diumenge, 11 de juny del 2017

La cursa de bongos (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

Deixant el ferri enrere, el bongo vermell brunzí més ràpid a través de l'aigua. Spleed Nukkels va augmentar la velocitat i no va deixar als droides fora de la seva vista. Fins i tot encara que en Jar Jar estava una mica marejat, havia d'admetre que la Nukkels era una pilot extremadament hàbil.
El bongo dels droides es va enfonsar cap al fons del llac en un esforç d'evadir la persecució de la Nukkels. Mentre Nukkels i Jar Jar s'acostaven al submarí vermell, els droides van alliberar dos explosius en el seu camí. Nukkels es va balancejar amb força, alçant el seu motor de babord quaranta-cinc graus de manera que el bongo verd viatgés amb el seu costat d'estribord encarant al terra del llac. Jar Jar va sentir el seu estómac rodar mentre la Nukkels dirigia el bongo entre els dos explosius. Quan els dos explosius van estar fora de perill darrere de ells, Nukkels redreçà el bongo i Jar Jar va escoltar dues explosions mentre les armes deixades anar colpejaven les roques de sota.
Nukkels va seguir al bongo vermell a través d'un estret pas entre dues muntanyes submarines. Segons més tard, tots dos navilis havien entrat a l'Estany Umberbool. Mentre la distància s'apropava entre els dos bongos, la sorra va sorgir a la vista. La seva bombolla central era un orbe descomunal, dissenyat per acomodar vint mil espectadors gungan. Quatre grans bombolles d'hàbitat estaven situades al voltant de la bombolla central de la sorra, i cada bombolla d'hàbitat estava enllaçada a tres cel·les subaquàtiques. Hi havia poc trànsit submarí a l'àrea, ja que la majoria dels gungans ja estaven dins de les bombolles, esperant perquè comencés la Cursa de Bongos.
Els droides es van dirigir directament cap a la cel·la subaquàtica més propera, llavors van tallar la velocitat del seu bongo mentre s'acostaven a una de les zones de portal hidrostàtic de la cel·la. Malgrat la seva velocitat reduïda, el submarí vermell brunzí cap a la cel·la massa ràpid i va xocar contra una brida d'amarratge.
Spleed Nukkels va accelerar cap a la zona de portal de la cel·la subaquàtica i va apagar el motor, però el bongo va continuar viatjant a una alta velocitat. Jar Jar estava segur que anaven a xocar contra la part posterior del submarí vermell, i estava a punt de deixar anar un gran crit quan la mà esquerra de la Nukkels es va disparar cap a fora i va pressionar un botó per desplegar el paracaigudes d'arrossegament del bongo. El paracaigudes plegable alliberat des de popa, es va obrir, i instantàniament es va omplir d'aigua. Mentre el bongo verd lliscava lentament a través de la zona de portal de la cel·la subaquàtica i s'acostava per darrere al bongo dels droides, Jar Jar va dir:
-Misa vuol qüe tusa diguis a misa qüe tusa vasa fazuer aço!
-Puotsier lia pròxima vegada, -va respondre la Nukkels.
Amb un cop sec, el bongo verd va colpejar la part posterior del bongo dels droides aixafat. Només llavors Jar Jar i Nukkels es van adonar de l'únic encarregat gungan que era a prop del tub de transport que enllaçava la cel·la subaquàtica amb la bombolla més propera. L'encarregat semblava atordit.
-Qüè buo qüe lies màkinaks no xoqüessin durant unia hora atrafiegada, -va assenyalar Nukkels mentre desactivava el camp hidrostàtic del bongo verd i s'aixecava del seient-. Vinga, -urgí a Jar Jar-. Lies màkinaks stan encara nel bongo.
Jar Jar va seguir la Nukkels fora de la cabina de comandaments i cap a la plataforma de la cel·la subaquàtica. Abans que poguessin advertir al sorprès encarregat, ell va mirar en el navili aixafat per veure si hi havia algun supervivent. Tot d'una, amb un violent so de torçar, tots dos droides es van alliberar de les restes.
L'encarregat va treure una electropica i valentament va avançar cap als droides. Un droide va colpejar-lo amb un braç esquelètic i li va donar al coll a l'encarregat, noquejant al gungan a terra. Mentre tots dos droides sortien cap al tub de transport que duia a la bombolla d'hàbitat propera, Nukkels i Jar Jar van córrer cap a l'encarregat caigut.
-Tusa okey dokey? -va preguntar Jar Jar.
-Qüestes màkinaks va donar misan cop! -va respondre l'encarregat mentre es fregava el coll. Massa marejat com per aixecar-se, li va donar la seva arma a la Nukkels i va dir-: Agafa misa electropica i vés darrere dils!
Nukkels va acceptar l’electropica i va córrer fora de la cel·la subaquàtica, seguida de prop per Jar Jar. Van entrar en el tub de transport just a temps de veure els droides de plaques de crom corrent per la rampa del tub i girant a l'esquerra cap a la bombolla d'hàbitat sud de la sorra.
Un trineu de càrrega buit descansava al costat de la paret corbada del tub de transport. La Nukkels de pensament ràpid va saltar cap al trineu de càrrega i va posar tot el seu pes sobre ell, llançant el transport repulsor per tota la longitud del tub.
-Esperia misa! -Udolà Jar Jar mentre corria amb grans passos darrere la Nukkels. Va observar sorprès mentre la Nukkels, agafant l’electropica amb una mà, expertament girava cap a l'esquerra i dirigia el trineu a l’encalç dels droides.
Llavors va sentir el crit de la Nukkels, i el so del trineu xocant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada