diumenge, 11 de març del 2018

La ira d’en Darth Maul (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

–Tinc una sorpresa per a tu, Maul, –va dir Sidious mentre li donava un objecte de metall cilíndric al noi–. Saps què és?
–Sí, Mestre Sidious, –va dir Maul mentre els seus ulls s'obrien de sorpresa–. És un sabre làser. Els he vist en els holovídeos.
Estaven al planeta Tosste, al centre d'una arbreda d'arbres negres nodosos a la vora d'un desolat camp, a prop del creuer d’en Sidious. Sidious havia estat portant a Maul a Tosste regularment durant l'any passat, ja que els espais oberts permetien oportunitats per entrenar que no podien donar-se en la superfície volcànica de Mustafar. Maul corria grans distàncies i feia llargs salts. Sota la supervisió del seu Mestre, disparava armes a distància i explosius i també practicava a utilitzar la Força per elevar i moure objectes. Maul mai sabia quan Sidious el portaria a Tosste, o quins plans tindria per a ell allà, però sempre estava disposat a qualsevol viatge lluny de Mustafar.
Maul va girar el sabre làser a la mà, provant la seva adherència. El va sostenir lluny del seu cos, de la mateixa manera que havia vist als Jedi sostenir les seves armes en els holovídeos educacionals que havia estudiat a la sala d'entrenament de Mustafar. Sidious va dir:
–Què en penses?
–Pesa menys del que vaig pensar, Mestre.
–És un sabre d'entrenament. El mateix tipus que fan servir els joves Jedi.
Maul es preguntava com havia obtingut l'arma el seu Mestre. Però no va preguntar.
–Aquest és l'interruptor d'activació, –va dir Sidious, apuntant a un interruptor verd a l'empunyadura del sabre làser–. Pressiona'l amb el teu polze.
Maul va prémer l'interruptor. Una fulla ambre brillant de pura energia resplendí des de l'emissor a l'extrem de l'empunyadura, acompanyada d'un fort brunzit. Reafirmant l'adherència amb les dues mans, Maul podia sentir el poder de l'arma. Va somriure, incapaç d'ocultar la seva alegria.
–Això és, –va dir Sidious–. Sents l'energia? Ara, vinga... –Sidious va fer un gest amb la mà–. Prova-ho.
Allunyant-se d’en Sidious, Maul va fer un cop de prova en l'aire, llavors va balancejar el sabre làser enrere i cap endavant. El brunzit de l'arma va canviar de to mentre l'espasa es movia. Maul també es va adonar de com el sabre làser il·luminava els arbres que els envoltaven. Va canviar la seva postura i es va enfrontar a una branca densa, retorçada que sobresortia d'un dels arbres nodosos. Va mirar al seu Mestre.
–Sé el que estàs pensant. –Va dir Sidious–. Tallarà un sabre làser d'entrenament aquest arbre? –Sidious va arronsar les espatlles–. Un Jedi dubtaria a compartir aquesta informació, però... bé, jo no sóc un Jedi. Els sabres d'entrenament poden ajustar-se per a un major poder, però el procés consumeix una mica de temps. Pots provar això en canvi. –Sidious va ficar la mà en una butxaca profunda, va treure un altre sabre làser, i l'hi va estendre a Maul.
Maul va mirar a l'arma a la mà del seu Mestre. Va apagar el sabre d'entrenament, tot just adonant-se de com el seu so de brunzit s'apagava, i el va canviar pel sabre làser que li oferien. Es va adonar que l'empunyadura era més pesada que la del sabre d'entrenament. Va prémer l'interruptor d'activació.
Un raig vermell va brillar des de l'emissor de l'arma i brunzí en encendre’s. Maul immediatament va percebre que la fulla era encara més poderosa. Va mirar de nou la branca de l'arbre nuós, llavors mirar a Sidious. Sidious va assentir. Maul va saltar cap endavant i va enviar la fulla del sabre làser en un tall cap avall a través de la branca. Hi havia esperat escoltar almenys algun tipus de soroll de cruixit mentre la branca se separava de l'arbre, però l'espasa va tallar a través de la branca amb un brunzit continu, amb tan poc esforç com les ales d'un ocell tallant l'aire. I llavors la branca tallada va caure amb força contra el terra.
–Ben fet, –va dir Sidious.
Maul va escombrar amb l'espasa a través de la branca caiguda un cop i un altre. Amb cada escombrat, es meravellava de com de netament que l'espasa tallava la fusta. Pel que havia vist en els holovídeos, sabia que l'arma era igual d'efectiva amb les roques denses i el metall compacte.
Després que hagués reduït la branca de l'arbre a daus, va tornar la seva atenció al tronc de l'arbre i va seguir balancejant-la. Sidious no el va detenir.
Quan Maul va acabar amb l'arbre, reticent va retornar el sabre làser al seu Mestre. Sidious va dir:
–Ara és hora que meditis.
–Sí, Mestre. –Maul es va girar i va caminar fora de l'arbreda, dirigint-se al camp proper. Sidious li havia entrenat per relaxar la seva ment i cos tancant els ulls i visualitzant un no-res fosc, còmode, deixant-se obert al poder de la Força. Maul gaudia de meditar. Sempre li feia sentir més fort.
Hi havia donat només un parell de passos en el camp quan els seus peus van colpejar alguna cosa que es movia. Mirà cap a baix i va veure un dinko.
Pels seus estudis, Maul sabia dels dinkos. Eren unes criatures repugnants de la mida del palmell de la mà... no és que ningú volgués agafar-ne un. Els dinkos tenien poderoses potes posteriors, perpètuament movent-se que estaven equipades naturalment amb esperons serrats, dos parells d'urpes que esgarrapaven en el seu pit, i uns ullals extremadament esmolats. Les urpes eren especialment temudes, ja que els dinkos les usaven per aferrar-se als dits o nas d'una víctima i no la deixarien anar fins que fossin eliminats quirúrgicament o matats. Fins i tot més notori era el verí fastigós del dinko. A causa que els dinkos eren nadius de Proxima Dibal, un planeta situat a l'altra banda de la galàxia. Maul es preguntava com havia arribat un dinko a Tosste.
El dinko va escopir verí directament a la cara d’en Maul. Maul es va doblegar mentre el verí li colpejava, ferint-li els ulls. Ell va udolar, llavors va baixar la seva bota amb força sobre la criatura. Va sentir certa satisfacció mentre retirava el seu peu del dinko aixafat i inspeccionava les seves restes. Complagut per la forma que havia tractat amb el dinko, es va girar a mirar al seu Mestre.
–Flaquejares, –va dir Sidious sense complaure’l–. Tenies por del dinko?
–Sí. Mestre. Però vaig controlar la meva por. –Maul va afirmar el seu punt amb gran certesa.
Sidious va respondre amb un assentiment. Però per l'experiència, Maul sabia que el seu Mestre no estava complagut. També sabia que vindria un càstig.
Van tornar a Mustafar. Maul es va menjar el seu berenar com normalment feia. No estava confinat en un vestit de privació sensorial ni va ser forçat a dormir sobre el dur terra. Els controls atmosfèrics de la seva cambra no van ser apagats.
Cap càstig va arribar l'endemà, o al següent, ni en cap moment aviat. Finalment Maul es va oblidar de l'incident del dinko a Tosste.
I llavors una nit, després d'una sèrie particularment exhaustiva d'exercicis. Maul va anar a la seva habitació a la sala d'entrenament. Després d'entrar en la seva cambra, la porta xiuxiuejà en tancar-se darrere d'ell. Es va despullar en la foscor. Llavors va donar la volta a la coberta que hi havia sobre el seu matalàs, i un dinko va saltar directament cap a ell.
Maul estava sorprès. Va batre al dinko però va fallar quan va tractar d’aixafar-lo fins a la mort. Va vacil·lar, tement que les seves urpes estripessin el seu peu nu.
Un altre dinko va saltar des d'una cantonada. Aquest dinko va ser seguit d'un altre, i llavors un altre. Maul es va adonar que l'habitació estava plena de les criatures.
El noi va córrer cap a la porta i va colpejar el botó per obrir-la. La porta va romandre tancada. Va tractar d'encendre els llums. Els llums van romandre apagats. En la foscor, un dinko va saltar fins a l'espatlla d’en Maul i va enfonsar les seves urpes en la seva orella. Una altra va aterrar en un dels polzes dels seus peus. Maul va cridar i cridar mentre intentava treure-se’ls de sobre. Els dinkos van escopir el seu verí i li van encegar. La pudor era nauseabunda. Maul va llançar el seu cos contra les parets en un intent desesperat d’aixafar-los.
Li va portar a Maul gairebé una hora matar tots els dinkos. Quan va estar fet, va sucumbir a terra de la seva cambra ple de sang.
La porta no es va obrir fins al matí següent. Va lliscar cap enrere per revelar a Sidious a l'entrada. Va mirar la pell inflamada d’en Maul, els ulls inflats, i les mans i peus sagnants. Va dir:
–No tornis a flaquejar.
Maul ho va entendre. Va aprendre. Va obeir. I després de la seva prova contra els dinkos, mai va tornar a flaquejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada