divendres, 9 de març del 2018

La confrontació final (XVII)

Anterior



Capítol 17

Obi-Wan es va tornar cap als altres.
–Necessitem arribar als creuers. Està massa lluny com per caminar fins a la vall. Només tenim una hora de vespre. No volem anar a la nit. Dama Nu em va donar les coordenades per al millor camí.
Obi-Wan va veure tant alleujament com por a les cares dels altres Padawans. Tots volien anar. Volien i ho temien.
No va veure por a la cara del seu Padawan, però. Estava segur de com se sentia Ànakin. Hi havia quelcom succeint... al seu interior. Korriban els havia pertorbat a tots, Obi-Wan ho sabia.
Fins i tot els Mestres no estaven ansiosos per entrar a la vall. Sabien que s'estaven dirigint a grans problemes. Sabien que seria difícil. Trampes. Atacs. Sorpreses. El Costat Fosc podia marejar, confondre'ls. Però cada un sentia fortament que era la seva única oportunitat. La foscor oculta que cada Jedi sentia era aquí. Podien trobar-la i exposar-la. Acabar amb ella. Aquí. Ara.

De tornada a la plataforma d'aterratge de Dreshdae, van córrer cap als seus creuers. Ànakin va saltar cap a la cabina de comandaments. Va introduir les coordenades que Obi-Wan li havia donat cap a la Vall dels Lords Foscos. Haurien de trobar-ho a través d'instruments, ja que no seria visible. Després observarien l'àrea abans de decidir un punt d'aterratge.
Ànakin va fer una comprovació preliminar, treballant ràpidament però amb atenció. Totes les llums indicadores es van tornar verdes. Era un endavant.
Excepte...
Tocà un indicador. La llum havia brillat verd immediatament. Hi hauria d'haver passat de taronja a groc primer. Només una petita cosa, un indicador per als deflectors de combustible de babord. Si la llum estigués vermella indicaria un deflector encallat. Fins i tot això no impediria l'enlairament. Podia volar amb un deflector de combustible encallat.
Però per què l'indicador no havia passat pels colors?
–Problemes? –Obi-Wan va mirar.
Ànakin es va tornar al seient. El kit d'eines era al fons del taulell. Una de les pinces no havia encaixat del tot. Sonaria durant les turbulències. L'hauria notat en el vol fins aquí.
Algú havia estat a bord.
A través de la finestra, en la nau al seu costat, Ry-Gaul va alçar el polze.
–No! –va cridar Ànakin. Va saltar cap endavant i va colpejar el comunicador–. No iniciï els motors!
Ry-Gaul el va mirar, desconcertat, i va assentir.
–Ànakin, què? –va preguntar Obi-Wan, arrufant les celles davant el to urgent en la veu d'Ànakin.
–Encara no estic segur. –Ànakin ràpidament va obrir l'escotilla i va baixar al motor. Només va necessitar un parell de segons abans de veure-ho.
Va sortir corrent del bloc de motors.
–Hem de sortir. L'altra nau també!
Obi-Wan va colpejar el comunicador.
–Evacueu! Ara!
Ànakin va colpejar el control de la rampa al mateix temps. Ell, Ferus, Siri i Obi-Wan van carregar cap avall. Es van trobar amb Ry-Gaul, Tru, Darra i Soara.
–A cobert! –va cridar Ànakin.
Els Jedi van córrer a l'altra banda de la plataforma d'aterratge i es van ajupir darrere d'un creuer mentre les dues naus estel·lars explotaven en una explosió ferotge. Van sentir la calor a la cara. Un mur d'aire els va colpejar.
Lentament, Ànakin es va aixecar. Va mirar l'estructura esquelètica de la nau estel·lar amb penediment.
–Aquest era un creuer molt dolç–, va dir ell.
–Què ha passat? –va preguntar la Siri.
–Vaig veure una errada en una llum indicadora. No va canviar.
–Quina? –va preguntar Ry-Gaul.
–Els deflectors de combustible. Després em vaig adonar que algú havia fet servir el kit d'eines. Quan vaig mirar el motor, vaig veure que algú havia manipulat el reactor principal perquè esclatés en encendre’s. Després em vaig adonar d'un petit temporitzador. Vaig imaginar que després de la comprovació prèvia si l'enlairament no tenia lloc, explotaria de totes maneres.
–Ben fet–, va dir Ry-Gaul.
–Molt ben fet, –secundà Soara, mirant a les naus cremant.
–Ens estem quedant sense temps, –va dir Obi-Wan. Va agafar el comunicador.
–Què va a fer? –va preguntar Ànakin.
–Em temo que Teluron Thacker haurà de trobar el seu coratge.
–Dubto que ens doni un cop de mà, –va dir la Siri.
–No ha de donar-nos un cop de mà, –va dir Obi-Wan–. Només una nau.

En minuts, Thacker va arribar a la plataforma d'aterratge en un gran speeder aeri amb una carrosseria taronja brillant. Va mirar als cascos fumejants dels creuers.
Es va estremir.
–No vaig a preguntar.
–Gràcies per això, –va dir Obi-Wan mentre Thacker ràpidament saltava fora del vehicle.
–És l’speeder aeri de la companyia. Per a clients. –Thacker va mirar preocupat als creuers fumejants–. Se suposa que no puc deixar-lo.
–Cuidarem bé d'ell, –va dir Obi-Wan.
Ànakin va mirar al gran speeder amb desgrat.
–Això serà com conduir un gravitrineu. –Agafà les aletes decoratives de l’exterior–. Un gravitrineu engreixat, ja que estem.
–Entrarem tots i ens portarà allà, –va dir Obi-Wan–. Condueix.
Els Jedi van grimpar a l’speeder aeri. Thacker va romandre fora, observant-los.
–Al menys té un parell de blàsters franctiradors, –va dir Ànakin aprovador mentre mirava el panell d’instruments–. Podrien ser útils.
–Has estat un amic per als Jedi–, li va dir Obi-Wan a Thacker–. No ho oblidarem.
Thacker va empassar saliva.
–Ho sento.
–Per què? –va dir Obi-Wan mentre Ànakin encenia el motor.
–No és molt ràpid, o àgil...
–Està bé.
–Ho sento! –va cridar Thacker mentre s'enlairaven.
–Un company espantadís, –va dir la Siri, acomodant-se en el seu seient.
–Tothom és espantadís a Korriban, –va dir la Darra–. Pots culpar-lo?
Ànakin va guiar l’speeder aeri ben alt sobre Dreshdae. Va introduir les coordenades a l'ordinador.
–Arribada estimada en deu minuts–, va dir ell, pressionant a la màxima velocitat.
Siri es va girar.
–Ei, sembla que tenim creuers de seguretat a la cua.
Tot d'una, la unitat de comunicació va cruixir al canal d'emergència.
–Atenció, Speed ​​Aeri Koro-1 Deluxe. Aterri i ensenyi la seva documentació. Comprovació de vehicle robat. Aquesta és la Patrulla de l'Exèrcit del Gremi de Comerç.
Obi-Wan va pressionar el botó de transmissió.
–Correcció. L'amo ens va prestar el vehicle. Si us plau, comprovi-ho amb l'amo Teluron Thacker.
–Negatiu. L'amo Teluron Thacker va informar del vehicle robat. Aterri o rebrà foc de canó làser.
–Thacker ens va trair–, li va dir Obi-Wan als altres–. És pel que estava tan espantadís. Algú va arribar a ell.
–Algú a qui té més por que als Jedi–, va dir Soara–. Ànakin, pots lliurar-te d'aquests vehicles de seguretat?
–Trenta segons per aterrar, –sonà la unitat de comunicació.
–En aquesta galleda? –Ànakin va agafar els controls–. Si he de fer-ho...
–Llavors fes-ho, va dir Obi-Wan.
–Espera.
Les paraules tot just havien deixat els llavis d'Ànakin quan els Jedi gairebé van ser aixafats contra la mampara de la cabina de comandaments mentre la nau anava cap avall brunzint. Els speeders de l'exèrcit van lluitar per mantenir el ritme.
Una explosió de canó làser va sonar a prop, sacsejant la nau. Ànakin va fer girar la nau estretament.
–Vinga, vinga, –va murmurar ell–. Pots fer-ho. –La segona explosió va ser més a prop.
–Usa aquests blàsters franctiradors, –va ordenar Obi-Wan–. Si els donem una mica de foc pot ser que retrocedeixin. Només no copegis res.
Ànakin va encendre els controls dels blàster franctiradors.
–Han estat desactivats.
Obi-Wan va grunyir.
–Genial.
–Hem de fugir d'ells, llavors–, va dir la Siri.
–Dirigim-nos al monestir, –va suggerir Ry-Gaul–. Els canons et donaran cobertura.
Ànakin va pressionar l’speeder a un ascens que els va fer aixafar d'esquena en els seus seients. Va tractar un gir en llevataps, un moviment que podria fer amb els ulls tancats en un speeder decent. Aquest grunyia amb l'esforç. Els controls es van sacsejar a les seves mans mentre els raigs blàster patinaven pel nucli.
–Això no funcionarà, –va murmurar ell–. Ry-Gaul, pot prendre el control?
Ry-Gaul ràpidament va lliscar al seient del pilot i Ànakin li va passar els controls. Reptà passant als altres fins a la part posterior.
–Què estàs fent? –va preguntar Obi-Wan.
–Si puc resistir la resistència a l'aire, pot anar més ràpid. –Va parlar a Soara, que estava asseguda al costat d'un petit kit d'eines construït a la paret de la cabina–. Passi’m aquest tallador bufador, vol? Va a ser moguda la cosa, –va advertir Ànakin, abans d'obrir el sostre.
El vent va bufar a través de la cabina. Ànakin va utilitzar un servoconductor per desenganxar el sostre completament. Va volar fora de l'speeder aeri, xocant contra el primer speeder de seguretat just a la seva finestra. El cop va fer caure al creuer cap avall fins a la superfície del planeta.
–Això va ser sort, –va murmurar Ànakin.
Reptà fora de l’speeder aeri. Colpejat per corrents d'aire i aguantant per la seva vida quan Ry-Gaul girava per evitar el foc de canó, Ànakin va reptar fins a les aletes de babord. Usant el tallador bufador, va tallar a través dels lligams i va xutar per arrencar les aletes decoratives. Els raigs làser feien que l'aire del seu clatell s’electrifiqués mentre la càrrega estremia l'aire. Ànakin va aguantar amb els seus genolls mentre feia talls profunds en el brillant casc de plastoide i el feia fora cap al cel.
Va reptar de tornada dins de l’speeder.
–Millor? –va preguntar a Ry-Gaul.
–Millor. Puc sobrepassar la velocitat màxima.
Per a sorpresa d'Ànakin, Ry-Gaul va inclinar el seu cap cap als controls, fins i tot mentre girava bruscament a l'esquerra i baixava.
–Agafa-ho.
Sentint-se complagut, Ànakin va tornar a col·locar-se al seient del pilot. Un Mestre Jedi li havia passat els controls! Ry-Gaul era un famós pilot, i pensava que Ànakin era més capaç de gestionar el vol evasiu. Beu-te aquest ou; que l’altre es cou, Ferus!
Ànakin va seguir pressionant la velocitat. Fins i tot quan les muntanyes s'alçaven per davant, no va frenar. L’speeder aeri va sobrevolar la vall. Va donar una volta a un cim i es va enfonsar en un canó puntejat de penyals. Els tres speeders restants de la seguretat de l'exèrcit els van seguir.
Ànakin va mantenir el navili prop de terra. Aquest tipus de vol li era natural. Després de tot, hi havia entrenat en Curses de Beines.
Es va moure pel canó com si fos la ruta d'una carrera. Va volar sobre penyals, es va colar a través de formacions naturals, percebent obstacles abans que apareguessin. Un speeder darrere d’ell va perdre una ala i va girar fora de control.
–Un altre fora–, va dir Obi-Wan. Ànakin es va permetre un moment per mirar al seu Mestre. Sempre gaudia de fer empal·lidir a Obi-Wan.
Una alta formació va sortir del sòl del canó. Ànakin es va dirigir directament cap a ella.
–Ànakin, ho estàs forçant...
–Aquesta és la idea.
–Aquest speeder no té aquest tipus de maniobrabilitat...
–Suposo que ho esbrinarem.
En l'últim segon possible, Ànakin va estrènyer els controls. En lloc de girar, va anar directament cap amunt. El fons de l’speeder aeri va passar fregant la formació. El so del metall xocant bloquejava el so del motor. El fum es va alçar al seu voltant. Obi-Wan va veure llengües de flames en el cos de l’speeder aeri. Va tancar els ulls.
L’speeder de seguretat en persecució va intentar la mateixa maniobra i va xocar de cap contra les roques. El segon va virar, només per perdre una ala. L'ala es va arrossegar contra el terra del canó, frenant al navili fins que es va aturar a terra.
Ànakin va seguir pujant recte. Quan va estar ben amunt de la superfície, es va aferrar a l'speeder aeri. El foc en ambdues ales es va apagar amb l'aire passant. Ningú va dir res per un moment.
Llavors Obi-Wan es va aclarir la gola.
–I ara, la part difícil, –va dir ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada