diumenge, 11 de març del 2018

La ira d’en Darth Maul (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

–Queda't quiet, –va dir el droide de sis cames mentre netejava la sang de la caixa toràcica d’en Maul.
Maul va encongir els ulls a la vora de la taula de metall i va dir a través de les dents premudes:
–Tens el teixidor d'ossos en la postura equivocada.
–No, no ho faig, –va dir el droide mentre movia l'eina mèdica més profundament en el lateral esquerre d’en Maul. Llavors va repetir–: Queda't quiet.
Estaven en l'extensa sala d'entrenament en la instal·lació de Mustafar. Havien passat cinc mesos des que Sidious havia començat a entrenar a Maul en el combat de sabre làser. En els dies recents el droide havia estat ensenyant-li com llançar les espases amb gran precisió, i també com esquivar i atrapar les espases que el droide li llançava mentre feia els seus exercicis. Quant a córrer per les parets i fer tombarelles cap enrere cap a terra, Maul s'havia convertit en tan bon expert que podia fer-ho amb els ulls tancats. No obstant això, no hi havia estat preparat quan, un parell de minuts abans, havia estat colpejat per les seves pinces.
El droide va apartar el teixidor d'ossos, llavors el va ruixar un exòtic bàlsam sobre la pell d’en Maul.
–Hauries d'estar alleujat que el Mestre Sidious no fos present quan em vas permetre trencar-te dues de les teves costelles, –va dir el droide–. Hauria estat molt descontent.
–No et vaig permetre trencar-me les costelles, –va dir Maul mentre el droide començava a embolicar una bena al voltant del seu tors–. Vaig pensar que estaves a prop meu per observar-me en el meu exercici.
–Bé, ja saps el que el Mestre Sidious diria. –Ajustant el to i timbre en el seu vocabulador per mimetitzar perfectament a Sidious, el droide va grallar–. Deixar-te vulnerable és una invitació oberta a la mort. –Tornant a canviar a la seva veu habitual, el droide va dir–: Tot i així, ho sento. No pretenia ferir-te. Va ser un accident.
Les paraules del droide van sorprendre a Maul. El droide mai havia imitat abans a Sidious o s'havia disculpat amb Maul. Ningú s'havia disculpat amb Maul abans. Maul va dir.
–Aniré amb més cura la propera vegada. –Llavors va mirar als fotoreceptors vermells del droide i va afegir–. Tens un nom? He après de l'ordinador que molts droides tenen noms.
El droide va respondre amb un soroll grinyolant que sonava com a un encreuament entre engranatges fregant-se i un riure.
–Vaig ser programat i dissenyat per a l'entrenament i la disciplina. La meva designació és TD-D9. Si vols, pots dir-me D9.
–Gràcies, Mestre D9.
El droide trinà de nou.
–No. Només D9.
–Oh. –Maul de cop i volta tenia curiositat pel droide–. Sempre has estat a Mustafar, D9?
–No, he visitat altres mons. He estat a Coruscant, Naboo, i... –El droide va moure els seus fotoreceptors per encarar a Maul i dir–. Oblida el que he dit. No has escoltat això de mi.
–No ho diré.
–Bé. Hauries de posar-te una camisa ara.
Maul va baixar de la taula i va agafar la samarreta que havia estat duent abans. Ara tenia un forat, on la pinça del droide havia perforat la tela, i estava tacada de sang. Però abans que Maul pogués agafar la samarreta, el droide la va atrapar i va afegir:
–Hauries de posar-te una camisa neta.
Maul va caminar per la sala d'entrenament i va passar a través d'una entrada per entrar a la seva habitació. Gairebé dues vegades de la mida de la seva antiga habitació, la seva estança tenia un sistema de llums que podia controlar, un matalàs amb cobrellit, i un petit bagul per emmagatzemar la roba. També tenia una porta que podia obrir des de l'interior o l'exterior. Excepte quan Sidious o el droide li tancaven, era generalment lliure per anar a la sala d'entrenament en qualsevol moment.
Però hi havia una cosa de la qual mancava. Una finestra.
L'antiga habitació d’en Maul havia estat en gairebé qualsevol sentit gens memorable, però tenia vistes. Hi havia passat moltes hores escanejant les roques a la recerca de mustafarians i les seves muntures de puces de lava, però els seus records d'aquell temps semblaven cada vegada més tènues. Abans havia desitjat tenir vistes d'un món diferent. Ara es preguntava si veuria algun cop la lava fluint en el ferotge mar de nou.
Va obrir el bagul i va treure una samarreta negra neta. Pensava que era estranyament amable per al droide que suggerís que portés una samarreta neta. Havia après de l'amistat d'un enregistrament educacional, que mostrava com algunes criatures vivien i treballaven juntes sense danyar-se els uns als altres. Es preguntava si el droide podria ser el seu amic.
Maul va tirar de la samarreta i va sentir una punxada de dolor en el seu lateral esquerre. Va prémer les dents i va fer una sèrie de respiracions ràpides i superficials pel nas, amb cura de no expandir els seus pulmons massa de manera que li fessin mal les costelles. Es preguntava quant li portaria a les seves costelles curar-se.
Mentre sortia de la seva cambra, va dir:
–D9, quan sanaran...? –Ell es va aturar en sec quan va veure a Sidious dret al costat del droide. No hi havia escoltat a Sidious entrar a la sala d'entrenament.
Sidious estava sostenint la samarreta esquinçada, plena de sang d’en Maul. Sidious va mirar del droide a Maul i va dir:
–Maul, digues-me què ha passat.
Maul va mirar al droide, llavors va dir:
–Estava entrenant, Mestre Sidious. Vaig córrer per la paret, i quan vaig saltar lluny d'ella, D9 va treure una pinça i em va trencar dues de les meves costelles. Va ser un accident, D9 no volia ferir-me.
–De veritat? –Va dir Sidious–. No sabia que el droide fos capaç de fer res accidentalment. O que tu i... «D9» estiguéssiu en termes tan familiars. –Encara sostenint la samarreta esquinçada, Sidious va mirar al droide–. És cert? Vas ferir a Maul per accident?
–No, Mestre Sidious, –va dir el droide–. Quan Maul va saltar de la paret, vaig alçar la meva pinça sabent que li trencaria les costelles si no ajustava el seu cos en meitat de l'aire.
–En altres paraules, vas mentir?
–Sí, Mestre Sidious. Vaig mentir.
Sidious va tornar a mirar a Maul.
–Has après alguna cosa d'això, Maul?
Maul va mirar al droide. Es va sentir traït i enfadat. No podia creure que hagués confiat en el droide. Tornant a mirar Sidious, va dir:
–Sí, Mestre Sidious. He après que no he de confiar en ningú. He d'estar preparat per atacar i contraatacar en tot moment.
–Excel·lent, –va dir Sidious mentre llançava la tela esquinçada a la taula de metall–. I pel fet que «en tot moment» inclou ara mateix, ara repetiràs l'exercici que estaves fent amb el droide. Només que aquesta vegada, evitaràs trencar-te més costelles. –Sidious va fer un gest cap a la paret més propera–. Comença d'una vegada.
El droide va fer un soroll de grinyol, llavors va dir:
–Li prego em perdoni, Mestre Sidious, però li suggereixo que permeti que les costelles d’en Maul es curin abans que intenti...
–No recordo haver demanat l'opinió de ningú, –va dir Sidious, mantenint els seus ulls en Maul–. Especialment una opinió d'algú que és un mentider confés.
El droide no va oferir resposta.
–Ara, Maul, –va continuar Sidious–, el que tu has dit és absolutament cert. Has d'estar preparat per atacar i contraatacar en tot moment. Si els teus ossos s'haguessin trencat durant un combat contra un enemic real, creus que aquest enemic esperaria fins que et curessis abans d’atacar-te de nou?
–No, Mestre Sidious.
Sidious va fer un gest de nou cap a la paret.
–El droide estarà a prop mentre corres per la paret i saltes de nou a terra. En qualsevol moment donat, el droide pot atacar. I el droide no es contindrà perquè ja estiguis ferit. Ho entens?
–Sí, Mestre Sidious.
Mirant al droide, Sidious va afegir:
–Ho entens?
–Sí, Mestre Sidious. –El droide es va enganxar a la paret i va esperar que Maul corregués.
Maul va anar directe cap a la paret. Va tractar d'ignorar les seves costelles trencades, però amb cada pas, sentia el dolor agut intensificar-se. No va cridar. No li donaria ni al seu Mestre ni al droide la satisfacció de sentir-li cridar. Estava enfadat amb tots dos, especialment amb el droide. Va deixar que el dolor alimentés la seva ràbia, va deixar que la ràbia alimentés la seva força. Va córrer per la paret diversos passos abans d’empènyer-se, mantenint el seu braç esquerre a prop del seu lateral per evitar que el droide li copegés a la caixa toràcica de nou.
Maul no pensava que el droide ataqués en la seva primera tombarella des de la paret. Estava enmig de l'aire quan el droide va colpejar-lo amb una força violenta. Maul va sentir el seu braç esquerre trencar-se mentre el cop del droide li va llançar per l'habitació. Maul va xocar contra la paret oposada i llavors tot es va tornar fosc.
Quan Maul va obrir els ulls, estava jaient al matalàs de dormir de la seva cambra. La part superior del seu braç esquerre estava fortament embenat. Ell se’l va pressionar amb cura. Cada part del seu cos li feia mal. Movent la seva mà dreta pel lateral esquerre, va sentir que les benes estaven humides amb sang. I llavors es va adonar d'una ombra familiar caient per terra des de l'entrada.
–El Mestre Sidious està molt descontent, –va dir TD-D9 mentre caminava cap a la cambra d’en Maul–. Molt descontent amb tots dos.
Maul es va adonar que el droide estava portant un kit mèdic. Va apartar la mirada del droide i va mirar a la paret.
–Vés-te'n i deixa’m en pau.
–Les teves benes necessiten canviar-se.
–He dit que marxis!
–Però si no aplico bacta, les teves ferides no curaran. S'infectaran i...
–Mantingues les teves urpes lluny de mi! M'encarregaré jo mateix!
El droide va donar un sospir mecànic, llavors va posar el kit mèdic a terra al costat del coixí d’en Maul. Però mentre el droide es retirava cap a l'entrada, es va aturar i va dir:
–Hi ha una cosa que vull dir-te, Maul. Vull que sàpigues que jo...
–No m'importa el que hagis de dir, –va interrompre Maul–. Ets un mentider.
–És cert, vaig mentir. –Va dir TD-D9–. Però no et vaig mentir a tu. Vaig mentir al Mestre Sidious.
Maul va escoltar.
–Quan li vaig dir al Mestre Sidious que et vaig mentir, era una mentida. La veritat és que accidentalment vaig trencar les teves costelles. Però si li hagués dit la veritat al Mestre Sidious, m'hauria destruït.
Maul va apartar la mirada de la paret i va arrufar les celles al droide.
–També vas a dir-me que trencar-me el braç va ser un «accident»?
–No, Maul. Ho vaig fer a propòsit, va ser l'única forma d'acabar immediatament amb l'exercici. No volia perllongar el teu dolor. No volia ferir-te. Et vaig colpejar amb tanta força com per noquejar-te perquè no volia que el Mestre Sidious et ferís més que això.
–Em vas trencar el braç!
–Ho sento per això. Però crec que el Mestre Sidious hauria fet alguna cosa pitjor.
Maul va pensar sobre això, llavors va dir:
–Què et fa pensar que no li diré al Mestre Sidious que li vas mentir?
–Si ho fas, em reemplaçarà amb un altre droide. Potser ell em reemplaci amb un droide que realment gaudeixi d'infligir dolor. –El droide va sospirar de nou–. T'he dit que ho sento. Les teves benes realment necessiten canviar-se.
–Ho faré jo mateix, –va dir Maul esquerp–. No vull parlar més amb tu.
El droide va caminar cap a fora a través de l'entrada, deixant enrere el kit mèdic. Maul va mirar el kit mèdic i es va preguntar si el seu Mestre o el droide li havien fet alguna cosa a les benes de manera que li donessin encara més dolor després que se les posés.
Va encarar la paret que estava davant de la porta. Va pensar en els tapissos que decoraven les parets a la cambra d’en Sidious, i com un tapís ocultava el passadís a la sala d'entrenament. Es preguntava si un passadís secret pogués estar ocult darrere de la paret just davant d'ell.
Massa feble per caminar, va reptar cap a la paret i va pressionar la seva mà dreta contra ella. La paret no va cedir sota la seva pressió, però mentre treia la mà de la seva superfície, va veure que havia deixat rastres de sang. S'havia oblidat que havia tocat el seu lateral ferit abans.
Va recordar les paraules del seu Mestre a Tosste: Viure sense deixar empremta és una cosa terrible. Morir en l'oblit és molt pitjor.
Maul va estendre el braç fins a la seva ferida de nou, llavors va estendre el seu dit índex i va dibuixar un rastre vertical de sang directament a la paret. Llavors va dibuixar una altra línia vertical a la dreta de la primera i llavors va afegir dues línies horitzontals que connectaven amb les línies verticals per formar un rectangle. Després Maul es va concentrar en l'àrea dins del rectangle. Li va portar només prop de vint minuts omplir el rectangle de dibuixos del que recordava de Mustafar de les seves vistes a través de la finestra de la seva antiga habitació. Per quan va acabar, es va sentir molt cansat.
Maul va reptar de tornada al seu matalàs i va jeure de nou, col·locant el cap de manera que pogués mirar el dibuix que havia fet amb la seva pròpia sang. Va desitjar poder saltar al dibuix i sortir corrent. Encara estava mirant al dibuix quan va lliscar en un somni.

Quan Maul es va despertar després, encara estava a la seva habitació però vestit amb benes noves. Es va adonar que TD-D9 havia d'haver tingut cura d'ell mentre estava dormint. També es va adonar que totes les parets havien estat netejades, i que el seu dibuix havia estat completament esborrat.
TD-D9 va aparèixer a l'entrada. Maul va arrufar les celles al droide. TD-D9 va dir:
–El Mestre Sidious m'ha ordenat que et porti a ell ara.
Maul va decidir que era millor no esmentar el dibuix. Va pensar que li feriria aixecar-se, però es va sentir sorprenentment millor que abans. Sospitava que el droide li havia donat medicines mentre estava dormint. Deixant la seva cambra, va seguir al droide a través de la sala d'entrenament i mitjançant el passadís que portava a la càmera privada d’en Sidious. Mentre caminaven, Maul va dir:
–D9, saps si el Mestre Sidious pretén matar-me?
–No ho crec, –va respondre TD-D9–. Ha invertit tant de temps en el teu entrenament que sospito que vol que segueixis amb vida. Però no crec que hauries d'haver fet aquest dibuix a la paret.
Els passos d’en Maul no van flaquejar mentre continuava seguint al droide, però la seva ment estava accelerada de sobte. Es preguntava quines conseqüències patiria a causa del dibuix. Va dir:
–Va veure el Mestre Sidious el dibuix?
–No ho sé. El vaig esborrar just després que et quedessis adormit.
–Llavors com sabria sobre el dibuix... tret que tu li ho diguessis?
–No vaig haver de dir-li-ho, –va dir TD-D9–. Ja hauries de saber, nen... que Sidious ho sap tot.
Abans que Maul pogués fer al droide qualsevol altra pregunta, van sortir del passadís. Van trobar a Sidious dret al costat de l’orbe aquós flotant. Maul es va adonar que l'orbe havia estat emplenat amb peixos vius. Va veure als dos supervivents de la col·lecció prèvia a l'aguait al fons de l’orbe. El peix gris gran estava apartant la mirada d’en Maul, però el petit amb tires vermelles i negres tenia un dels seus ulls grocs fix en el noi.
El peix ratllat s'havia tornat més gran des de l'última vegada que Maul l'havia vist.
Sidious va mirar a Maul, llavors va arrufar les celles.
–Digues, creus que he estat dur amb tu?
–No, Mestre Sidious.
–Entens que el teu entrenament serveix a un propòsit més gran?
–Sí, Mestre Sidious.
Sidious va somriure,
–Sospitava que un altre qüestionaria els meus mètodes d'ensenyament, però me n'alegro que tu no. Puc assegurar-te que ets un pupil excel·lent. Ni una vegada has plorat durant als teus recents exercicis. Ni una vegada. Ets un noi excepcionalment fort, i t'estàs tornant més fort cada dia.
–Gràcies, Mestre Sidious, –va dir Maul mentre s'inclinava, ignorant el dolor de les seves costelles adolorides.
Sidious va alçar les celles.
–Ara, hi ha un altre assumpte que ha arribat a la meva atenció. Evidentment, no estàs del tot satisfet amb la teva habitació. Trobes a faltar les vistes que una vegada vas tenir de Mustafar. És això correcte?
Sense vacil·lar, Maul va respondre:
–No estava pensant amb claredat quan vaig fer un dibuix a la paret, Mestre Sidious.
–No vols tornar a la teva antiga habitació?
–No, Mestre.
Sidious va somriure de nou.
–No vaig pensar que volguessis tornar en aquella petita caixa. Però si trobaves a faltar les vistes de Mustafar, havies d’haver-m'ho dit. Després de tot, veure Mustafar és una cosa que es pot organitzar fàcilment. –Sidious va moure un dit a TD-D9.
El droide va respondre disparant un dard tranquil·litzant al coll d’en Maul. Maul va col·lapsar a terra. TD-D9 no va intentar trencar la seva caiguda.

Un fort rugit va despertar a Maul. Ell va tossir mentre inhalava vapors calents, acres, i els ulls li feien mal mentre els obria. Va veure foscor per sobre, i per un moment, va pensar que estava en una cova. Però llavors es va adonar que la foscor s'estava movent i viva amb brillants estrelles vermelles ballant. I de sobte va saber el que estava mirant realment.
Núvols foscos. I volant, cendres cremant.
Es va aixecar. Estava en un ampli sortint de roca a la superfície de Mustafar. El fort so de rugir venia d'un conducte de ventilació rocós proper que estava escopint lava. No sabia quant havia estat fora o si més no com de lluny que estava de les instal·lacions de Sidious. Però sabia que no hi havia arribat en aquest lloc per si mateix.
Va mirar al voltant. No va veure senyals de TD-D9 o de Sidious, o de cap tipus de refugi. Encara que no li havien tret les robes i benes que portava, no li havien deixat gens de provisions. Però tenia una cosa en el seu avantatge. Tenia el seu entrenament.
Maul no tenia por. Se sentia lliure. Podia viure o morir en aquest món hostil sense que ningú li digués què fer. I llavors es va adonar que no estava de cap manera ansiós per morir. Es va tornar resolt a sobreviure. Faria qualsevol cosa i el que fos necessari per romandre amb vida.
Va veure una forma fosca moure’s al costat de la ventilació de la lava. Ajupint-se fins a terra, ignorant el dolor de les seves costelles i el seu braç esquerre, va observar meravellat mentre un mustafarià alt, emmascarat cavalcava sobre una enorme puça de lava de sis cames. Dos mustafarians més muntats en puces el seguien.
Maul no tenia ni idea de cap a on es dirigien els mustafarians, o si anaven a un campament miner o de tornada al seu poblet remot. Els rastrejaria, trobaria el seu menjar, i el robaria. Si era necessari matar-los per assegurar la seva supervivència, reuniria roques per colpejar-los fins a la mort o els estrangularia amb les seves pròpies benes i ossos trencats. I llavors trobaria el seu camí de tornada fins a Sidious i demostraria que era certament un noi fort. Demostraria que no temia res.
Es guanyaria el respecte del seu Mestre.
Els tres mustafarians es van moure. Maul els va seguir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada