dissabte, 10 de juny del 2017

La cursa de bongos (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

El ferri submergible mantenia una ruta contínua cap a la ciutat d’Otoh Gunga, que ja era visible en la distància. El ferri havia fet un bon temps des de la sorra, i estava a punt d'arribar a Otoh Gunga diversos minuts abans del que tenien programat.
Abans, aquell mateix dia, el submarí havia estat omplert a tota capacitat amb gungans que estaven ansiosos de veure la Cursa de Bongos. A la tornada del ferri a Otoh Gunga, portava només al pilot d'uniforme verd i a tres passatgers. Dos dels passatgers eren Spleed Nukkels i Neb Neb Goodrow, els desafortunats corredors que havien xocat els seus vehicles abans aquell matí. El tercer passatger era Jar Jar Binks.
Assegut a la cabina principal del ferri, Jar Jar i els dos corredors romanien en silenci fins que el ferri va arribar dins dels límits de la ciutat d’Otoh Gunga. En aquest punt, Jar Jar va dir:
-Vosa dos deuen sentir dolent per triencar vosa bongos.
La Nukkels va arronsar les espatlles i va dir:
-Cuoses podrien haveranat pitjore.
-Nosa fortunats die non sier aixafiats, -va afegir Goodrow.
Complagut per tenir una resposta dels corredors, Jar Jar estava encoratjat de preguntar:
-Llaviors, vosa non fadats unuo amb il altruo per xocar qüest matí?
-Non, -va respondre Goodrow-. Nosa competedors amistuosos.
La Nukkels va assentir estant d'acord i va afegir:
-Sí, ils axidents ocorren.
-Açòs ésil qüe misa sempre diu! -va exclamar Jar Jar-. Ils axidents ocorren, ací qüe oblidao. Llàstima qüe més gungans no pensin quom nosa. Així qüe, per qüè vosa non us quedeu nel Llac Umberbool per veure lia carrera?
-Nosa encara no fuora dil carrera encara, -Confià la Nukkels amb una tímida picada d'ullet-. Després dil xoc daqüest matí, nosa enviem petició dunia ajudia a Lob Dizz, lia gran enginyera. Lob Dizz respon dient qüe ella prepararia dos nous bongos per nosa, pro nosa tenim qüe recollitr-lios nosa matixos.
-Misa coneix Lob Dizz, també! -va dir Jar Jar-. Lasa és una buona amiga.
Goodrow va somriure.
-Un cop qüe nosa quonseguim ils nous bongos dila Dizz, nosa correrem de torniada ala sorra del festival tan aviat sigui possible, llaviors directes ala línia de sortidia pera la Cursa de Bongos.
-Uausa, -va sospirar Jar Jar amb enveja mentre el ferri entrava en una gran bombolla de cel·la subaquàtica-. Muito excitant, açò. Misa dixaria qüe misa pogués veure a vosa envolar.
Goodrow i Nukkels van intercanviar mirades, llavors Goodrow va mirar a Jar Jar i va dir:
-T’agradaria se il culega dila bandera quan dixem Otoh Gunga?
-Deveitat? -va preguntar Jar Jar-. Vosa dixeu a misa oniejar la bandera die començar la carrera?
-És clar, -va dir la Nukkels mentre el ferri s’aturava-. Passao be.
Jar Jar estava entusiasmat mentre seguia a Goodrow i la Nukkels fora del ferri i entrava a la cel·la subaquàtica. Ja que el ferri havia arribat aviat a Otoh Gunga, Jar Jar imaginava que tenia multitud de temps per servir de banderiller per als dos corredors abans d'anar al seu treball en la mansió del Cap Nass.
Jar Jar i els dos corredors van procedir a través d'una sèrie de tubs de transport, i es van dirigir a la bombolla de laboratori de la Lob Dizz. Quan van arribar al laboratori de l'enginyera, Jar Jar va ser el primer a veure el cos de la Lob Dizz, que jeia immòbil a terra.
-Oh, non! -Va dir Jar Jar mentre corria al seu costat-. Lob Dizz! Tusa okey dokey?
-Açò creu misa, -va respondre la Lob Dizz en una veu baixa. Mentre Goodrow i Nukkels l'ajudaven a seure, ella va estendre el braç cap al seu clatell i va dir-. Gràxies, misa stat colpegiada fort.
-Qüi ha fet açò? -va preguntar Jar Jar, i llavors es va adonar que els dos droides capturats ja no estaven a la taula de treball de metall. El tercer droide romania al laboratori, i els seus fotoreceptors morts semblaven fixar a Jar Jar amb una mirada burleta. Jar Jar li va tornar la mirada a l'enginyera ferida i va dir:
-Lob Dizz! Lies dos màkinaks s’han anat!
Els ulls de la Lob Dizz es van obrir com plats amb alarma.
-Excepte misa, suol estranger podiasaber quom activar lies màkinaks.
Goodrow i Nukkels van intercanviar una mirada preocupada. Llavors la Nukkels es va girar cap a Lob Dizz i va preguntar:
-Qüi és qüest estranger?
-Vosa ils corredors mai scoltieu lies notícies? -va preguntar Lob Dizz incrèdula mentre s'alçava lentament del terra-. Il Capità Swagg, il pirata que saqüejà il lloc sagrat! Swagg hadegut torniar a Naboo.
-Oh, qüest Capi Swagg, -va dir Goodrow-. Llaviors qüè fem nosa aqüí aturats? Nosa hem de trobar et detenir qüest pirata i a seves màkinaks! –La Nukkels va assentir entusiasmada d'acord.
Fins a aquest moment, Jar Jar havia gaudit de la companyia dels dos corredors de bongos, però ara sospitava que eren temeraris i busca problemes.
-Pro llaviors vosa perdreu la Cursa de Bongos, -els hi va recordar Jar Jar-. Encara pitjore, misa arribarà tard ail treball!
Lob Dizz va fer una mirada decebuda a Jar Jar.
-Per tuot il qüe nosa sabem, -va dir ella-. Swagg planeja ataquiar lia sorra de nou...
Tot d'una, la bombolla de laboratori va ser sacsejada per una enorme explosió. Els quatre gungans van ser llançats pel laboratori. Lob Dizz i els dos corredors van lluitar per posar-se drets mentre Jar Jar romania a terra, mantenint les seves mans sobre els seus ulls.
-Açò vua sonar quom unia explosió, -va assenyalar la Lob Dizz mentre l'aigua entrava a través del camp hidrostàtic trencat de la bombolla i esquitxava el terra. Ella va anar cap a l'ordinador del laboratori i va augmentar l'energia al generador de camp de reforç de la bombolla-. Ils pirates han dhaver robiat ils explosius duna armeria!
-Quom saben ils pirates on trobiar explosius? -va preguntar Goodrow.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada