dissabte, 3 de juny del 2017

Maul Tancat (XLVII)

Anterior



47
AERI

Maul es va despertar davant d'una prevalent sensació de condemna.
Alçant-se en la lenta marea fosca de la consciència, va sentir el record del que havia fet assentant-se sobre ell com una altra forma de gravetat, més pesada i més opressiva que la pròpia presó. Per un moment simplement va jeure allà mirant amunt cap al sostre de la plataforma mèdica, els seus austers rectangles assenyalats pels recessos de les llums de l'equip de diagnòstic del son.
Per què estava encara viu?
El significat del somni era prou clar. Hi havia fallat al seu Mestre, fallat en la seva missió. Finalment havia estat traït, no per algun enemic estrany, sinó pels seus propis instints de supervivència. Però què més podria haver fet? Morint aquí no hauria aconseguit res.
Tanmateix, no podia lliurar-se del sentiment que això havia estat una prova i que havia fracassat.
No quedava res per a ell ara.
Els pensaments van començar a organitzar-se en el seu cervell. Necessitaria tornar al transmissor al dipòsit de cadàvers i contactar amb el seu Mestre, per explicar-li la seva posició... si Sidious tan sols li parlés. Amb tota probabilitat la reacció en cadena de la negació plausible ja havia estat iniciada. El seu Mestre bé podria deixar-li allà perquè es podrís, o...
De cop i volta, Maul va sentir un soroll sobre el seu cap, un brusc so de brunzit que suposava que era el droide quirúrgic. El droide estaria aquí per canviar el seu tub IV, per comprovar les lectures dels instruments cablejats al seu crani i pit.
Mirant per sobre, va veure una cosa completament diferent: un ocell arpa posat a l'altre extrem de la taula, mirant-lo.
Maul li va fer una ganyota. Et vaig matar, ocell. Et vaig esquinçar a trossets. Et vaig deixar trencat a la cel·la al costat del teu mestre. Què fas encara aquí?
Mentre estava mirant a l’ocell, tractant d'esbrinar els detalls de la seva miraculosa resurrecció, un segon ocell va escombrar cap a baix i va aterrar al seu costat, i llavors un tercer.
Asseient-se, Maul va mirar al voltant.
L'habitació era plena d'ocells.
Amb un lleu grall, el primer ocell va saltar de l'extrem de la taula cap a la cama d’en Maul, i llavors a dalt a la seva espatlla, on es va acomodar. Ell va girar el seu cap per mirar-lo. Als khipus nuats al voltant de les cames.
Per descomptat.
El seu antic mestre hauria necessitat més d'un ocell per recollir les diferents parts d'armes i deixar anar el pagament. I ara que Maul li havia matat...
Ell era el seu nou mestre.
Tirant dels cables del monitor i els tubs del seu cos, Maul els va llançar tots a terra i va balancejar les cames. Aixecant-se, va descobrir noves forces que no sabia que hi eren.
Al seu voltant, els ocells arpa semblaven percebre el seu propòsit renovat. Ja havien començat a aletejar amb les seves ales, alçant-se a l'aire, preparant-se per prendre vol.
Maul va assentir.
–Anem.
Continuar amb els ocells va ser més fàcil aquesta vegada.
Van volar just davant d'ell en un núvol negre i sonor, portant-li a través del passadís principal, on els altres reclusos van retrocedir en reverència, allunyant-se, algun d'ells fins i tot baixant el seu cap com si reconegués a algun governant recentment coronat.
Maul els va perseguir cap avall per un laberint de passadissos. Quan el camí es va tornar estret, l'esbart es va ajuntar, i quan es va obrir de nou, es van dispersar de nou per omplir l'espai disponible. Van continuar així durant el que es va sentir molt de temps, més profundament cap a sota del que havia imaginat que aniria la presó, tot i que era difícil mesurar les distàncies i profunditats en un món que estava canviant constantment.
Una tranquil·litat va arribar sobre el món, una sensació que s'estava aventurant on pocs havien anat.
Al final Maul s'alçava davant d'una porta tancada.
L'escotilla es va obrir.
–Jagannath, –va dir una veu des del interior–. Benvingut al cercle interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada