dimarts, 13 de juny del 2017

Perill a Naboo (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Un fum gris i acre va entrar a l'habitació. Qui-Gon i Obi-Wan van contenir l'alè. Un Jedi estava entrenat per sobreviure a la manca d'aire, utilitzant les reserves del cos una extraordinària quantitat de temps.
Obi-Wan va desembeinar el seu sabre làser i el va apuntar a la porta, però Qui-Gon li va contenir. Fora va escoltar el clanc pesat dels droides aproximant-se.
Llavors el fum, dens i estancat, va començar a arremolinar-se. La porta s'estava obrint.
-Oh! -va cridar la veu de TC-14 des de dins del fum-. Disculpin, ho sento molt!
Ara.
Davant la vista del primer droide de combat, van balancejar les seves armes.
DZZZZZZZZZZTT! DZZZZZZZZZZTT!
Dos droides es van convertir en quatre mitjos droides socarrimats.
DZZZZZZZZZZTT! DZZZZZZZZZZTT! DZZZZZZZZZZT!
Amb cada impuls, els droides de combat queien a terra en una pila de metall socarrimat. Però seguien venint, en grups de dos i de tres.
Atacats per un esquadró, Obi-Wan va alçar la seva mà, empunyant la Força i enviant a tot el grup xocant contra la paret.
Qui-Gon va lluitar obrint-se pas pel passadís. Agafant el seu sabre làser amb les dues mans, el va apuntar a la porta i va tallar a través.
La porta va brillar vermella. Qui-Gon va traçar un arc i el metall es va fondre.
Va tornar la mirada. Obi-Wan era un remolí de força Jedi, tallant l'últim dels droides.
Els dos homes van córrer cap a la plataforma d'amarratge. Davant d'ells una enorme porta es va tancar de cop, bloquejant el passadís.
Llavors una altra porta, al passadís a la dreta.
I una altra.
Portes segellades. Fetes d'un metall gruixut, gairebé impenetrable.
Mentre les portes segellades del pont es tancaven, Qui-Gon va ficar el seu sabre làser en el centre de la primera porta, el seu raig fonent el metall. Gairebé havia fet un forat prou gran com per escapar quan els droidekes van rodar dins.
-Droides destructors! -va cridar Obi-Wan, corrent al costat del seu Mestre-. Com qui no vol la cosa, diria que aquesta missió ha passat la fase de negociacions.
Dos droides destructors ràpidament es van desplegar, van activar els seus escuts, i van banyar als Jedi amb un foc continu. Obi-Wan estava preparat per lluitar, però Qui-Gon va sacsejar el seu cap. Fins i tot les habilitats d'un Jedi tenien una efectivitat limitada contra els droides destructors. I sobretot, un Jedi sabia què fer quan estava sent superat.
-Tenen generadors d'escut! -va cridar Obi-Wan.
-És Un punt mort, -va dir Qui-Gon-. Som-hi!
Es van retirar. La seva única esperança seria trobar un lloc on amagar-se i preparar una emboscada. Destruir-los amb sigil i rapidesa.
Els làsers se’ls ho acostaven. El Mestre i el Padawan van córrer fins que Qui-Gon va veure una gran reixa de ventilació a la paret. Junts els dos van treure la reixeta, van entrar dins el buit de ventilació, i es van apressar cap a la foscor. Bufs d'aire fred bufaven al seu voltant, generats pel sistema atmosfèric central de la nau.
El so dels droides destructors es va esvair, donant pas als cops buits metàl·lics dels passos dels Jedi. Girant una cantonada, Qui-Gon va captar d’una ullada un buit distant de llum, tatxonat per una reixeta de metall. Ell i Obi-Wan es van aproximar cautelosament i van mirar a través.
Sota ells hi havia una gran plataforma d'hangar, molt més gran d'aquella en la qual havien aterrat. Droides de combat, centenars d'ells, estaven marxant cap a un navili d'aterratge extraordinàriament gran. Qui-Gon coneixia el disseny, un C-9979 amb ales elevadors repulsores i la capacitat de contenir a una legió de droides i vehicles de transports.
Estaven bastant lluny com per evitar ser detectats, però haurien de treballar ràpid. En silenci van deixar anar la reixeta.
Mentre lliscaven per les parets de la plataforma d hangar, Qui-Gon va tractar de pensar. Res sobre aquest incident tenia sentit.
-És un exèrcit d'invasió, -va dir suaument Obi-Wan.
-Un estrany moviment per a la Federació de Comerç, -va respondre Qui-Gon-. Hem d’advertir els naboo i contactar amb el Canceller Valòrum. Separem-nos. Agafem naus separades i trobem-nos al planeta.
-Tenies raó sobre una cosa, Mestre, -va observar Obi-Wan-. Les negociacions han estat curtes.
Si la Federació de Comerç merament volia impostos més alts, un bloqueig ja era un moviment prou agressiu.
Però ara eren culpables d'intentar assassinar a dos ambaixadors Jedi.
Això estava més enllà d'una disputa sobre impostos.
Això era un acte de guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada