dilluns, 19 de març del 2018

Guia de l'Aliança Rebel (VII)

Anterior


Ordres del dia

El meu benvolgut amic:
A continuació adjunto les ordres amb les quals se t'assigna al comandament del la Flota de l'Aliança.
Sóc plenament conscient de la teva reticència a ocupar aquesta posició d'extrema importància per a la nostra causa, però en aquests dies desesperats molts han de veure's obligats a suportar més responsabilitats de les quals desitjarien.
Perdona'm. T'he donat tal vegada la tasca més difícil de la galàxia. La teva «flota» és petita, sense experiència, amb escassos subministraments i tristament inadequada per a les proves que haurà d'afrontar. Convertir aquest grup de gent en una arma efectiva necessitarà de valentia, paciència i habilitat extraordinàries. Pots fer-ho. Ets el millor comandant que mai hagi tingut el privilegi de conèixer. Almirall, tinc la confiança més absoluta en tu.
Ackbar, les meves esperances i oracions estan amb tu. Sé que no ens fallaràs.
Que la Força t'acompanyi.
Mon Mothma



Ordres del dia

De: Mon Mothma, Comandant en Cap, Forces Armades de l'Aliança.
Per a: Almirall Ackbar, Comandant, Flota de l'Aliança.

Almirall, per la present se li sol·licita i ordena que es dirigeixi pels mitjans més ràpids disponibles al sistema Telaris i prengui el control de la flota de l'Aliança. Una vegada al comandament, farà el següent:

1. Evitar la batalla:
Sota cap circumstància la Flota s'enfrontarà a l'enemic. Si la Flota és descoberta, hauran d'evacuar el sistema immediatament. Si són atacats, hauran de retirar-se, abandonant subministraments i equip si és necessari per assegurar l'escapada de la Flota.
Aquesta ordre requereix específicament que abandonin la base de l'Aliança a Hoth si són descoberts o atacats. L'Aliança pot sobreviure a la pèrdua de la Flota o de la caserna general, però no a la pèrdua d'ambdues coses.

2. Enviar un informe detallat de l'estat de la Flota.

3. Completar l'entrenament de la Flota:
Les persones sota les seves ordres són sens dubte els millors soldats de la galàxia. No obstant això, manquen totalment d'experiència en una flota de combat. Ha d'ensenyar-los a treballar com un equip. La Flota és una col·lecció de naus; ha de convertir-la en una arma que pugui desafiar a l'armada de l'Imperi.
Esperem que el nombre de persones al seu comandament es tripliqui durant l'any que ve; aquells que es troben actualment en la Flota han de formar el quadre d'una força major.

4. Reorganitzar el proveïment de la Flota:
Som dolorosament conscients que els subministraments de la Flota són inadequats, amb menjar i combustible disponible per menys d'un mes. Podem fer poc per corregir això. Els pocs vaixells de càrrega que tenim ja estan assignats a la Flota; no hi ha res més. Ha de trobar alguna manera per incrementar l'eficiència o reduir el consum.
Sé que l'entrenament requereix el consum de bona quantitat de combustible. No obstant això, sota cap circumstància ha de reduir els seus subministraments disponibles a menys de dues setmanes. En tot moment ha de tenir suficient combustible disponible per poder maniobrar.

5. Mantenir alt el nivell de moral en el seu personal:
Aquesta tal vegada sigui la tasca més difícil de totes.
Són persones joves i fogoses. Ha de convèncer-los que són els millors soldats de la galàxia, que «un bon rebel pot acabar fàcilment amb 10 imperials». Però, al mateix temps, ha d'ensenyar-los a esperar. Estaran a la fugida almenys durant tot l'any proper, i possiblement per més temps. En aquestes circumstàncies, és fàcil que fins i tot les millors tropes es trobin gastades, imbuïdes per una sensació d'inferioritat. Ha de mantenir-los alerta, preparats per a la lluita, però disposats a esperar al moment adequat.
La paciència és tal vegada la lliçó més difícil d'aprendre per als nous soldats. Vostè i jo hem passat anys en aquesta batalla. Comprenem els riscos que inclou i sabem que el temps està del nostre costat. D'alguna manera, ha de transmetre això als seus subordinats.

6. Organitzar forces incursores:
Conforme ho precisin els esdeveniments galàctics, se li sol·licitarà que retiri fins a quatre naus de la formació, amb les seves naus d'escorta apropiades, per a tasques fora de la Flota. Les seves missions inclouran intercepció de rutes espacials i, ocasionalment, missions de combat contra naus imperials aïllades. En cap moment la potència de foc efectiva de la seva Flota quedarà reduïda en més del 25 per cent per la retirada d'aquestes naus.
Aquestes missions també serviran com a útils exercicis d'entrenament en combat real per als seus homes i naus.

7. Estar preparat per partir en la batalla amb un mes de preavís:
En aquests moments, no tenim intencions d'enviar la seva Flota a una batalla formal contra l'Armada Imperial. Totes les nostres energies estan dirigides a construir les nostres forces i fomentar la rebel·lió als mons imperials.
Les úniques forces de l'Aliança que estan realitzant activament operacions ofensives són els esquadrons de caces estel·lars independents, les forces de guerrilla i les unitats d'assalt terrestre encobertes. Aquestes tenen, per necessitat, el seu abast molt limitat.
No obstant això, estem disposats a lluitar si el premi és bastant gran. L'Emperador és el que manté unit l'Imperi. Si acabem amb ell, s'esfondrarà.
Palpatine no pot ocultar-se per sempre a la Ciutat Imperial. Totes les nostres activitats estan dissenyades per treure’l a camp obert, per crear situacions que requereixin la seva atenció personal, situacions amb les quals ni tan sols Lord Vader pugui bregar.
Estriparem els seus flancs, atemorirem als seus moffs i grans moffs, i animarem als seus planetes més importants perquè es rebel·lin. Si podem, matarem a Vader. Amb el temps, quan ens tornem prou molestos, l'Emperador es farà càrrec de les operacions en persona. Quan ho faci, ho arriscarem tot —incloent els recursos al seu comandament— per destruir-li. Ha d'estar preparat per a aquest dia.
Si tenim èxit, la guerra s'haurà guanyat. Si no, el conflicte s'allargarà durant dècades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada