diumenge, 11 de juny del 2017

La cursa de bongos (IX)

Anterior



CAPÍTOL 9

Jar Jar va córrer més ràpid pel tub, esperant que Spleed Nukkels estigués bé. Quan va arribar a l'extrem i va girar a l'esquerra, gairebé xoca contra el trineu d'equipatge bolcat. Just més enllà del carro, Nukkels jeia sobre el terra. Jar Jar va córrer al seu costat.
-Gràxies, -va dir la Nukkels mentre estenia el braç cap a la seva esquerra.
-Qüè ha passait? -va preguntar Jar Jar.
-Misa caigut dil trineu i torçat misa turmell, -va dir la Nukkels, doblegant´se del dolor. Ella li va donar l’electropica a Jar Jar i va dir-: Tusa va haver die anar darrere lies màkinaks.
-Misa s-s-suol? -va quequejar Jar Jar.
-Vés! -va cridar la Nukkels.
Jar Jar va agafar l’electropica i va córrer cap a la bombolla sud de la sorra, deixant la Nukkels enrere. Malgrat que en Jar Jar tenia alguna experiència en lluitar contra els droides del Capità Swagg, no estava ansiós per la idea de combatre contra els dos pirates de plaques de crom ell sol.
La bombolla sud era un gran complex de restaurants i hostals per als gungans que assistien al Festival dels Guerrers en el Llac Umberbool. Jar Jar va captar la vista dels dos droides mentre corrien passant un restaurant.
-Pareu aqüí! -va cridar Jar Jar.
Un droide va seguir corrent, però l'altre es va aturar davant del restaurant i es va girar per enfrontar-se a Jar Jar. A l'entrada del restaurant descansava un gran barril que contenia centenars de nyorks frescos, mol·luscs carnívors saltadors que els gungans consideraven una gran exquisidesa. El droide va agafar el barril i l'hi va llançar a Jar Jar.
Jar Jar va tractar de saltar a un costat, però el barril li va donar a l'espatlla i li va fer caure. El barril va colpejar el sòl, enviant els petits nyorks dispersant-se per totes direccions. Tres nyorks van aterrar a la cara d’en Jar Jar, i ell no va poder evitar portar els cruixents mol·luscs a la seva boca mentre saltava dempeus, sense deixar mai anar l’electropica.
L'escaramussa d’en Jar Jar amb el droide va atreure l'atenció de diversos altres gungans. Els altres es van adonar que el droide era un invasor, i van córrer en ajuda d’en Jar Jar. Sorprenentment, cap d'ells va veure l'altre droide mentre es llançava cap a un tub de transport que duia a la bombolla de la sorra central. Abans que Jar Jar pogués alertar els seus companys gungans, l'assaltant llançador de barrils apuntà els seus tres brillants fotoreceptors sobre Jar Jar i va assenyalar:
-Ja he tingut prou de tu.
El droide va estendre els seus braços i es va llançar cap a Jar Jar. Més per reflex que per astúcia, Jar Jar va alçar l’electropica defensivament, sense saber que l'arma estava posada en màxima potència. L’electropica va aterrar just a través del tors del droide i va perforar la seva placa posterior. Es va fregir amb el xoc massiu, i el seu cos -encara perforat per l’electropica- va caure a terra. Els tres fotoreceptors del droide es van tornar negres.
Un petit grup d'observadors gungan van córrer al costat d’en Jar Jar i van baixar la mirada cap al droide caigut.
-Scolteu, -va dir Jar Jar mentre s'allunyava del droide-. Lia corredora Spleed Nukkels jeu darrere qüella cantonada amb un turmell tort...
Recordant al segon droide, Jar Jar va sortir disparat des del restaurant i va entrar en el tub de transport proper. No hi havia senyal de l'altre droide, però Jar Jar va córrer pel tub.
Va entrar en el nivell inferior del focus exterior de la bombolla de la sorra a través del tub de transport. El focus era un passadís brillantment il·luminat que envoltava tota la sorra, i el nivell inferior estava reservat per als treballadors de manteniment i els competidors.
Jar Jar va escanejar l'àrea fora del final del tub de transport i va veure aproximadament dues dotzenes de gungans. Entre els conserges vestits de gris i verd, lampistes, i tècnics d'energia, una figura coloridament uniformada ressaltava: un pilot professional de bongo. Portant un casc taronja, un mico morat, gruixuts guants, i botes, el pilot estava completament ocult, però el seu nom -Brooboo Seep- estava brodat en lletres grogues a l'esquena del seu mico. Jar Jar va reconèixer el nom de SEEP. Era el més popular dels participants a la Cursa de Bongos.
Ja que els pilots de bongo normalment no es posaven els seus cascos fins que estaven a bord dels seus vaixells de carreres, Jar Jar es preguntava per què Seep tenia el seu posat. Jar Jar també es va adonar que els moviments de Seep eren una mica tensos. Just llavors, Jar Jar va ser distret pel so d'un gemec baix que venia d'un receptacle de deixalles proper amb forma d'ou.
El receptacle descansava al costat de la paret propera a un armari de conserge. Jar Jar va córrer cap al receptacle i va obrir la tapa ovoide. Dins el receptacle, sobre una pila d'escombraries, jeia la forma marejada d'un prim gungan que no portava res excepte la seva roba interior.
-Qüè tà passat a tusa? -va preguntar Jar Jar mentre ajudava a sortir al gungan de les escombraries.
-Misa non sap, -va respondre el gungan-. Misa stava de camí lia línia de sortidia quan misa vua sier colpiejat.
-Ei, si tusa anaven ala línia die salida, significa qüe tusa ets un corredor die bongos?
-Misa Brooboo Seep, -va clamar el company ferit.
-Qüè? -va exclamar Jar Jar, llavors es va adonar que el droide havia robat el casc i les robes d’en Seep. Va mirar pel passadís just a temps per veure el droide disfressat trontollar al costat d'un guàrdia de seguretat gungan i cap a un tub d'ascensor transparent ple d'aigua. Colpejant a Seep al braç, Jar Jar li va demanar-: Qüedat aqüí. Misa enviarà ajudia.
Jar Jar va deixar a Seep tombat contra les escombraries i va esprintar pel passadís cap al tub d'ascensor. Abans de poder aconseguir arribar al guàrdia de seguretat, una massa de bombolles es va formar en el fons del tub d'ascensor i va empènyer l'ascensor cap amunt, portant al droide disfressat a l'interior de la sorra del festival.
-Pareu quest ascensor! -va cridar Jar Jar al guàrdia-. Qüest nonés Brooboo Seep. Qüesta és una màkinak amb lies robes de Seep!
El guàrdia el va mirar amb una lleu molèstia.
-Tusa espera qüe misa cregui açò? Haw haw! Si tusa no te tiquet, seria millori qüe et marxessis.
-Quom és qüe ningú scolta mai misa? -va deixar anar Jar Jar. Va mirar amb duresa al guàrdia i va dir-: Entri aqüí i la sub cel·la sud hiha un assistent ferit, dos pilots die bongo ferits, i unia màkinak aixafiada. Tusa acaba die dixar a unia altrua màkinak pasiar caminant cap ala...
-Misa dit qüe et marxis! -va interrompre’l el guàrdia, però llavors va veure un gungan, vestit només amb la seva roba interior, balancejant-se pel passadís. Temporalment oblidant-se d’en Jar Jar, el guàrdia va deixar el seu lloc i va córrer cap a Brooboo Seep.
Jar Jar va aprofitar la partida del guàrdia. Va caminar cap al tub d'ascensor i va esperar que l'ascensor tornés del nivell superior. Sospitava que el droide ja hauria arribat a la sorra. Tenia una bona oportunitat de fer una escapada al propi bongo d’en Brooboo Seep.
L'ascensor buit va baixar amb un poderós so de brunzit. Però quan Jar Jar va caminar a través del camp hidrostàtic del tub i va entrar a l'ascensor, va trobar un cable ras penjant fora de la caixa de control de l'ascensor. El dany no semblava massa extens, però quan va tirar de la palanca d'ascensió, l'ascensor no va anar a enlloc. El droide l’havia sabotejat!
Jar Jar mai havia estat hàbil amb la tecnologia, però estava bastant segur que l'ascensor funcionaria si tornava a connectar el cable ras. Les seves mans tremolaven mentre agafava els dos trossos de cable, però va aconseguir alinear els extrems del cable i pressionar-los junts.
ZZZZZT! Una espurna brillant es va encendre en els punts de connexió del cable, i Jar Jar va panteixar mentre retrocedia contra l'interior de l'ascensor. Només llavors es va adonar que l'ascensor s'estava elevant ràpidament a través del tub transparent.
-Hurra! -va cridar amb triomf.
L'ascensor xiuxiuejà fins aturar-se. Jar Jar va sortir i va entrar en una bombolla d'observació localitzada just sobre la línia de sortida de la Cursa de Bongos. Dins de la bombolla, nombrosos dignataris gungan veien la sorra, que era plena a la màxima capacitat. Ansiosos perquè comencés la carrera, els espectadors demostraven el seu entusiasme sistemàticament saltant i alçant els braços amunt sobre els seus caps, llavors asseient-se mentre aquells asseguts a la seva dreta repetien l'acció. En fer això, l'audiència creava el que semblava una onada emergint de gungans que onejaven al voltant de la sorra en un moviment en sentit contrari a les agulles del rellotge.
Un gran cronòmetre penjava del sostre de la bombolla d'observació; la Cursa de Bongos començaria en menys de tres minuts. Jar Jar va mirar a través de les parets transparents de la bombolla i va veure els pilots gungan preparant els seus bongos a la bassa de llançament, just darrere de la línia de sortida. Més enllà de la bassa de llançament, la ruta de la cursa -un tub transparent llarg, ple d'aigua- es doblegava com una serp gegant, retorçada per la sorra.
La ruta tubular de la cursa era de prop de dos quilòmetres de longitud; el diàmetre del tub era prou ampli com per permetre que dos bongos viatgessin costat a costat, però diversos bucles alts i corbes tancades asseguraven un desafiament per a qualsevol pilot.
La majoria dels pilots ja estaven dins dels seus bongos darrere de la línia de sortida. Hi havia vint bongos en total, i Jar Jar va escanejar cada un d'ells, buscant al droide disfressat.
Llavors va veure el casc taronja familiar.
El droide estava assegut darrere dels controls del bongo d’en Brooboo Seep. Jar Jar imaginava que el droide havia d'haver tingut poques dificultats en trobar aquest submarí en particular. Com l'uniforme d’en Seep, el seu bongo estava igualment acolorit de morat, amb franges ondulades taronges que feien joc amb el seu casc.
Jar Jar no estava segur de què fer ara. Tenia por d'alarmar al droide, ja que podria prendre accions dràstiques i possiblement ferir als espectadors innocents. Els ulls d’en Jar Jar van escombrar per la bombolla d'observació, tractant de trobar a un oficial que fos capaç d'anul·lar la cursa. Pregava perquè algú l'escoltés i li prengués seriosament.
I aquí va ser quan va veure al Capità Tarpals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada