divendres, 9 de març del 2018

La confrontació final (XIX)

Anterior



Capítol 19

Els violents tuk'ata es movien a la velocitat del llamp. No tenien una estratègia d'atac. No la necessitaven. Carregaven mostrant les dents i les urpes i assotant els seus agullons.
Ànakin va saltar cap al líder tuk'ata. Volia ser el primer a fer caure un. La bèstia va rodar, els seus ulls grocs plens d'amenaça. Una arpa enorme va escombrar l'aire. Ànakin la va atrapar amb el seu sabre làser. La bèstia va udolar. Només l'havia enfadat.
Necessitava colpejar un punt vulnerable. Va veure a Ferus i a Siri atacar un tuk'ata junts, movent-se sincronitzats. Potser hauria d'haver esperat al seu propi Mestre, però amb una ràpida mirada sobre la seva espatlla Ànakin va veure que Obi-Wan estava ocupat amb dos tuk'ata alhora, mentre que Ry-Gaul i Tru estaven corrent per ajudar-lo.
La criatura va escombrar cap a ell de nou, i, anticipant el moviment, Ànakin es va ajupir i va rodar, tractant de colpejar al pit de la bèstia, on suposava que un cop la mataria. Per a la seva sorpresa, l'agulló va aterrar en el seu braç. No hi havia esperat aquest abast de moviment. Instantàniament, el seu braç estava cremant, tot i que el agulló amb prou feines li havia fregat. Ànakin va canviar el seu sabre làser a la seva altra mà, maleint la seva sort.
El tuk'ata va colpejar, sens dubte aprofitant el seu avantatge. Mentre la seva presa era immobilitzada pel verí, la bèstia acabaria amb ell. Però Ànakin va ser capaç de donar una tombarella cap enrere i colpejar, aquest cop enterrant el seu sabre làser en meitat del cap de la criatura. Va escoltar el xiuxiueig i va olorar el fum. Els ulls grocs es van posar en blanc, i la criatura va caure morta.
Ry-Gaul i Tru havien estat flanquejats per dos tuk'ata. Obi-Wan tenia les seves mans ocupades amb una enorme bèstia, més gran i ferotge que la resta. Ànakin va saltar sobre l'esquena del tuk'ata que atacava al seu Mestre, esperant distreure'l. La bèstia es va alçar, tots dos agullons sacsejant-se, mentre que Ànakin va fer un moviment ràpid i evasiu per evitar el seu agulló.
Obi-Wan va avançar, copejant al tuk'ata amb una sèrie de cops forts. La criatura va trontollar. Ànakin va ser capaç de tallar cap al coll de la criatura abans de ser llançat cap enrere. El tuk'ata cridà, retrocedint, i Ànakin i Obi-Wan van saltar fora del seu camí. Ensopegà i sacsejà i després es va quedar immòbil.
Estaven ja en moviment, tornant-se per carregar cap a un dels tuk'ata que anava a l’encalç d’en Tru. Amb un rugit, es va tornar sobre ells en canvi, girant-se i colpejant, tractant de clavar les seves urpes i dents en Obi-Wan. Obi-Wan va usar el seu llançador de cables líquid i el va ancorar a la banya de la criatura. Usant el cable, es va balancejar amunt i avall, el seu sabre làser una taca en moviment mentre atacava una i altra vegada. La criatura va udolar, tractant d'allunyar a Obi-Wan a urpades. Ànakin va ser capaç de donar-li el cop mortal al pit.
Obi-Wan es va apartar de la criatura i va aterrar, les seves botes colpejant la terra. Els crits del tuk'ata es van barrejar amb el brunzit dels sabres làser mentre els Jedi feien els seus atacs amb moviments i contraatacs. La sort de la batalla estava canviant. Cinc tuk'ata jeien morts, i dos estaven ferits de mort. Ànakin i Obi-Wan van ser capaços d'unir-se a Ry-Gaul i Tru primer fintant alternativament per confondre la criatura, i després tallant-la en diverses peces. Soara i Darra, treballant juntes en el seu habitual treball en equip impecable, d'alguna manera havien mantingut a dos tuk'ata a ratlla. Ferits, els dos van contraatacar, però Darra i Soara eren massa ràpides, massa àgils i massa fortes.
A la fi tots els tuk'ata van jeure morts o moribunds, els seus crits fent ressò en les pedres de la muntanya.
–Massa per a llegendes, –va dir Ànakin, enfundant el seu sabre làser.
Ara van ser capaços de simplement caminar a través de l’estret passadís i entrar a la vall. Però el Costat Fosc va xocar contra ells, un cop de cos. Per un moment, es van aturar per lluitar contra el sentiment, tirant de la Força per esmorteir-lo.
Els mausoleus marxaven per la vall. Tallats de lloses de la muntanya, polits per esclaus, i després malmesos pels elements durant centenars d'anys, encara eren enormes, alts i amplis, amb columnes i torrasses. Estàtues colossals, similars a aquelles en l'hangar d'aterratge, posaven com guàrdies fora de les tombes. Al cim dels cingles, es posaven antigues estàtues d'horribles criatures, semblant preparades per atacar. Era una vall dissenyada per ficar la por en cada cor.
–Haurem de buscar a cada tomba, –va dir Soara.
–Oh, bé, –va panteixar Darra entre dents. Obi-Wan va mirar a Ànakin.
–Estàs ferit–, va dir ell, preocupat.
–No és res.
–Això és només el començament de la batalla, Ànakin, –va advertir-lo Obi-Wan seriosament–. Deixa-m’ho tractar-ho.
Ànakin va despullar el seu braç. Ràpidament, Obi-Wan li va administrar bacta. La sensació ardent va minorar d'alguna manera. Ànakin va sentir la fredor de la medicina en la seva pell. Afortunadament, va tornar a ficar el braç a la túnica. Va donar les gràcies al seu Mestre amb la mirada.
Escoltava alguna cosa... veus xiuxiuejant, just com les havia sentit a la seva arribada. Podia veure que els altres les escoltaven també. Baixes, guturals, insistents. Així i tot que estaven dient? Era impossible saber-ho. Una cosa malvada. Una cosa que no desitjava escoltar.
–Estan despertant–, va dir Ry-Gaul.
–Saben que som aquí, –va estar d'acord la Siri.
Els Lords Sith morts, descansant en els enormes mausoleus de pedra, havien sentit la presència Jedi. L'energia fosca rajava de les tombes. Ànakin podia assaborir-la tota, ràbia, crueltat i dolor.
–Provem amb la primera tomba–, va dir Obi-Wan.
No hi és! Va voler cridar Ànakin. Però no sabia com ho sabia. No podia confiar en això. Podria ser el Sith, tractant de confondre'l.
La frustració es va enroscar al seu interior. Odiava aquesta sensació. Volia ser capaç de confiar en el que sabia. I volia saber-ho tot. Això seria l'autèntic poder.
–Romangueu junts, –va dir la Soara.
La tomba era enorme. Dues criatures de pedra la protegien, les dents nues, les urpes en posició d'atac. Ara Ànakin les va reconèixer com tuk'ata. Obi-Wan va empènyer la porta de pedra, i va grunyir mentre s'obria. Van caminar a l'interior, mantenint-se junts, els seus sabres làser en posició, servint d'il·luminació així com de defensa.
Les tombes recorrien tota la paret, làmines de pedra amb figures tallades de pedra de mida real descansant sobre representant als Lords Sith morts. Els murmuris en l'aire es van tornar més forts. Ànakin els va sentir contra la seva pell com bufades d'aire acre.
Traspassar no a nosaltres poder foscor Sith governa sense pietat...
Ànakin escoltava paraules aleatòries, xiuxiuejades amb odi. Va invocar la Força perquè l'ajudés a convertir les paraules en una estàtica sense significat.
La foscor era absoluta. La brillantor dels sabres làser tot just la penetrava. Van caminar un altre parell de passos.
Tot d'una, Darra va cridar. Un esquelet humà es va alçar des d'una cantonada fosca i va xocar contra ella, tirant-la a terra. Els ossos la van atrapar com una gàbia. Ella va tractar de tallar amb el seu sabre làser però no podia moure el seu braç.
El sabre làser de Soara va assotar l'aire. En segons, els ossos eren pols. Va caminar cap endavant per ajudar la Darra.
–Vigila... –va començar a dir Obi-Wan.
Era massa tard. Una xarxa d'energia va caure del sostre, atrapant la Soara i la Darra. Alhora, el foc blàster va rebotar per la tomba en ziga-zaga. No podien dir d'on venia.
Obi-Wan va saltar per protegir-les. Tru i Ry-Gaul es van moure cap endavant, tractant de detectar la font del foc. Ànakin els va seguir mentre Ferus i Siri tallaven la xarxa d'energia, tractant d’alliberar-les.
Des de la part posterior de la tomba, una bola de foc va esclatar. Va rodar cap a ells, ràpida i mortal.
–Hem de sortir d'aquí! –va cridar Obi-Wan.
Soara va començar a expulsar la xarxa per alliberar-se, agafant el braç de la Darra i traient-la. Els Jedi van córrer cap a la porta. Estava ben segellada.
Estaven atrapats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada