divendres, 30 de juny del 2017

La batalla final (I)



La batalla final





Episodi I Aventures 15

A. L. Singer

La Federació de Comerç ha capturat el pacífic planeta Naboo. Ara un grup de Jedi, gungans, i de combatents de Naboo han de salvar-lo. Droides de combat, caces estel·lars, i un malvat Lord Sith s'interposen en el seu camí.
Ho podran aconseguir?



CAPÍTOL 1

Tot estava en un nom, va pensar en Qui-Gon.
Sith.
El mateix so era verinós. El xiuxiueig d'una serp, una fuita de gas, l'arc mortal d'un sabre làser.
Un murmuri. Un secret.
L'atacant al planeta Tatooine havia lluitat amb l'habilitat i salvatgisme que només podien pertànyer a un Sith. La Força era fosca al seu voltant. Només hi havia un problema.
Els Sith no existien. Qui-Gon Jinn els coneixia de la mateixa manera que sabia sobre les grans batalles Jedi, com història antiga. Com el recordatori d'un temps barbàric en què la República Galàctica era jove i les forces de la foscor rampants.
Els Sith eren una banda de Cavallers Jedi, caiguts als camins del Costat Fosc. Dominant el Costat Fosc de la Força, havien amenaçat amb derrotar a la República, però van ser allunyats pels Cavallers Jedi. Durant el temps que va seguir, una pròspera edat daurada, els Sith s'havien esvaït en una llegenda.
Però l'home amb la cara tatuada vermella i negra no era un personatge mitològic. Era de carn i ossos, reflexos i poder.
Havien dels Sith romàs dorments durant eons, reclutant guerrers i reconstruint les seves forces? Si era així, què estaven fent a Tatooine? I per què un d'ells havia atacat a Qui-Gon?
Qui-Gon havia estat a Tatooine per fer unes reparacions de la nau de camí al planeta Coruscant, on anava a portar a la Reina Amidala de Naboo. Allà, davant el Senat, la Reina anava a pregar suport contra l'atac de la Federació de Comerç a la seva gent.
La conclusió d’en Qui-Gon -que la Federació de Comerç estava aliada amb una banda supervivent de Sith- semblava increïble.
Qui-Gon va jurar portar l'assumpte davant l'Alt Consell Jedi en el seu quarter general a Coruscant, juntament amb una altra petició important.
Ara que el seu aprenent Padawan, Obi-Wan Kenobi, estava preparat per convertir-se en un Cavaller Jedi, Qui-Gon volia ensenyar a un nou aprenent. Ànakin Skywalker era el candidat a Jedi més extraordinari que havia vist mai, potser fins i tot era L’Escollit.
El noi i la seva mare, tots dos esclaus d'un venedor de components anomenat Watto, s'havien fet amics d’en Qui-Gon a Tatooine. Qui-Gon, sense res de diners de Tatooine, no podia aconseguir l’hipermotor que necessitava d’en Watto, fins que va fer una aposta. Va apostar l’hipermotor en una victòria de l'Ànakin a la Cursa de beines anual de Boonta Eve. Tot i la competència més dura de la galàxia, el noi ho va fer. Fins i tot abans de la victòria, Qui-Gon havia provat la sang de l'Ànakin. La quantitat de midiclorians del noi, l'encarnació de la Força en tots els éssers, era astronòmica.
Obi-Wan desaprovava el fet de reclutar un noi de la seva edat. Ànakin tenia nou anys, massa gran per començar aquest entrenament. D'acord a la saviesa Jedi, després dels tres anys les forces de la por i la foscor ja estaven massa profundament implantades en un nen. Però Qui-Gon tenia un pressentiment sobre aquest noi. I havia après a seguir els seus sentiments.
Mentre la nau passava a través de les abarrotades masses verticals de Coruscant, la cara del noi estava pressionada contra el vidre. Els vehicles voladors anaven en eixams entre les agulles dels gratacels que s'alçaven a través de núvols com estalagmites d'acer.
-Benvingut a Coruscant, la capital de la República, -va dir Ric Olié, el pilot de la nau estel·lar-. Tot el planeta és una gran ciutat.
-Uau! -va respondre l’Ànakin-. És enorme!
Obi-Wan va somriure. Tot el que el noi havia conegut sempre eren les planes desolades, sorrenques de Tatooine. D'ara endavant, tot a la vida de l'Ànakin seria un xoc.

* * *

El Canceller Suprem Valòrum va rebre la nau a la plataforma d'aterratge. Era un home esvelt, senyorial d'un gran intel·lecte. Amb ell hi havia el Senador Palpatine de Naboo, famós per la seva agudesa i habilitat política.
Qui-Gon va baixar per la rampa amb Obi-Wan i el seu company gungan amfibi, Jar Jar Binks. Els tres van caminar a un costat i es van inclinar mentre la Reina Amidala emergia de la nau, seguida per les seves donzelles i el Capità Panaka, cap de les Forces de Seguretat Real de Naboo.
-És un gran regal veure-la amb vida, Sa Majestat, -va dir el Senador Palpatine-. Li presento al Canceller Suprem Valòrum.
-Benvinguda, Sa Altesa, -va dir en Valòrum-. És un honor conèixer-la finalment en persona. He de comunicar-li com de consternat que ha estat tothom per la situació actual. He demanat una sessió especial del Senat per escoltar la seva posició.
-Estic agraïda per la seva preocupació, Canceller, -va respondre la Reina.
-Hi ha una qüestió de procediment, -va dir el Senador Palpatine, portant a la Reina, les seves donzelles, i al Capità Panaka a un aerotaxi que esperava-. Però confio que puguem superar-la.
La Reina Amidala va fer un gest a l’Ànakin i Jar Jar perquè la seguissin.
Qui-Gon els va observar mentre caminaven fora de l'abast de les oïdes. Llavors es va girar cap al Canceller Suprem i va dir suaument:
-He de parlar amb el Consell Jedi immediatament, Honorable. La situació s'ha tornat més complicada.
-Com vulguis, -va respondre Valòrum.
Immediatament va dur també a Qui-Gon i Obi-Wan cap a un transport proper, que va accelerar cap al Temple Jedi.
-Esperava que et quedaries amb la Reina davant el Senat, -va dir el Canceller Suprem.
-Em temo que les teves paraules tindran més pes que les meves, Canceller, -va respondre Qui-Gon.
Valòrum va sacsejar el cap amb remordiments.
-El Senat està caòtic aquests dies. Algú ha començat un rumor infundat sobre mi que s'ha convertit en un escàndol de corrupció. Serà demostrat fals, és clar, però mentrestant el meu poder s'ha deteriorat. Els buròcrates estan al comandament... i mentre això sigui així, em temo que molt poc es farà sobre l'assumpte de Naboo.
Qui-Gon va posar una mà reconfortant sobre l'espatlla d’en Valòrum.
-La presència de la Reina ho canviarà tot, ja ho veuràs.
Aviat el Temple Jedi es va alçar davant d'ells. El transport va amarrar, i Qui-Gon i Obi-Wan es van acomiadar d’en Valòrum.
Es van presentar a la porta, i un guàrdia d'honor els va escortar dins de l'edifici.
Mentre s'aproximaven a les càmeres de l'Alt Consell, Qui-Gon va xiuxiuejar a Obi-Wan:
-Deixa'm parlar a mi.
Era una habitació gran, rodona amb una vista panoràmica alta del paisatge urbà. Els dotze membres del consell van rebre als dos visitants càlidament però de manera cautelosa. Qui-Gon havia estat davant seu diverses vegades, en alguns casos per ser reprès per desafiar les seves ordres.
Qui-Gon sabia que hauria de trepitjar amb lleugeresa. Aquestes notícies anaven amb seguretat a sorprendre'ls, fins i tot a atordir-los.
Mentre els membres de l'Alt Consell s'asseien en el seu cercle de costum, Qui-Gon acuradament va descriure al guerrer que havia trobat a Tatooine.
-La meva única conclusió, -va dir ell-, és que era un Lord Sith.
Mace Windu, un membre sènior, va ser agafat per sorpresa.
-Un Lord Sith?
-Impossible! -va exclamar Ki-Adi-Mundi, el cèlebre heroi del planeta Cerea, la curiosa front alta contenia un segon cor-. Els Sith han estat extints durant un mil·lenni! -El Mestre Yoda va assentir lentament. Ell era considerat el més savi de tots els Mestres Jedi, i encara que desaprovava les formes tossudes d’en Qui-Gon, Yoda però, s'havia pres un interès especial en la seva carrera.
-La mateixa República amenaçada està, -va dir ell-, si involucrats els Sith són.
-No crec que puguin haver tornat sense que nosaltres ho sabéssim, -va dir Mace Windu.
-Difícil de veure, el Costat Fosc és, -va respondre en Yoda-. Descobrir qui aquest assassí és, devem.
-Percebo que es revelarà a si mateix de nou, -va suggerir Ki-Adi.
Mace Windu encara semblava sense convèncer.
-Aquest atac era amb un propòsit, que està clar... i estic d'acord en que la Reina és el seu objectiu...
-Amb aquesta Reina de Naboo t'has de quedar, Qui-Gon, -urgí en Yoda-. Protegir-la has.
-Utilitzarem tots els nostres recursos aquí per desvetllar aquest misteri i descobrir la identitat del teu atacant, -Jurà Mace Windu-. Que la Força t'acompanyi.
-Que la Força t'acompanyi, -va afegir Yoda.
Qui-Gon va escoltar a Obi-Wan començant a anar-se'n, però ell va mantenir el terreny. Un assumpte més restava.
-Mestre Qui-Gon més a dir tens? -va preguntar en Yoda.
-Amb el seu permís, Mestre, he trobat una conjunció en la Força.
Les orelles d’en Yoda es van aixecar.
-Una conjunció, dius?
-Localitzada en una persona? -va preguntar Mace Windu.
-Un noi. Les seves cèl·lules tenen la concentració de midiclorians més alta que he vist en una forma de vida. -Qui-Gon es va aturar, buscant les paraules-. És possible que hagi estat concebut pels midiclorians.
Mace Windu es va inclinar cap endavant.
-T’estàs referint a la profecia d'aquell que portarà l'equilibri a la Força. Creus que és aquest noi?
-No assumeixo... -Va començar a protestar Qui-Gon.
-Però ho fas! -va interrompre’l en Yoda-s. Revelada la teva opinió ha estat.
-Sol·licito que el noi sigui provat, -va dir en Qui-Gon.
Els membres del Consell es van comunicar els uns amb els altres a través d'incòmodes mirades silencioses. El cor d’en Qui-Gon es va enfonsar. No se’l creien.
-Entrenat com un Jedi, demanes per a ell? -va preguntar en Yoda.
-Trobar-lo va ser la voluntat de la Força, no tinc cap dubte d'això, -va pressionar en Qui-Gon-. Hi ha massa coses succeint aquí...
-Porta’l davant nostre, llavors, -va dir Mace Windu.
Yoda va assentir.
-Provat ell serà.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada