dijous, 8 de març del 2018

La confrontació final (XV)

Anterior



Capítol 15

Ànakin va córrer cap endavant. Va comprovar les seves constants vitals, fins i tot encara que sabia que havia perit.
–Què ha passat? –va preguntar ell–. No hi ha ni una marca sobre ella.
–El seu cor simplement va deixar de bategar–, va dir la Siri–. Es diu que els Sith eren capaços d'aturar un cor sense si més no tocar a la seva víctima.
–La qüestió és, què estava fent aquí? –va preguntar Obi-Wan.
Ferus s'havia enfilat la rampa cap al creuer. Va treure el cap.
–Això és fàcil de respondre. Robant. –Va estendre dues capes tèrmiques–. Ens va dir a Ànakin i a mi que podia posar les seves mans en alguns béns de luxe.
–Mentre comproveu la nau, Darra i jo veurem si podem trobar la plataforma d'aterratge–, va dir la Soara.
Obi-Wan va córrer pujant la rampa. Ràpidament, es va moure a través de la nau, buscant pistes. Era evident que la nau havia estat abandonada i desproveïda de tot excepte dels coses essencials o objectes que no podien ser rastrejats. Ell ràpidament va comprovar l'ordinador de navegació. Fins i tot els arxius havien estat esborrats.
–Aquesta és la nau del Sith–, va dir ell.
–Té cars gustos, –va dir Ferus, deixant caure les capes tèrmiques amb disgust.
–Auben va haver d'haver trobat la nau en algun moment abans, –suposà Obi-Wan–. Volia robar alguns objectes a la sortida.
–Mai va tenir ocasió de fer-ho–, va dir Ferus.
–Potser, –va murmurar Obi-Wan.
Ell va sortir del creuer.
–Una cosa que vaig aprendre de Qui-Gon. Quan atrapes a un lladre, ell sempre pretendrà que estava entrant, no sortint.
Ànakin va seguir de prop el pas d'Obi-Wan. Obi-Wan es va inclinar sobre l’Auben. Suaument va estendre el braç sota el seu cos i va agafar la seva mà. Va desplegar el seu puny.
–Hem tingut sort–, va dir ell–. El Sith tenia pressa. No ho va comprovar.
–Què és? –va preguntar Ànakin.
–Una hologravadora, –va dir Obi-Wan, alçant-la–. Una de les microversions. Hauria obtingut un bon preu per ella en el mercat negre. I hi ha un missatge rebut aquí a l'arxiu.
Va pressionar un botó, i una imatge en miniatura d’en Granta Omega va aparèixer.
Omega es va inclinar.
–Salutacions, Mestre. Estem agraïts que el nostre fracàs en completar la missió al Senat no li decebés. Com vostè generosament va dir, la intenció de pertorbar i desmoralitzar es va aconseguir. El Senat està més dividit que mai. Ens gratifica que hagi decidit confiar-nos el seu secret. Hem rebut les coordenades per a la nostra reunió. El final se'ns revelarà. Llavors serem completament capaços d'ajudar a la seva causa per tota la galàxia. –Omega es va inclinar de nou–. Fins que ens veiem, jo, Granta Omega, i Jenna Zan Arbor, serfs de ningú en la galàxia, romanem servents dels Sith.
L’holograma es va fragmentar brillant.
–Fiu, –va dir Ànakin–. Quin dungcreeper llepabotes.
–Així que van venir aquí per reunir-se amb el Sith, just com pensaves, –va dir la Siri–. Va a revelar-los la seva identitat.
–La qual cosa vol dir que si podem esbrinar on és la reunió, podrem esbrinar-ho nosaltres també, –va dir Obi-Wan.
Siri va pressionar els seus llavis junts.
–Tenim tot un planeta on buscar.
Una mirada perduda estava en els ulls d'Obi-Wan.
–No. Només hi ha un lloc possible perquè es reuneixin, –va dir suaument.
Soara i Darra van aparèixer.
–Hem trobat la plataforma d'aterratge–, va dir la Soara–. Encara està completament funcional. Hem trobat nous controls d'accés ocults en les ruïnes. Funciona a cor què vols. Hi ha evidències d'un enlairament recent. Per l'aspecte de les marques de calcinació, diria que va ser un petit speeder aeri.
Obi-Wan va mirar enrere al cos de l’Auben estès a la rampa. Va tractar de reconstruir el que havia passat.
–Ha estat utilitzant aquest lloc com amagatall. Es va topar amb Auben... i la va matar. Després va abandonar el creuer i va agafar l’speeder aeri. Més maniobrable. Més difícil de rastrejar. –I l’speeder aeri, va pensar Obi-Wan, el portaria on necessitava anar.
Obi-Wan va sentir una tirada, com si una corda hagués estat lligada al seu pit. Va caminar baixant la rampa, per les restes de l'hangar, i es va aixecar a la plataforma d'aterratge que Soara i Darra havien trobat.
El fred vent va travessar la roba mentre estava fora. Estava en les profunditats de la muntanya. Podia veure la vall a baix al lluny, i una vasta extensió de cel gris.
Va percebre a Omega. Per primera vegada, va percebre la seva energia. Encara que no era un Sith, Omega havia buscat el Costat Fosc de la Força. Hi havia estat incapaç de dominar-lo pel seu compte, però hi havia viscut en ell. Obi-Wan estava lligat a ell, energia a energia. Podia rastrejar-lo ara sense instruments. No necessitava pistes o avisos.
–Mestre? –Ànakin es va moure al seu costat–. Què passa?
–Sé on està Omega, –va dir Obi-Wan–. Està a la Vall dels Lords Foscos. I el Sith ha anat a reunir-se amb ell allà. Podem descobrir-los a tots dos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada