dilluns, 5 de març del 2018

La confrontació final (I)



La confrontació final




Jedi quest 10

Jude Watson



Obi-Wan Kenobi i Ànakin Skywalker.
Mestre i aprenent.
Escollits pel destí. Destinats al conflicte.

Granta Omega és un malvat geni que té un objectiu: ajudar als Sith a destruir l'Orde Jedi. Ara Omega ha escapat al planeta Korriban: lloc de les tombes dels antics Senyors Sith i els seus terribles secrets. Obi-Wan Kenobi i Ànakin Skywalker han de detenir-lo abans que el seu sinistre poder creixi fora de control.
No estan sols en aquesta missió. El rival d'Ànakin, Ferus, també busca a Omega, i Ànakin veu això com una contesa que ha de guanyar. Però a mesura que el Costat Fosc de la Força es fa cada vegada més fort, només hi ha un resultat segur per a qualsevol enfrontament: la mort.


Capítol 1

–Cèl·lula d'energia?
–Comprovada.
–Reserva?
–Comprovada.
–Cristalls d'espasa?
Una caixa brillant brunzí amb vida.
–Tot comprovat, –va dir Tru Veld. Girà el seu sabre làser, mirant el raig del color de les flames. Li donava a la seva pell platejada un tint rosaci.
–Ajusto l'obertura del flux per a tu i reequilibro l'empunyadura–, li va dir Ànakin Skywalker.
–Se sent genial. –Tru va desactivar el sabre làser i el va ancorar en el seu cinturó–. Gràcies. Potser jo hagi construït aquest sabre làser, però tu saps segur mantenir-lo brunzint. –Tru va abaixar la mirada al seu cinturó d’utilitats–. Cable líquid... comprovat. Comunicador... comprovat. Respirador Aquata... comprovat. I... –Tru va estendre la mà en una petita escletxa del seu cinturó i va treure una bossa petita. La va llançar al aire–. Mmmm... una mica de terrata per dinar durant el viatge.
–Comprovat. –Ànakin va agafar l'snack que Tru li va llançar i se’l va ficar a la boca–. Òbviament, has pensat en tot.
Els dos adolescents Padawans van baixar a terra i es van passar el menjar de darrere cap endavant. Havien comprovat cada peça d'equip cinc vegades ja. Sabien que tot era funcional, però seguien comprovant-ho. La rutina mantenia els seus nervis controlats.
Molts Jedi ara han d'estar preparats per marxar immediatament. Per tot el Temple, els Cavallers Jedi estaven acabant les seves assignacions d'última hora i recollint el seu equip per a noves. Els aprenents deien adéu a amics i companys aprenents. La informació era carregada en pantalles de dades. Els caces estel·lars i els creuers estaven esperant, preparats i proveïts.
Només uns dies abans, hi havia hagut un atac contra el Senat. Vint-i-un senadors havien mort, juntament amb quatre assistents i guàrdies. Els números haurien estat més alts si els Jedi no haguessin estat alertats. Fins i tot el Canceller Suprem Palpatine havia estat en perill. La seva vida havia estat salvada per Ferus Olin, Tru i els companys aprenents d'Ànakin.
Els atacs havien estat duts a terme per Granta Omega i Jenna Zan Arbor, notoris criminals galàctics. Tot i així el Consell Jedi creia que un Sith era l'autèntic poder darrere del terrible pla i el Senat temia que aquest primer atac era només el principi d'un pla molt més ampli. No volien simplement esperar al següent atac. La idea era estendre una àmplia xarxa, comprovar velles fonts d'informació, i desenvolupar noves per atreure i atrapar els criminals.
El Canceller Palpatine urgia control. La política galàctica era volàtil, i necessitava un període de calma per tranquil·litzar l'humor del Senat, que s'havia tornat lleig des de l'atac. Va advertir als Jedi que fossin discrets.
Fos quin fos el següent pas, Ànakin se sentia confiat que estaria involucrat. El seu Mestre, Obi-Wan Kenobi, havia estat el primer Jedi a advertir al Consell sobre els plans d’en Granta Omega. El seu Mestre coneixia el malvat brivall millor que cap, i estaria en l'equip que portés a Omega a la justícia. Tru esperava que ell i el seu Mestre, Ry-Gaul, fossin enviats també.
Tot d'una un cap va sortir de la cantonada de la cambra d’Ànakin.
–Tires de terrata? I ningú em va convidar? –Darra Thel-Tanis va estendre una mà i la bossa va navegar cap a ella, amb l'ajuda de la Força.
–T’estàs lluint, –va dir Tru, somrient.
Darra va lliscar a terra al costat dels seus amics.
Ella va mastegar el caramel amb vigorosa apreciació. Darra ho feia tot amb gust. Sempre havia estat una presència vívida entre els aprenents, amb els trossos brillants de tela que tenia entrellaçats en la seva trena castanya de Padawan i els seus modals savis.
Però Ànakin podia sentir una nova maduresa en ella, un sentit del propòsit endurit. Fins i tot encara que havia estat ferida a Haariden, semblava portar un sentit de la gravetat amb el seu humor. Li havia dit a Ànakin que l'incident havia portat la mort tan a prop que s'havia fet amiga d'ella. La puntualització havia estat una broma, però una broma que vibrava amb una serietat que Ànakin tenia problemes a acceptar. A vegades volia que la vella Darra tornés, aquelles bromes eren simplement bromes, no claus per a les seves pròpies penes.
–Passa alguna cosa, –va dir Darra–. Els vostres Mestres estan tots dos a la sala del Consell.
Aquestes eren notícies per Ànakin i Tru. Van intercanviar una mirada.
–Soara està allà, també, –va continuar Darra, parlant de la seva pròpia Mestra–. Tinc el pressentiment que estarà abandonant el Temple abans que acabi el dia. –Ella va estirar les cames–. Estic preparada.
–Estava Siri Tachi allà? –va preguntar Tru.
–La vaig veure entrar amb Ferus, –va dir Darra, assentint.
–Amb Ferus? –va preguntar Ànakin. Una sacsejada de gelosia el va fer tensar-se–. Per què Ferus està allà mentre que nosaltres no?
Darra va arronsar les espatlles.
–Van demanar que hi fos. Hi ha rumors circulant... alguna cosa sobre els aprenents. No sé què.
–Però per què està Ferus allà? –va preguntar Ànakin de nou.
Darra li va llançar una mirada curiosa.
–Semblo un membre del Consell? Llunes i estrelles, espero que no sigui tan seriosa. Tan sols hauràs d'esperar i esbrinar-ho.
–No crec que duri molt, –va dir Tru, tractant de reconfortar a Ànakin. Tru era el millor amic d'Ànakin, i sabia que Ànakin i Ferus havien xocat en el passat. Encara que es portaven millor ara, encara hi havia rivalitat entre ells.
Just llavors, els seus tres comunicadors brunziren al mateix temps.
Darra va consultar el seu missatge.
–Bé, sigui el que sigui, estem a punt de descobrir-ho.

Ànakin estava acostumat a estar a la sala del Consell ara. No estava nerviós, com ho havia estat com un refugiat de deu anys de Tatooine. Tenia gairebé dinou anys ara, prop de ser un Cavaller Jedi. Tot i així, aquest cop alguna cosa era diferent. Sentia una presència pesada a l'habitació. Els membres del Consell s'asseien en les seves diverses cadires, esperant que els tres Padawans donessin un pas endavant al costat dels seus Mestres. Normalment Ànakin podia comptar amb un assentiment o un somriure d'un membre del Consell o dos, però avui tothom semblava, com havia dit Darra, seriós. Va sentir la Força a l'habitació, brunzint per sota i a través d'ells. Imaginava que aquesta concentració d'energia era similar als que se sentiria en un consell de guerra.
Ferus estava a un costat, al costat de la Siri. No va mirar a Ànakin, ni als altres Padawans. Una cosa formiguejava pel coll d'Ànakin, un advertiment al qual no volia posar-li nom. Tot d'una tenia un pressentiment que no li anava a agradar el que estava a punt d'escoltar.
–I ara, per començar–, va dir Mace Windu, una vegada que els Padawans havien ocupat les seves posicions–. Primer, el Consell vol disculpar-se davant el Mestre Kenobi, que ens ha advertit moltes vegades del perill de Granta Omega. No ens vàrem prendre les advertències tan seriosament quan van ser donades. Tenies raó, Obi-Wan. Omega hauria d'haver estat la nostra primera prioritat. Ara ho és.
Obi-Wan va fer que sí.
–Vosaltres sereu la primera coalició Jedi en anar darrere d'ell, –va dir Mace, mirant a cada un dels Mestres i Padawans per moments–. Podeu contactar amb el Temple en qualsevol moment per sol·licitar qualsevol grau d'ajuda o qualsevol nombre de Jedi perquè s'uneixin a vosaltres. Us deixem aquestes decisions a vosaltres. El Consell pressent que hi ha una implicació Sith, però fins a quin grau no ho sabem. Per tant instem a cadascun de vosaltres a què sospesi cada moviment que feu amb cura.
Mace va ajuntar els dits.
–Hem localitzat a Granta Omega i a Jenna Zan Arbor.
Ànakin va veure al seu Mestre sobresaltar-se.
–Estan a Korriban.
Ànakin va percebre la por a l'habitació. Sabia de Korriban només a través de llegendes. Milers d'anys abans, havia estat el bressol del poder Sith. Les tombes dels antics Lords Sith hi eren, i encara era una font del Costat Fosc de la Força. Era un lloc al qual cap Jedi volia anar.
–Per descomptat, –va dir Obi-Wan–. Ha lluitat per fer-se notar pels Sith, i al final ha tingut èxit. Ara va a per la seva recompensa.
–Sigui el que pugui ser això, –va accedir en Mace–. Certament la protecció és part d'això. –La mirada intensa de Mace es va moure de Tru a Darra fins que va arribar a descansar sobre Ànakin–. I ara hem arribat a un parell de notícies per als Padawans. A causa de la nostra preocupació per l'estat de la galàxia i les evidències que el Costat Fosc de la Força s'està reunint, el Consell ha pres la decisió d'accelerar el procés pel qual els aprenents esdevenen Cavallers Jedi.
Ànakin trobava difícil mantenir la seva cara neutral mentre l'excitació sorgia a través d'ell. Sabia què estava venint. Se li anava a permetre dur a terme les proves!
Estava preparat. Estava més que preparat.
–Aquesta és una decisió més gran, i per tant hem decidit procedir cautelosament, amb una prova de cas, –va continuar en Mace.
El cor d'Ànakin es va enfonsar. Per descomptat que seria ell. Ell era l'Escollit, aquell amb majors habilitats, la major connexió amb la Força.
–Després de molta discussió, i consulta amb tots els Mestres Jedi, el Consell ha escollit a Ferus Olin com el primer Padawan en passar per les proves. Després d'aquesta missió, les començarà.
Per un moment, Ànakin no va escoltar res, només un blanc on hauria d'haver estat el seu nom. Les paraules Ferus Olin semblaven no tenir significat, com si fossin part d'una llengua que no havia après. Així d'irreal ho sentia.
Volia moure’s, volia cridar. Això no podia ser cert! No podia estar passant!
Va mirar al seu Mestre. Obi-Wan estava mirant a Yoda.
–Volem deixar clar que la nostra decisió, tot i que unànime, no reflecteix la capacitat de cap Padawan de ser un Cavaller Jedi. Creiem en cadascun de vosaltres. Tot i així havíem de triar a algú, i aquesta és una forma de començar. Cada un de vosaltres estarà preparat en el seu propi moment.
El meu moment és ara! Volia cridar Ànakin. La incredulitat i la ràbia circulaven a través d'ell.
Mace es va aixecar.
–Les naus estan llestes per al vostre viatge a Korriban. Que la Força us acompanyi.
Ànakin no sabia com anava a sortir de l'habitació sense explotar. Les seves emocions eren massa salvatges com per controlar-les. Va ser només aferrant-se a l'hàbit d'una vida de disciplina que va ser capaç de girar-se i seguir al seu Mestre fora de l'habitació. Davant d'ell caminava Ferus, el bri gruixut daurat en el seu pèl captant la llum dels bastons de llum per sobre.
El primer a sortir de la sala del Consell. El primer a la llista.
Ferus.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada