divendres, 9 de març del 2018

La confrontació final (XVI)

Anterior



Capítol 16

Obi-Wan va contactar amb Jocasta Nu. Necessitaven més informació sobre de la Vall dels Lords Foscos. Supersticions, llegendes, qualsevol cosa que pogués ajudar-los a tenir un avantatge. El problema, per descomptat, és que ningú s'havia atrevit a entrar a la vall durant segles. O, almenys, havia viscut com per informar-ne.
Soara i Darra van veure a Auben. No podien moure-la encara, així que la van embolicar amb cura en les capes tèrmiques.
Ànakin va buscar a Tru. Hi havia desaparegut, igual que Ferus. Sentint-se inquiet, Ànakin va sortir per veure què estaven fent. Intentaria Ferus robar-li el seu millor amic? Podria omplir la ment d’en Tru amb la seva versió de per què Ànakin els havia abandonat perquè lluitessin contra els droides sols. Retorçaria els fets perquè Ànakin quedés malament.
Tru i Ferus estaven asseguts en una de les badies de servei, parlant tranquil·lament. Ferus estava ocupat treballant en el sabre làser d’en Tru. Ànakin es va aturar en les ombres. Estaven discutint sobre ell? Pensava que havia escoltat el seu nom. Es va concentrar feroçment.
–Em vaig adonar d'això–, li va dir Ferus a Tru–. Aquell droide ha degut de polvoritzar el teu circuit d'energia.
–Llisca de tornada a mitja potència sense avisar–, va dir Tru amb una veu preocupada.
El sabre làser d’en Tru havia d'haver estat danyat en la batalla. Per què no l'hi havia dit Tru a Ry-Gaul? Un aprenent estava obligat a explicar-li al seu Mestre o Mestra si el seu sabre làser estava danyat.
Com si Tru hagués escoltat la pregunta d'Ànakin, va dir:
–Sé que hauria d’haver-ho dit a Ry-Gaul. Però és tan correcte. Em deixaria fora de les situacions de combat, o fins i tot m’enviaria de tornada al Temple.
–Si el teu sabre làser està danyat permanentment, Ry-Gaul tindria raó de fer això, –va dir Ferus.
Típic, va pensar Ànakin. Ferus sempre havia d’informar-te de les normes que ja sabies de memòria.
–Després de tot, –va continuar Ferus–, no voldràs enfrontar-te a un Sith sense un sabre làser.
–No és broma–, va dir En Tru–. Aquesta missió és crucial. És per la qual cosa no puc ser deixat enrere. Només és que vaig pensar que si podia arreglar-ho sense haver de dir-ho a Ry-Gaul... –Tru va doblegar un braç flexible per la seva esquena per agafar el seu colze oposat, un gest que Ànakin coneixia bé. Era una cosa que Tru feia quan estava especialment nerviós–. Mira, sé que no seré el primer o segon candidat per entrar al programa d'acceleració... tu i Ànakin sereu els primers. Potser Darra serà la tercera. Però no vull ser deixat enrere.
Ferus va arrufar les celles.
–Tru, la teva millora no és el motiu pel qual som aquí.
–Això no és el que volia dir! –va dir Tru, molest–. Vull estar amb els meus companys Jedi perquè tots sabem que la foscor està creixent. Necessitem a cada Jedi. Jo vull ser-hi.
–Tots volem, –va dir Ferus. Es va inclinar sobre el sabre làser, sintonitzant-lo. Ànakin no podia veure el que estava fent, però tenia ganes de posar les seves pròpies mans sobre el sabre làser. Estava segur que ell era millor tècnic que Ferus.
–Està bé, el vaig arreglar. –Ferus va ajuntar l'empunyadura de nou i li va tornar el sabre làser a Tru–. No hauries de tenir més problemes. La teva cèl·lula d'energia està plena.
Ànakin va començar a caminar cap endavant. Si Ferus havia estat treballant en la cèl·lula d'energia, això significava que Tru necessitava comprovar l'obertura de flux de nou. Ànakin el va modificar abans, però podria necessitar un ajust per compensar el nivell d'energia. En qualsevol cas, seria savi comprovar-ho dues vegades. Seria millor que Ànakin li digués. Però es va aturar quan va escoltar el seu nom.
–Per què no li vas demanar a Ànakin que ho arreglés? –va preguntar Ferus–. Ell és millor en això que jo.
–Estava ocupat amb Obi-Wan, –va murmurar Tru.
Ànakin es va adonar que Tru havia evadit la pregunta. Podria haver-li demanat ajuda. Va arrufar les celles mentre observava als dos Padawans, els seus caps apropant-se.
Tru estava allunyant-se d'ell. Podia sentir-ho.
Ferus es va aixecar.
–No veig cap motiu per explicar-ho a Ry-Gaul, ara que està arreglat. Serà millor que tornem.
Enfadat, Ànakin es va retirar de tornada a les ombres, després es va girar i es va dirigir cap als altres. Se sentia traït. Tru havia triat a Ferus per confiar en ell. Ell era el millor amic de Tru... ell hauria d'haver estat el que l'ajudés! Òbviament, Tru estava guardant-li ressentiment per no venir-lo a ajudar.
Bé, si Tru no volia la seva ajuda, certament no anava a donar-n'hi. El més probable era que Ferus hagués fet un treball perfecte. Després de tot, ell gairebé era un Cavaller Jedi.
El que era estrany, va reflexionar Ànakin, era que Ferus hagués accedit a guardar el secret d’en Tru. S’esperaria que Ferus li expliqués a Ry-Gaul sobre el sabre làser danyat, o almenys que encoratgés a Tru a fer-ho. En canvi, l'havia arreglat ell mateix. Tècnicament, era un trencament de les normes, i Ferus mai trencava les normes.
Ànakin va somriure. Així que el Padawan perfecte no era tan perfecte després de tot.
Es va aturar al costat de les restes dels vehicles que el Sith misteriós havia mogut tan fàcilment. Hi havia una pertorbació en l'aire, com si l'energia fosca de la Força encara premés al voltant de la paret de runes. Com si el Sith s'hagués esvaït, però hagués deixat un bassal de la seva foscor enrere.
Va sentir alguna cosa nova dins d'ell, però no podia posar-li nom. Va mirar al gris de la vall, només visible passant el perfil fosc del seu Mestre i els altres Jedi mentre dialogaven sobre la plataforma d'aterratge. Es va concentrar amb força. Què estava percebent?
Un cor bategant. Un ésser allà fora... en algun lloc... estenent-se cap a ell? No era una connexió... era una crida. Era una cosa que no volia, però una cosa que li atreia, que tirava d'ell...
Granta Omega? Tenia ell la mateixa connexió que el seu Mestre? No ho creia. No aquesta vegada. No se sentia bé. Se sentia... més gran. Ocult.
El Sith.
Ànakin va mirar a la vall. Va sentir el fred vent bufar contra la seva cara. El Sith li estava cridant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada