que la porta de l'ascensor s'obrís a l'hangar, Maul va escoltar els blàsters anant en una onada contínua d'explosions. Eogan el va mirar, el blanc dels seus ulls brillant en les llums atenuades.
–Què està passant allà fora?
–Un combat de foc, –va dir en Maul. No ho havia esperat, però en aquest punt, res arribava de sorpresa–. Mantingues el cap cot.
L'ascensor es va obrir i un raig de blàster va explotar dins d'ell, delmant el panell de control per sobre del seu cap. Eogan va deixar sortir un crit sorprès. Ignorant el noi, Maul va caure en una posició defensiva i va mirar fora, a l'hangar, donant-se cinc segons per analitzar tot el que estava succeint a la plataforma de càrrega.
Dos grups diferents estaven embrancats en una batalla a cada costat d'un buit obert de cinc metres que dividia el sòl de l'hangar per la meitat. Al costat més proper d'on estaven, un petit grup de guàrdies de Sub Rusc 7 estava intercanviant foc amb el que semblava ser un grup molt més gran de presoners, tots els quals semblaven tenir armes més poderoses.
Els presoners estaven clarament guanyant.
No només estaven passant-ho millor –algun d'ells, es va adonar Maul, realment no solament s'estaven rient mentre disparaven als guàrdies sinó que havien aconseguit manipular una llarga passarel·la de manera que ocupés l'avenc obert al terra de l'hangar, permetent-los completar l'accés a tot l'hangar.
Maul es va preguntar per un instant per què els guàrdies no activaven simplement les bombes implantades dins dels cors dels reclusos, i llavors es va adonar que els homes que estava veient havien de ser els presoners que arribaven.
Un guàrdia que cridava, corria per la zona. La seva cara estava literalment en flames, els seus trets fonent-se mentre corria.
Les coses s'estaven enfonsant a Sub Rusc 7.
–Què fem ara? –va cridar Eogan.
Maul el va ignorar. Grans columnes de fum de blàster i metall cremant penjaven en l'aire. Els guàrdies s'estaven quedant sense munició, i no semblava haver reforços de camí. Enmig de tot això, Maul va veure l'enorme holovídeo d'un hutt sobre una plataforma repulsora, posant els seus ulls en blanc i rient d'alegria.
Jabba.
Ell va registrar la presència virtual del lord del crim aquí, i en el mateix moment la va rebutjar com irrellevant. El que fos que estigués fent aquí Jabba el Hutt enmig de Sub Rusc 7 –en persona o en representació– era tot un enigma, però no tenia res a veure amb la seva pròpia missió.
Mantenint baix el cap, Maul va córrer per l’hangar cap al binari de càrrega i descàrrega CLL que relliscava cap enrere i cap endavant entre la topada. A jutjar per les marques de carbó en la seva closca armada, no havia tingut del tot èxit en evitar el foc de blàster. Els cables exposats i els circuits penjaven del processador central, fumejant amb espurnes i esteles de pàl·lid fum gris.
–Droide! –va cridar ell.
La cosa va pivotar i el va mirar a través de la boirina groga.
Maul va portar enrere la seva ment a l'última vegada que havia estat aquí amb Slipher, recordant el que el banquer havia dit.
–Variable de la targeta groga de seguretat del CBI 377.055.
–Verificació per veu?
–Vesto Slipher –, li va dir en Maul–. Hi ha una arribada d'un paquet aquí. L’estàs guardant per a mi. On està?
El droide no va flaquejar.
–Verificació per veu?
En lloc de respondre-li, Maul es va moure cap a l'esquena del droide, fent un ràpid cop d'ull pels cables del processador del droide. La seva experiència hackejant sistemes era limitada, però era suficient per identificar l'anul·lació manual del sistema de seguretat primitiu del càrrega i descàrrega. Redireccionant els cables en els circuits restants, els va tornar a col·locar al seu lloc.
El brunzit baix i ferm que el va seguir semblava durar una eternitat. De cua d'ull, va veure a Eogan corrent cap a ell, esquivant una tempesta de metralla i aterrant al costat de la unitat CLL. El noi va mirar a la batalla en marxa, al droide, llavors finalment de nou a Maul.
–Què està fent?
–Donant-me allò a pel que vaig venir.
–No podem quedar-nos aquí. –Eogan va assenyalar per l’hangar cap a on la passarel·la finalment havia cobert el forat–. Ja estan venint. –Amb un rugit, els presoners armats van començar a irrompre a l'hangar mentre els últims dels guàrdies es giraven per fugir–. Ens mataran!
–Ells ens són indiferents, –va deixar anar Maul, sense estar segur de per què es molestava a respondre. No hi havia esperat que el noi sobrevisqués tant, certament no seguint-lo a través de l'hangar. Els reclusos estaven arribant a ells per tots dos costats, caçant als guàrdies, dirigint-se a qualsevol turboascensor encara funcional. A menys d'un metre, va veure a un dels oficials de correcció girar-se per mirar enrere... Just a temps de ser atrapat per un raig vermell d'energia directament a la gola, llançant-lo contra la paret, un cos fumejant. El noi va mirar i va fer un soroll com si s'anés a posar malalt.
–Hem de sortir d'aquí!
–Corre si vols–, li va dir en Maul–, o queda't i mor. No té diferència per a mi.
Eogan el va mirar, va obrir la seva boca, i la va tancar de nou. L'estrèpit del foc de blàster havia començat a atenuar-se. Maul es va girar cap a l'hangar, on els últims dels presoners estaven anant en eixam cap als nivells superiors de la presó.
–Sr. Slipher, –va dir el droide–, aquí està el seu paquet.
Obrint la seva carcassa, el droide va arribar al seu interior i va estendre una caixa d'enviament sense marcar negra.
Maul la va agafar.
Era hora de marxar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada