dimecres, 10 d’octubre del 2018

La Ciutat dels Morts (Pr)


La Ciutat dels Morts

  

La Galàxia de la Por 2

John Whitman


Benvingut a la ciutat dels morts...
Quan Hoole, Tash, i Zak es detenen a Necròpolis per buscar una nau nova, Zak es fa immediatament amic dels nois locals. I està disposat a fer una barrabassada boja —com anar a un cementiri necropolità a mitjanit— només per provar que és tan dur com ells.
El cementiri és silenciós com la mort i està ple de blancs cucs dels ossos que es retorcen. I tal vegada Zak s’ho hauria d'haver pensat dues vegades abans d'acceptar aquest repte. Només perquè els cossos estan enterrats no significa que estiguin morts.



PRÒLEG

En la seva fortalesa oculta, el científic es va dirigir cap a una porta de seguretat pesada. Al costat de la porta, un massiu droide guardià GK-600 va elevar un blàster pesat i va exigir:
—Reconeixement de veu i contrasenya.
El científic va parlar amb calma:
—Projecte Crit-estel·lar.
—Contrasenya verificada —el droide guardià va baixar la seva arma i va obrir la porta de seguretat.
El científic va fer un pas dins del seu mòdul de control. Des d'aquest centre de comandament, monitorava una xarxa galàctica d'ordinadors i agents vius, tots ells treballant en diversos aspectes del Projecte Crit-estel·lar. No obstant això, només l'Emperador, Darth Vader, i ell, el científic, sabien l'objectiu final del Projecte Crit-estel·lar.
—Molt aviat —es va dir el científic a si mateix amb malèvola gaubança—, molt aviat el meu poder sobre la vida i la mort serà complet. Segur que el Projecte Crit-estel·lar complaurà a l'Emperador, i començarà llavors el meu control sobre la galàxia. Res podrà detenir-me.
Una alarma va sonar.
El científic es va asseure enfront del seu mòdul de control. Per sobre del panell de controls hi havia cinc pantalles que permetien al científic veure les cinc etapes del seu gran experiment.
Una de les pantalles acabava de posar-se en blanc. Arrufant les celles, el científic va prémer un botó de control. A l'instant, fluxos d'informació van passar veloçment a través de la pantalla d'ordinador. Mentre el científic llegia, el seu arrufament es va pronunciar més.
El seu primer experiment, al planeta D’vouran, havia estat abandonat. D’vouran era un planeta viu, un planeta que havia creat com a primera part del Projecte Crit-estel·lar. Alguna cosa o algú havia causat que D’vouran s'alliberés. Ara, el planeta vivent donava voltes per la galàxia, fora de control.
Transmissors ocults al planeta havien capturat imatges dels intrusos abans que D’vouran embogís. El científic va veure les imatges de dos nens humans, un androide, i...
... ell.
El científic va deixar escapar un grunyit d'odi. No pot ser una coincidència que ell hagi estat a D’vouran, veritat?
Per un moment, la ira va embolicar al científic. Es va moure cap a un botó de la seva consola de control. Amb una sola ordre el científic podria ordenar la destrucció d’en Hoole i els seus companys.
Però no ho va fer. El seu enemic era ben conegut a la galàxia. El seu assassinat podria atreure atenció no desitjada. I si els rebels s'assabentessin d'aquests experiments, podrien tractar de detenir-los tal com havien detingut l'Estrella de la Mort feia sis mesos.
En canvi, va prémer un botó diferent. Una altra de les pantalles visores es va il·luminar, i el científic es va tirar cap enrere en les ombres perquè el seu rostre no pogués ser vist. En la pantalla va aparèixer la imatge d'un home horriblement marcat per cicatrius.
—Evazan —va demanar el científic—, dóna'm un informe de progrés.
L'home de la pantalla, Evazan, es va burlar.
—Te’l donaré. Però primer és hora que prescindeixis del misteri. Estic cansat de treballar per a un home sense rostre.
Des de les ombres, el científic va advertir:
—Et diuen el que necessites saber. I se't paga bé.
—No tan bé —va respondre l'home anomenat Evazan—. Segueixes donant a entendre que ets algú poderós en el cercle intern de l'Emperador. Però pel que jo sé, ets un boig que em porta a una caça de mynocks salvatges —Evazan va mirar a la pantalla—. Així que, o em dius qui ets, o venc els meus experiments al millor postor.
—Això no seria savi.
—Qui ho diu?
—Jo —el científic es va inclinar cap endavant, sortint de les ombres, per fi revelant el seu rostre al seu sequaç de pagament.
Els ulls d’Evazan es van obrir amb sorpresa.
—Tu!
—És correcte —va dir el científic—. Ara escolta'm bé, o et donaré de menjar als meus gossos de batalla cyborreans. Has de finalitzar els teus experiments immediatament. Tinc motius per creure que un vell enemic meu ha descobert el meu treball i seguirà el rastre fins a tu.
Evazan es mofà.
—Si qualsevol intrús apareix per aquí, jo m'encarregaré d'ell.
—Fes-ho en silenci —va advertir-li el científic—. I ràpidament. L'ésser que pot tractar d'interferir és més poderós del que suposes. L’has de destruir sense aixecar sospites.
Evazan va assentir.
—Tinc els mitjans necessaris. Hi ha una vella superstició en aquest planeta que proporcionarà una cobertura perfecta. Només digues-me qui és l'objectiu.
—El seu nom —va dir el científic—, és Hoole.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada