dimarts, 13 de març del 2018

La ira d’en Darth Maul (XI)

Anterior



CAPÍTOL 11

Percebent que estava sent observat per formes de vida ocultes, Maul va escanejar les cantonades ombrívoles del celler de càrrega de parets altes. Sense cap avís de la Talzin, les tres Germanes de la Nit desembeinaren les seves espases i van activar els seus arcs d'energia. Talzin es va allunyar del seu grup, movent-se cap al centre del celler de càrrega com si no estigués preocupada en el més mínim.
–Queda't just on ets i baixa les teves armes, –va bordar una veu ronca des dels altaveus del celler de càrrega. I llavors les formes de vida van emergir de les ombres. Weequays de pell coriàcia estaven entre siniteens de caps llargs, tots armats amb rifles blàster que estaven apuntant a Maul i a les Germanes de la Nit.
Una alta figura vestida de cap a peus en una armadura de batalla estrident es va moure al centre dels degolladors. Era un vollick, un nadiu de Rattatak, un món de la Vora Exterior famós pels seus combats a mort gladiatorials. Un blàster assenyaladament gran estava ancorat al seu maluc. Cadascun dels seus braços semblava com si pesés més que el cos d’en Maul.
–No tornaràs a Dathomir, Mare Talzin, –va dir el vollick–. Vosaltres cinc aneu a ser els meus convidats a Rattatak, on finalment us convertireu en membres del meu exèrcit d'elit. –Ell va desenfundar el seu enorme blàster de la cartutxera i va disparar a l'alt sostre del celler–. Les nostres armes estan fixes en atordir, però dispararem a matar si decidiu negar-vos a la meva invitació.
Maul es preguntava com el senyor de la guerra vollick i els seus soldats havien sabut que Talzin arribaria a l'estació espacial, i llavors es va preguntar si vollick podria ser un còmplice de la Talzin. Talzin no va dir res. Ella va alçar les seves mans com per rendir-se, llavors va estendre els seus dits.
Maul es va sorprendre en veure a dotzenes de guerreres Germanes de la Nit materialitzant des de les parets laterals i els nivells superiors de la plataforma d'amarratge. No obstant això, a l'instant va percebre que eren insubstancials, que les nouvingudes no eren més que una poderosa il·lusió de la Força creada per la Talzin. El senyor de la guerra i els seus soldats van caure en ella. Ràpidament van reconfigurar els interruptors selectors dels seus blàsters d'atordir a màxima potència, van inclinar les seves armes lluny de la Talzin, i van obrir foc a les aparicions. Els raigs blàster genuïns i les fletxes il·lusòries van començar a entrecreuar-se al celler.
Les Germanes de la Nit reals van treure els seus arcs d'energia i van començar a llançar fletxes molt reals als weequays i siniteens. Van fer caure a diversos soldats abans que la il·lusió conjurada de la Talzin s'evaporés inesperadament. Maul va mirar la Talzin, va veure les seves expressions frustrades, i es va preguntar si tenia complet control dels seus poders.
–Cesseu el foc! –va cridar el vollick sorprès–. Cesseu el foc. –Però els seus homes li van ignorar i van girar les seves armes cap a les genuïnes Germanes de la Nit que quedaven al celler. Mentre Maul s'ajupia per cobrir-se, va veure un weequay disparar a una de les Germanes de la Nit al mateix moment que un siniteen disparava un tret que va perforar la cuixa de la Talzin. La Germana de la Nit va deixar caure el seu arc d'energia mentre col·lapsava. Talzin va trontollar i va caure sobre la plataforma a diversos metres d’en Maul.
Maul va considerar córrer de tornada a la nau de transport, però dubtava que tingués suficient energia com per escapar del raig tractor de la plataforma. I veient la Talzin tirada a la plataforma, també va començar a preguntar-se si Sidious la volia morta. Va pensar, Si això és una prova, va de debò.
Va córrer cap a la Germana de la Nit caiguda, saltant i ensopegant per la plataforma fins que va aconseguir agafar el seu arc d'energia. No havia de mirar-la per saber que era morta. Agafant la seva arma, va córrer de tornada a la nau de transport, es va cobrir darrere d'un dels trens d'aterratge, i va començar a disparar als homes del senyor de la guerra. Talzin estava encara jaient a la plataforma. Les dues Germanes de la Nit restants s'havien mogut al costat d'ella i estaven deslligant una barrera de fletxes als seus oponents.
Maul va escanejar el celler de càrrega. Recordant el pla de l'estació espacial de les seves prèvies visites, va visualitzar la ruta més curta a una plataforma veïna on esperava trobar una altra nau de transport. Estava encara treballant en aquest bast pla per tornar a Orsis abans que ningú descobrís que no hi era. Encara que hauria complert aquesta meta més fàcilment si hagués utilitzat la Força, no volia decebre al seu Mestre de nou. Estava a punt de trencar cap a l'escotilla més propera quan va escoltar a la Talzin cridar:
–No ens deixis, Maul!
Talzin estava dreta, recolzada en una de les Germanes de la Nit mentre l'altra estava cobrint-les. Els raigs blàster xiulaven darrere d'elles. Talzin va cridar:
–Maul!
Maul no sabia què fer. Hi hauria esperat Sidious que ell mostrés simpatia? Era tan sols Talzin una de les agents d’en Sidious? En qualsevol cas, com serviria millor al Costat Fosc de la Força? Ajudant a les Germanes de la Nit, o deixant-les morir?
Maul va maleir a través de les dents premudes. Va recolzar l'arc d'energia sobre la seva espatlla dreta, llavors va córrer a través d'un munt de raigs blàster per arribar fins a la Talzin. La va aixecar de la plataforma, la va carregar amb l’espatlla esquerra i va córrer cap a l'entrada d'un passadís cilíndric que portava a la seguretat d'una plataforma adjacent. Les dues Germanes de la Nit van seguir-los, disparant fletxes al senyor de la guerra i als seus soldats darrere d'elles mentre es movien seguint a Maul.
Maul estava a cinquanta metres de l'entrada de la connexió quan una onada de raigs blàster li va barrar el pas. Va dur la Talzin a la part posterior d'un gran contenidor de càrrega buscant cobertura, llavors la va alçar sobre la plataforma adjacent del contenidor. Les altres dues Germanes de la Nit van arribar, van posicionar els seus cossos per protegir la Talzin, i van retornar el foc. Maul va mirar la Talzin.
–La nostra màgia no funciona en aquest lloc estèril, –va dir la Talzin amargament mentre els raigs blàster rebotaven en el contenidor–. És la raó per la qual no vaig poder mantenir la il·lusió.
–La il·lusió que gairebé fa que ens matin a tots, –va dir Maul.
Talzin es va doblegar de dolor mentre passava la seva mà sobre la profunda ferida a l'exterior de la seva cuixa.
–A Dathomir, hauria estat capaç de sanar-me a mi mateixa.
–Ningú et va demanar que vinguessis aquí, –va dir Maul, però llavors va pensar que ella havia respost a una invitació d’en Sidious.
–Hem vingut pel teu bé.
–Això és mentida.
Els ulls platejats de la Talzin van brillar.
–Fracasses a captar que pertanys a una gran herència Maul. Que fossis abduït de Dathomir no altera el fet que ets un Germà de la Nit, i que el teu destí està lligat al nostre.
Maul es va mofar.
–Tothom té un pla per a mi.
La Talzin va arrufar les celles, llavors va dir:
–No ho entenc.
Maul la va ignorar mentre tractava de trobar una sortida.
Aparentment ignorants de la lluita de foc, els droides de ment simple estaven portant contenidors de càrrega similars a diferents àrees del celler. Els contenidors estaven movent-se lentament pel celler amb poderosos raigs tractors des d'una nau de transport que era massa gran per ser amarrada a l'estació. Maul sabia prou sobre tecnologia de naus estel·lars com per saber que un ordinador albergat a la sala de control del nivell superior del celler estava guiant als droides i als raigs tractors. Alçant la mirada, va trobar la finestra de la sala de control.
–Tenim una oportunitat d'aconseguir travessar la connexió i anar a la beina de passatgers, –va dir Maul. Va mirar la Talzin–. Vaig a necessitar una de les teves espases d'energia.
–No tens entrenament en l'ús d'aquesta arma, –va dir la Talzin.
Maul es va treure l'arc d'energia de la seva espatlla.
–Simplement hauré d'improvisar.
Talzin va agafar una espasa d'energia d'una de les Germanes de la Nit i la hi va donar a Maul. Agafant l'espasa, va saltar lluny del contenidor de càrrega, va colpejar la plataforma, i llavors va esprintar cap a la mampara de la sala de control.
Els soldats van girar les seves armes i disparar-li. Agafant l'espasa d'energia amb les dues mans, va saltar des de la plataforma, llançant-se cap a la sala de control. Va clavar l'espasa a través de la finestra de la sala de control, creant un forat vertical, llavors va moure el seu cos per expulsar la finestra i destrossar-la. Mentre aterrava dins de la sala de control, els soldats van disparar més raigs blàster darrere d'ell, i els raigs van rebotar a les parets de l'habitació. Un raig perdut va colpejar al lateral de la part superior del braç dret d’en Maul, fent-li sagnar.
Ignorant el dolor, Maul va saltar al terra de la sala de control fins que va aconseguir arribar al tauler de control principal. La seva educació a l'Acadèmia d’Orsis incloïa aprendre com anul·lar ordinadors, i ràpidament va reprogramar el raig tractor del celler de càrrega.
Gairebé a l'instant, els contenidors de càrrega que havien estat movent-se lentament al celler estaven de cop i volta elevant-se a ràpida velocitat. Tot i que la velocitat augmentada no va tenir efectes en la nau de transport aparcada fora de l'estació espacial, els contenidors van començar a apilar-se dins del celler més ràpidament del que els droides de càrrega i descàrrega podien atrapar-los. La pila ràpidament es va acumular en un mur de contenidors que va separar als soldats de les Germanes de la Nit, però va deixar a les Germanes de la Nit amb un pas clar cap a la connexió que portava al centre de passatgers de l'estació espacial.
Alçant-se des del terra de la sala de control, Maul va baixar la mirada per veure a diversos soldats tractant de fugir cap a l'altre extrem del celler abans que els contenidors que arribaven els hi barressin el pas. Els contenidors es movien més ràpid que els soldats podien córrer i van ser aixafats. Els soldats restants es van retirar.
Maul va saltar des de la sala de control i va tornar amb la Talzin i les dues Germanes de la Nit. Envoltà el seu braç al voltant de la cintura de la Talzin i la va ajudar a posar-se dreta. Les Germanes de la Nit van seguir a Maul i Talzin cap al passadís segellat.
Amb les Germanes de la Nit cobrint la rereguarda, els dos es van afanyar cap a l'entrada del passadís cilíndric. Maul va veure l'escotilla segellada de l'entrada, però a causa que no volia perdre l'adherència sobre la Talzin, va utilitzar la Força per obrir l'escotilla. Després que tots es moguessin a través de l'escotilla i cap al primer tancament segellat del passadís, Talzin va utilitzar la Força per segellar l'escotilla darrere d'ells, i el parell de Germanes de la Nit van llançar les seves fletxes d'energia per destruir el panell de control de l'escotilla. Una alarma va començar a sonar. Maul la va ignorar i va seguir en moviment.
Treballant com un equip, van repetir les seves accions mentre es movien a través de diverses escotilles més fins que van aconseguir arribar a la zona de passatgers de l'estació. Maul no estava segur del que Sidious pensaria del seu ús de la Força, però mentre es movien cap a la zona de passatgers, va estar totalment segur que el seu Mestre li estava provant. Estava tan segur que es va aturar al seu pas.
–Per què estàs esperant? –Va dir Talzin–. La nostra nau no està tan lluny.
–Pots deixar de fer veure, –va dir Maul.
Aparentment confusa, Talzin va capcinejar.
–Sobre què?
–Sobre Dathomir, els Germans de la Nit, i la resta. Sé que has estat enviada pel meu Mestre. Ho sé, perquè el percebo. El meu Mestre és aquí.
Movent-se a través d'un nivell de manteniment per evitar més soldats, Maul, Talzin, i les Germanes de la Nit finalment van arribar a l'hangar que albergava la nau estel·lar de la Talzin. Maul havia esperat trobar als soldats del senyor de la guerra estacionats a l'hangar per evitar que la Talzin aconseguís arribar a la seva nau, però no havia esperat trobar prop d'una dotzena de weequays jaient morts a la plataforma de l'hangar.
Encara que cap dels cossos dels weequay tenia ferides òbvies, Maul sabia com havien mort, i també la identitat del seu assassí. Deixant la Talzin dempeus amb les seves Germanes de la Nit, es va moure per l'hangar per encarar una alcova fosca. Ell es va aturar, va caure sobre un genoll, i va inclinar el cap.
–Mestre.
Sidious va caminar fora de l'alcova. Portava la seva túnica fosca, i la seva cara estava oculta per les ombres sota la seva profunda caputxa.
Talzin i les Germanes de la Nit van retrocedir un pas. Evidentment, podien percebre el poder de l'home en el Costat Fosc de la Força. Mentre les Germanes de la Nit mantenien els seus arcs d'energia apuntats a la plataforma, Sidious es va girar lleugerament cap a elles, va fer un gest a Maul, i va dir:
–Aquest no pertany a Dathomir. És meu.
Talzin va dir:
–Llavors no el vas abandonar simplement amb el falleen.
–Al contrari, –va dir Sidious.
Talzin va mirar a Maul.
–Li has entrenat bé.
Sidious es va moure cap a la nau de la Talzin.
–Trobaràs el cos de la teva Germana de la Nit caiguda a bord.
Talzin va inclinar el cap en gratitud. Sidious va plegar les seves mans a les mànigues oposades de la seva túnica i va dir:
–Ara, ves-te'n d'aquí abans que canviï d'opinió.
Talzin no estava acostumada a rebre ordres, però va fer un gest a les Germanes de la Nit perquè anessin a bord de la nau. Les Germanes de la Nit van caminar al costat d’en Maul, que encara estava agenollat ​​amb el seu cap abaixat. Mentre Talzin coixejava pel costat d’en Maul, ella casualment va permetre que la seva mà esquerra penjant fregués la ferida sagnant que havia estat oberta a la part superior del seu braç dret. Va procedir pujant la rampa d'abordatge. Ni Maul ni Sidious es van adonar d'ella movent la seva mà esquerra a un dels talismans que penjaven del seu coll, i pressionant la sang d’en Maul pel talismà abans d'entrar en la seva nau.
La nau de la Talzin es va elevar de la plataforma i va sortir de l'hangar. Sidious es va moure cap a una finestra d'observació que sobrevolava Orsis. Maul el va seguir obedientment, llavors va caure a una postura agenollada i va esperar que el seu Mestre parlés.
Mirant per la finestra, Sidious va dir per fi:
–Ho vas fer bé, Maul. Em complau que mostressis contenció i no traïssis res del teu profund entrenament en el Costat Fosc de la Força.
Maul va inclinar el cap.
–Ho vaig fer amb l'esperança de convertir-me algun dia en el seu aprenent.
Sidious va tornar a mirar a Maul.
–Llavors considera't un pas més a prop.
–Gràcies, Mestre.
Sidious es va allunyar de la finestra.
–Ha arribat l'hora que aprenguis certes coses sobre la naturalesa de la nostra empresa. Com et vaig dir, he estat posant en moviment les fases d'un Gran Pla, un pla del que pots ser part si pots continuar demostrant vàlua i lleialtat. Has de saber, tot i així, que aquest pla de fet s'ha estat construint durant un mil·lenni. Sorgeix de les ments de molts que serveixen a una gran tradició. –Es va aturar per mirar a Maul–. Una tradició de molta més importància que la germanor Dathomiri de la qual Talzin segur que t'ha parlat. És la tradició d'un antic orde conegut com els Sith.
Sorprès, Maul va encongir seus ulls.
–Em va parlar dels Sith quan era jove, Mestre.
–El que no et vaig dir llavors és que jo sóc el Lord Sith Darth Sidious. El meu Mestre em va nomenar i em va conferir aquest títol, i a la meva discreció, pots algun dia guanyar el mateix honor per part meva.
Maul va empassar amb força.
–M’esforçaré per demostrar la meva vàlua davant vostè, Mestre.
–Sí, ho faràs, –va dir Sidious–. Des d'aquest moment en endavant començaré a instruir-te en els camins dels Sith. Som oponents de la República, i els jurats enemics de l'Orde Jedi. Serà la nostra tasca veure els primers caure i als últims ser purgats de la galàxia. Mentre que jo seguiré sent la mà guia en això, confiaré en tu per executar missions que podrien suposar un risc per a la meva posició si l'autèntic propòsit dels nostres actes es descobrís.
Durant anys, Maul s'havia preguntat pel propòsit de tot el seu entrenament. Ara ho sabia. El seu cor bategava.
–Ni més ni menys que la perfecció serà suficient, Maul, –va dir Sidious–. Ho entens?
Maul va inclinar el cap de nou.
–Ho entenc, Mestre.
–Llavors posem això a prova, d'acord?
Maul va alçar la mirada.
–Una altra?
Les celles d’en Sidious es va arrufar.
–Una altra?
–Com la qual vostè va enginyar amb la Mare Talzin?
Sidious va somriure lleument.
–El que va passar a Orsis i a bord d'aquesta estació no ha estat posat en moviment per la meva mà, Maul. De fet, vas ser traït per algú que li va dir a la Talzin on trobar-te, i llavors va ajudar i va ser còmplice del seu pla per capturar-te.
Els ulls d’en Maul es van obrir com plats de sorpresa, i llavors va sentir una onada de ràbia.
–Puc saber la identitat del meu traïdor, Mestre?
Sidious va mirar al sostre durant un moment mentre considerava la petició d’en Maul, llavors va respondre:
–Meltch Krakko.
Krakko?!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada