dissabte, 10 de juny del 2017

La cursa de bongos (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

El Capità Swagg va anar amb compte d'evitar la detecció mentre navegava amb la seva beina d’escapament cap a Otoh Gunga. Va mantenir els motors de la beina funcionant a baixa velocitat per reduir el soroll de la nau i disminuir el rastre de bombolles deixat al seu pas. Quan va arribar a la vista de l'extensa ciutat submarina d’Otoh Gunga, va apuntar la beina cap avall sobre el sòl del llac i va consultar una pantalla sensora per fer un cop d'ull dels senyals de localització dels droides capturats.
Swagg va rastrejar els senyals fins a una bombolla d'hàbitat que descansava al costat d'una cel·la subaquàtica gungan, llavors va navegar amb la beina cap a aquesta localització. Swagg sospitava que seria un error navegar amb la seva beina directament cap a la cel·la subaquàtica, ja que l'entrada de qualsevol submergible no autoritzat podria activar una alarma. També, la beina no seria capaç de contenir a tots dos droides amb ell mateix, així que no tenia sentit tan sols pensar en utilitzar la beina com un vehicle d'escapament.
Va apuntar la beina directament sota la cel·la subaquàtica i va detenir el navili, deixant-lo que s'enfonsés al terra del llac, just al costat de l’amarrador de la cel·la subaquàtica. Tan aviat la beina es va assentar en el fang, Swagg va prendre alè profundament, llavors obrir la ventilació de la beina. Mentre l'aire s'escapava, l'aigua freda del llac es va ficar dins de la petita cabina de la beina.
Quan la beina es va omplir, Swagg va obrir l'escotilla de sortida i va sortir nedant. Es va aixecar ràpidament per l’amarrador de la cel·la subaquàtica fins que va aconseguir arribar a una de les zones de portal oval de la cel·la. Swagg va pressionar el seu cos a través del portal i va entrar a l'interior ple d'aire de la cel·la subaquàtica.
Swagg es va aixecar a la plataforma en les seves robes amarades i va panteixar a la recerca d'aire. Mentre es recuperava, es va adonar que hi havia quatre bongos a la cel·la. Cadascun dels bongos podia portar almenys a tres passatgers, i Swagg va decidir que qualsevol d'ells seria útil en una escapada. Tornant-se cap a la sortida, Swagg va deixar un rastre de petjades humides mentre entrava en el tub de transport que enllaçava la cel·la a la bombolla d'hàbitat veïna.
La porta oval de la bombolla d'hàbitat estava oberta, i Swagg va caminar cap a l'interior. Per les diverses eines i dispositius mecànics, es va adonar que la bombolla era algun tipus de laboratori. A causa del desordre, gairebé passa per alt als droides amb plaques de crom 3-S i 5-S, que estaven lligats a una taula de metall. Els ulls de Swagg van caure llavors sobre el cap de 4-S, que havia estat cargolat sobre algun tipus estrany de maquinària.
El pirata va anar cap als dos droides propis. Incapaç de trobar una clau per als seus lligams. Swagg va agafar una palanca i va trencar els tancaments. Ràpidament va accedir als interruptors d'activació dels droides, i els dos druides van parpellejar en tornar a la vida. Els droides semblaven sorpresos, però abans que cap droide pogués parlar, Swagg va escoltar passos aproximant-se des del tub de transport exterior de la bombolla. Va alçar un dit d'advertència sobre els seus llavis, assenyalant als droides que romanguessin en silenci.
Swagg va saltar des de l'entrada, va abraçar la paret, i va esperar fins que els passos s'acostessin. Una gungan va sortir del llindar. Amb un cop a la base del seu coll, ella va caure a terra.
Mentre 3-S s'aixecava de la taula, va dir:
-Vam tractar de llançar un torpede a la sorra, senyor...
-... Però vam ser capturats pels gungans, -va acabar 5-S.
-Bé, òbviament, beneits, -va xiuxiuejar Swagg-. Altrament, no estaríem aquí ara mateix. Necessito que vosaltres dos m'ajudeu a portar de tornada la meva nau estel·lar. Si algú de vosaltres em falla de nou, us veureu pitjor que 4-S quan m’encarregui de vosaltres.
-No fallarem de nou, senyor, -van dir a l'uníson 3-S i 5-S. Llavors 3-S va assenyalar cap al 4-S convertit i va afegir-: Aquesta instal·lació de laboratori presenta una amenaça per a nosaltres. Aconsellem destruir el laboratori tan aviat sigui possible.
-Molt bé, -va respondre Swagg-. Però destruir la sorra és la meva primera prioritat de venjança. Ens caldrà trobar algunes armes i un bongo, i també desconnectar la balisa de comunicació principal d’Otoh Gunga per prevenir qualsevol intercanvi entre aquí i la sorra. Seguiu-me.
Mentre Swagg es dirigia fora del laboratori i caminava sobre el cos de la gungan caiguda, va comprovar el seu cronòmetre de canell, llavors va dir:
-Si recordo bé, la Cursa de Bongos està programada per començar en quaranta minuts. Això vol dir que tenim un munt de feina per fer, i no molt de temps.
3-S i 5-S van seguir a Swagg fora de la bombolla de laboratori i van entrar al tub de transport. Mentre caminaven a través del tub, Swagg va mirar a través de les parets transparents del tub i va veure els llums grocs d'un ferri submergible aproximant-se.
-Crec que acabo de trobar el meu transport, -va dir Swagg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada