dimecres, 14 de març del 2018

La ira d’en Darth Maul (XVII)

Anterior


CAPÍTOL 17

–D'acord amb les nostres patrulles, –va dir Rune Haako–, la Reina Amidala va contactar amb els gungans, els primitius dels pantans.
Maul no havia anticipat que la Reina unís forces amb els gungans, els nadius amfibis de Naboo. Es va girar per enfrontar a Nute Gunray.
–Vas dir que els primitius havien estat tots envoltats.
–Es van amagar! –va exclamar Nute–. Coneixen el terreny millor que nosaltres... –En veure la mirada de ràbia d’en Maul, Nute es va quedar en silenci.
Rune va dir:
–Els gungans no són una preocupació. No són rivals per a les nostres forces. L'exèrcit de droides i les armes de la Federació de Comerç són invencibles.
Maul només podia imaginar el que la Reina Amidala pensava que podria aconseguir. Tots els seus caces havien estat conquerits. Els seus pilots voluntaris i oficials estaven sent continguts en campaments. Desesperada per ajuda, s'havia tornat cap a les formes de vida inferiors del seu planeta, humanoides amfibis. Tot i així, tenia als Jedi de la seva part. Incapaç de determinar el que estava planejant la Reina, Maul va dir:
–He de contactar al meu Mestre.
–Hauríem de tornar a la sala del tron, –va dir Rune Haako, fent un gest a un tecno-holoprojector de quatre potes neimoidià que havia portat per conveniència d’en Nute Gunray.
–Caminarem, –va dir Maul mentre anava cap a l’holoprojector i l’activava. Menys d'un minut més tard, l'holograma d’en Sidious va aparèixer, la seva mirada dirigida cap a Maul, Nute, i Rune, que seguien al dispositiu ambulant mentre reptava per un passadís del palau en els seus peus de metall punxeguts.
–La Reina té un exèrcit, Mestre, –va dir Maul–. S'ha aliat amb la població gungan de Naboo. Han d'estar planejant colpejar contra les forces superiors de la Federació de Comerç. –Maul va fer una ganyota–. Percebo que hi ha més en això, Mestre. Els dos Jedi poden estar utilitzant la Reina per als seus propis propòsits.
–Els Jedi no poden involucrar-se, –va dir Sidious amb autoritat, el seu holograma movent-se lleument cap enrere i cap endavant juntament amb el moviment de l’holoprojector errant–. Només poden protegir a la Reina. Fins i tot Qui-Gon Jinn no trencarà aquest pacte.
Maul no havia considerat el fet que els Jedi, per la tradició i les normes del seu Orde, no lluitaven en guerres. El seu Mestre mai passava per alt cap detall.
–La nostra jove Reina em sorprèn –va confirmar Sidious–. És molt més estúpida del que pensava.
Nute va dir:
–Estem enviant totes les tropes per enfrontar-se amb aquest exèrcit que s'està reunint prop del pantà. Sembla estar format de primitius.
–Això funcionarà per al nostre avantatge, –va respondre Sidious. Maul es va adonar que el seu Mestre en realitat sonava complagut.
L’holoprojector es va aturar al passadís. Maul, Nute, i Rune es van aturar al costat d'ell, els seus ulls fixos en l'holograma d’en Sidious. Rune va dir ansiós:
–Tinc la seva aprovació per procedir, llavors, Milord?
–Elimina’ls –va respondre Sidious sense vacil·lar–. A tots ells. –L’holograma d’en Sidious va parpellejar i es va esvair.

Maul, Nute, i Rune van procedir fins a la sala del tron. Una gran pantalla de vistes havia estat construïda en una paret, i mostrava una vista de la plaça de fora del palau. Alçant la mirada a la pantalla, els neimoidians es van sorprendre de veure al Cavaller Jedi i al seu aprenent tallant als droides de combat que havien estat protegint el palau. Els Jedi estaven acompanyats per soldats de Naboo i pilots. Alguns soldats estaven dempeus, i altres van arribar en speeders armats i portaven canons blàster.
Rune va xiuxiuejar:
–Com han entrat a la ciutat?
–No ho sé. –Va dir Nute, sacsejant el cap mentre observava els soldats de Naboo disparant als tancs de la Federació–. Vaig pensar que la batalla havia de tenir lloc lluny d'aquí.
Amb els ulls oberts de por, va afegir:
–Estan massa a prop.
–Us vaig dir que hi havia més en això, –va dir Maul–. Els Jedi estan involucrats. Han vingut a Theed per un motiu, Virrei. Tenen un pla propi per derrotar-nos.
Semblant encara més alarmat, Nute va dir:
–Un pla?
–Un que fracassarà, us ho asseguro. –Maul va mirar a les imatges de la videopantalla–. He esperat molt de temps per això. He entrenat per a això incansablement. Els Jedi es penediran de la seva decisió de tornar aquí. –La seva mà es va flexionar a prop del seu sabre làser–. Espereu aquí fins que torni. –Ell va caminar passant als neimoidians, dirigint-se a una alta entrada.
–On vas? –va exigir frenèticament Nute.
–On creus que vaig, Virrei? –va respondre Maul sense deixar de caminar–. Vaig a l'hangar principal per lliurar-nos dels Jedi d'una vegada per totes.

Els pilots de la Reina van aconseguir alliberar més d'una dotzena de caces estel·lars de Naboo de l'hangar de Theed abans de l'arribada d’en Maul. Maul va veure els prims caces estel·lars brillants enfilar-se cap al cel i va sospitar que es dirigien a la Nau de Control de Droides de la Federació de Comerç. A causa de què la nau de control portava més de mil caces estel·lars droides, Maul dubtava que els pilots de la Reina sobrevisquessin més d'un parell de minuts. Imbècils.
Va entrar a la base aèria i va caminar fins a l'entrada de l'hangar, que estava segellada per unes portes dobles de duracer a prova de bombes. Baixant la seva mirada a terra, es va estendre amb els seus sentits. Va detectar moviment a l'altre costat de les portes. Sabia que els Jedi s'estaven aproximant, caminant directament cap a la seva posició.
Les portes dobles van lliscar per obrir-se. Maul va alçar la seva mirada. Va mirar a la Reina Amidala, que estava amb un grup de guàrdies de Naboo armats i dues serventes. En veure a Maul, el grup es va aturar. Maul va veure els dos Jedi darrere dels guàrdies i va fixar els seus ulls en Qui-Gon Jinn.
–Nosaltres ens encarreguem d'això, –va dir Qui-Gon Jinn mentre ell i Obi-Wan Kenobi es movien cap endavant, costat a costat, vorejant al costat dels guàrdies.
–Agafarem el camí llarg, –va dir la Reina Amidala mentre corria amb els seus aliats restants cap a un passadís lateral.
Mantenint els seus ulls en els Jedi, Maul es va tirar enrere la seva caputxa, revelant el seu cap amb banyes. Es va lliurar de la seva capa i la va deixar caure a terra. Els dos Jedi van fer el mateix amb les seves túniques.
La Reina, els seus guàrdies, i les serventes estaven encara corrent cap a una sortida propera quan els tres droides destructors de la Federació de Comerç van rodar ràpidament girant una cantonada cap a l’hangar. Els droides es van aturar ràpidament, llavors de pressa van desplegar les seves cames de trípode i els seus canons blàster acoblats, van activar els seus escuts reflectors, i van obrir foc en direcció a la Reina.
Mentre que la Reina i la seva comitiva es cobria i disparaven els seus blàsters als droides. Maul va treure el seu sabre làser i va activar una fulla vermella. Agafant el sabre làser a la mà esquerra, va estendre el seu braç cap endavant i va activar la segona fulla. Els Jedi van activar els seus sabres làser, i Maul es va adonar que la fulla d’en Qui-Gon Jinn va resplendir un segon després de la d'Obi-Wan.
El vell Jedi s'està tornant lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada