divendres, 16 de juny del 2017

Revelació (Pr)



Revelació
El llegat de la Força 8


Karen Traviss



Durant aquesta salvatge guerra civil, tots els intents de posar fi a la tirania d’en Jacen Solo sobre l'Aliança Galàctica han fracassat. Ara, amb Jacen acostant-se al cim dels seus poders foscos, ningú sap, ni tan sols els Solo i els Skywalker, si alguna cosa pot aturar al Lord Sith abans que el seu pla per salvar la galàxia acabi destruint-la.
L'ombra de la influència d’en Jacen Solo ha amenaçat a molts, especialment als més propers a ell. Jaina Solo està decidida a atrapar al seu germà però, per tal de seguir-li la pista, primer ha d'aprendre habilitats desconegudes d'un home a qui troba despietat, repel·lent, i perillós. Mentrestant, Ben Skywalker, encara turmentat per les sospites que Jacen va matar la seva mare, Mara, decideix que ha de saber la veritat, encara que això pugui costar-li la vida. I mentre Luke Skywalker contempla estratègies una vegada impensables per destronar al seu nebot, l'hora de la veritat s'acosta per als que estan a banda i banda. La galàxia es converteix en un camp de batalla on tots han de fer front a la seva veritable naturalesa i als seus més foscos secrets, i viure -o morir- amb les conseqüències.



PRÒLEG

POST AVANÇAT JEDI, ENDOR: DOTZE SETMANES DESPRÉS DE LA MORT DE LA MARA JADE SKYWALKER
El meu germà va morir en la Guerra Yuuzhan Vong.
No Ànakin: Jacen.
He demorat anys en adonar-me'n, però ho hauria d'haver vist des del principi. Jacen, el germà al qual estimava, el meu bessó, mai va tornar a casa. Només va semblar que ho va fer.
Crec que el nucli d’en Jacen probablement va morir en l'Abraçada de Dolor, a les mans de la Vergere i els yuuzhan vong. Qui va tornar era una altra persona; un total desconegut.
És l'única explicació veient en el que s'ha convertit.
Així que és per això que he arribat al punt de fer una cosa totalment impensable, perquè l'impensable és l'última carta que ens queda per jugar, l'única manera en què puc evitar que Jacen i la seva guerra s'empassin a tota la galàxia. Van ser els esclafaossos mandalorians els que van fer que em decideixi. Com Jag ha demostrat, sens dubte que funcionen. Són armes repugnants. El ferro mandalorià, beskar, és pràcticament a prova de sabres de llum.
Gairebé esperava que les coses detonessin quan el pare va obrir el paquet. Des de quan Boba Fett li envia regals al meu pare?
Des que la seva filla va ser torturada fins a la mort pel meu germà, en realitat. Des de llavors hem estat esperant que Fett prengués venjança, però fins ara... res. Només el regal dels esclafaossos i plaques d'armadura, tot fet de ferro mandalorià.
Així que estic empacant per a un viatge que mai vaig creure que anava a fer. Li concediré una cosa a Jag: mai em va dir t'ho vaig dir. Ell va ser qui em va dir que havia d'aprendre d'algú que tingués un historial en la caça de Jedi.
Si algú pot detenir a Jacen, llavors, aquesta sóc jo. Jo sóc el seu igual, i sóc l'Espasa dels Jedi. Però no tinc el seu... entrenament. No tinc idea del que va aprendre de la Lumiya, i molt menys del que es va instruir en els seus viatges durant aquests cinc anys. Però tard o d'hora cometrà un error. És massa arrogant per no sobreestimar-se a si mateix.
Només espero que sigui d'hora. I si ser un Sith va fer a Jacen invencible, ja hauria d’haver conquerit la galàxia.
Tinc una oportunitat, i Fett va a ajudar-me a aprofitar-la al màxim.
No pot ser tan difícil de trobar. És un caça-recompenses, així que vaig a contractar-ho com qualsevol altre client, excepte que no sóc només qualsevol altra filla de client: sóc la filla d’en Han Solo, sóc una Jedi, i Fett s'ha passat la vida caçant-nos.
I ara li estic demanant que m’entreni per caçar i capturar al meu propi germà.
Pel que sé, se’m riurà a la cara, és a dir, si alguna vegada se’n riu, i em dirà que em perdi. Però he de demanar-li-ho. Empassar-me el meu orgull, mossegar la pols, i pregar-li si cal. El pare sembla haver-se estovat una mica cap a ell, jo encara el menyspreu.
Però si diu que sí... juro que seré la millor alumna que ha tingut. Vinga, Fett: mostra’m com es fa.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada