dilluns, 28 de desembre del 2015

El Jedi més Fosc (XI)

Anterior



11

Mentre el sol de mig matí dissipava les últimes filagarses de boira que encara romanien adherides a les copes dels arbres wroshyr, quatre robustos wookiees van anar cap a la torre de control de transports del complex de fabricació d'ordinadors.
Els quatre tenien el mateix aspecte que qualsevol altre wookiee adequadament vestit per treballar en aquella fàbrica d'alta tecnologia. Eren alts i musculosos, i no portaven armes visibles. Els nouvinguts van teclejar els codis d'accés vigents i van entrar a la torre d'alta seguretat que s'alçava a gran alçada per sobre de les altres plataformes arbòries. Havien calculat a la perfecció el moment de la seva arribada perquè coincidís amb el canvi de torn del matí.
Quan van passar pel punt de control de la torre central, els quatre van travessar una graella electrostàtica que filtrava l'aire. Les imatges dels quatre wookiees va tremolar lleument durant un moment per la descàrrega invisible abans que la seva aparença recuperés la solidesa anterior.
Ningú ho va notar.
Els veritables wookiees als quals se'ls havia assignat el torn següent jeien inconscients dins d'un petit magatzem en una plataforma de càrrega exterior. Els wookiees de servei, cansats després de llargues hores de controlar el trànsit de les naus que descendien a la fàbrica d'ordinadors i s’enlairaven d'ella, es van alegrar d'acabar el seu torn i poder tornar a casa. Van introduir la clau de finalització en els seus panells i van confiar l'equip als quatre wookiees, que van acceptar la transferència amb secs grunyits i gemecs wookiees sintetitzats.
El torn anterior se'n va anar, deixant els punts de control de la instal·lació, els sistemes de bloqueig i les funcions dels satèl·lits defensius de Kashyyyk en mans dels nouvinguts.
Un wookiee va segellar la porta de la torre de control, va empunyar un desintegrador que havia estat amagat fins a aquest instant i va fondre els sistemes d'alarma i els aparells de detecció d'intrusos amb el feix d'energia. Dolls d'espurnes van volar pels aires. El metall i el plastiacer es van fondre, ennegrint i desprenent núvols de fum. Després els quatre wookiees es van emportar una mà a la cintura i van desconnectar els generadors hologràfics ocults allà. Les seves imatges van tremolar entre un sobtat esclat d’iridescència, i van acabar dissolent-se per revelar a un grup de comandos de l'Acadèmia de l'Ombra.
- Les disfresses hologràfiques han funcionat a la perfecció -va dir en Zekk, alegrant-se de tornar a ser ell mateix mentre passava la mà per la seva cuirassa de cuir i s'allisava la seva capa folrada d'escarlata.
El soldat de les tropes d'assalt es va apostar al costat de la porta.
- Els sistemes d'alarma han deixat de funcionar -va dir -. No hi haurà problemes per aquest costat.
Els altres dos infiltrats, les Germanes de la Nit Tamith Kai i Vonnda Ra, van anar cap als complexos sistemes d'ordinadors. Els panells, que havien estat instal·lats pensant en l'altura d'un wookiee, les van obligar a estirar els braços per poder utilitzar els controls. La Vonnda Ra va estirar el coll per examinar les lectures i identificar els diferents sistemes.
La Tamith Kai va repassar mentalment diversos detalls amb expressió pensativa i va acabar unint les seves mans de llargues ungles.
- Tot aquest pla s'ha de fer segons el previst -va dir -. Si es fa així, sembla que l'èxit ens somriurà.
- Triomfarem -va dir en Zekk amb veu confiada -. No decebré al noble Brakiss.
La Vonnda Ra va començar a estudiar els teclats i pantalles de diagnòstics de dos panells de control. Un cop satisfeta, la Germana de la Nit va extreure una fulla vibratòria aïllada de la beina del seu cinturó i va activar el ganivet. Després es va inclinar per sota dels panells i va moure la fulla en un tall lateral per tallar els cables de subministrament energètic. Un diluvi de brillants guspires va solcar l'aire, seguit per una nuvolet de blanc fum elèctric.
La Germana de la Nit va retrocedir, tapant-se el nas per protegir les seves fosses nasals de l'acre fumera, i després es va tornar a alçar amb visible satisfacció.
- Els sistemes de defensa orbital de Kashyyyk han quedat permanentment incapacitats.
En Zekk va assenyalar el panell de control destruït amb una inclinació del cap mentre els seus verds ulls espurnejaven.
- El seu estat actual em sembla molt permanent.
-Estàs al comandament d'aquesta missió, Zekk -va dir la Tamith Kai, introduint un traductor manual a la consola de comunicacions -. No et sembla que ja va sent hora de transmetre el nostre senyal per atraure aquests mocosos Jedi fins aquí, on podrem ocupar-nos d'ells?
La Germana de la Nit semblava insuportablement satisfeta de si mateixa.
En Zekk va empassar saliva. La seva ment s'havia convertit en un confós caos de pensaments contradictoris. Sabia que aquest moment arribaria, i havia d’enfrontar-s'hi.
- Percebo alguna vacil·lació? -Va preguntar secament la Tamith Kai.
- No -va respondre en Zekk -. Només estic tractant de decidir quin seria el text més adequat per al missatge. Han de sentir-se intrigats i preocupats..., i ha de ser convincent.
En Zekk va seguir inclinat sobre la consola de comunicacions durant uns moments, pensant en el que havia de dir, i després va introduir el text en el traductor que ho expressaria en el dialecte wookiee adequat i enviaria un missatge de màxima prioritat al lloc en el qual en Jacen i la Jaina s'estaven allotjant amb els amics.
En Zekk sabia que si havia triat correctament les paraules, podia tenir la seguretat que els bessons no trigarien a venir.
A la llar wookiee situada a gran alçada entre els arbres, en Jacen estava fent el que podia per no quedar en ridícul davant els seus amics en el difícil joc d'habilitat per ordinador. Però els altres jugadors -en Lowie, la Sirra i la Tenel Ka - estaven demostrant que els seus reflexos eren molt millors que els seus. La Jaina, mentrestant, havia anat a treballar a la nau avariada juntament amb en Chewbacca.
Els amics estaven asseguts al voltant d'una graella de control rectangular, un a cada costat. Tots mantenien una mà sobre els petits sensors de moviments flexibles que guiaven diminutes simulacions de caces espacials projectades per làser. Estaven lliurant una recreació en miniatura de la batalla amb la primera Estrella de la Mort.
En Lowie i la Sirra pilotaven veloços caces ales-X, mentre que en Jacen i la Tenel Ka havien hagut de conformar-se amb naus defensives de flanqueig, dues ales-Y més lentes i d'un model més antic. L'ordinador s'esforçava al màxim per perseguir-los a tots, amb els seus caces TIE simulats disparant repetidament mentre els enormes canons turbolàser emplaçats a la superfície solcada de trinxeres de l'Estrella de la Mort entrecreuaven les seves letals línies de foc per tot l'espai.
En Jacen era bastant bo en les pràctiques de tir, i ell i la Jaina havien usat sovint el canó làser quàdruple del Falcó Mil·lenari per destruir restes espacials en òrbita al voltant de Coruscant. Però en Lowie i la seva germana estaven més íntimament familiaritzats amb aquells complexos jocs d'ordinador, i la Tenel Ka posseïa els reflexos magníficament agusats d'una guerrera de Dathomir.
Els dits d’en Jacen van volar sobre el seu detector de moviments, desviant bruscament la seva ala-Y del curs que seguia..., però un caça TIE es va acostar cap als mòduls motrius posteriors. En Jacen va tornar a canviar el rumb.
- Ei, surt de la meva cua! -Va cridar.
Per pura sort, el caça TIE va travessar un dels feixos turbolàser dels canons de la trinxera, fet que va salvar a Jacen just en el moment més convenient.
Desitjant desviar l’atenció dels resultats no gaire bons que estava obtenint en el joc, en Jacen va intentar distreure els altres jugadors de la manera més òbvia. Entre girs, picats i trets, va explicar un acudit.
- Ei, nois... Sabeu quin so produeixen els wífids quan es fan un petó?
- Mai he vist besar-se a un parell de wífids, i mai he sentit el soroll que produeixen -va replicar la Tenel Ka.
- L'amo Lowbacca diu estar totalment segur que no desitja veure-ho mai, i a més... -Va explicar TM2.
- Apa, apa -el va interrompre en Jacen -. És un acudit. Quin so produeixen els wífids quan es fan un petó? -Va fer una breu pausa i va arquejar una cella -. Ai!
La Tenel Ka va fer cara de perplexitat i en Lowie va deixar anar un gemec, però la Sirra va aconseguir que en Jacen se sentís en deute amb ella per sempre rient-se estrepitosament del seu acudit. Després, passats només uns moments, la jove wookiee va fer avançar el seu caça hologràfic per davant del d’en Jacen i va redoblar els seus esforços.
Petites llances verdes de foc làser van sortir disparades cap a ell, però en Jacen va aconseguir fer girar el seu ala-Y a temps i va escapar a la destrucció. Una altra nau imperial es va enganxar a la seva cua, aconseguint anotar diversos impactes i causant danys cada vegada més greus a mesura que s'anava acostant inexorablement. Tot d'una el tossut caça TIE va esclatar en una diminuta explosió, esdevenint un nuvolet de restes generades per ordinador un instant després que la Tenel Ka arribés amb la seva ala-Y per rescatar-lo.
- Semblava com si estiguessis necessitant una mica d'ajuda, Jacen -va dir la noia.
- I la necessitava... Gràcies.
En Jacen i la Tenel Ka van volar l'un al costat de l’altre, seguint els veloços ales-X pilotats pel Lowie i la Sirra. El seu objectiu es va anar aproximant i aviat van poder veure la petita obertura de la fuita tèrmica, que semblava esperar que deixessin caure un torpede protònic en el seu interior per aniquilar així l'horrible superarma construïda pel Gran Moff Tarkin i...
I llavors el sistema de comunicacions va emetre un senyal d'alta prioritat. La Sirra va allargar la mà per prémer el botó de pausa del joc, congelant les imatges dels caces en la seva posició dins de la graella. En Lowie es va afanyar a rebre el missatge, amb els seus ulls daurats parpellejant davant el sobtat anunci d'una emergència que acabava d'aparèixer a la pantalla.
En Jacen i la Tenel Ka s'estaven acostant per fer una ullada quan en Lowie va deixar anar un xiscle d'alarma.
- De què es tracta, amo Lowbacca? Deixeu-m’ho veure -va dir TM2 -. Com pot esperar que ho tradueixi si no em permet llegir el text?
En Lowie va prémer un botó perquè en Jacen i la Tenel Ka poguessin veure el missatge. El sistema de comunicacions va traduir les paraules de la pantalla al bàsic.
- Només és un fragment -va dir en Jacen, sentint que se li gelava la sang -. Alguna cosa ha interromput la transmissió.
-Sembla seriós -va dir la Tenel Ka.
- Emergència -va llegir en Jacen -. Hi ha diversos ferits en el complex de fabricació d'ordinadors..., necessitem la vostra ajuda..., veniu immediatament, si us plau. –Va arrufar les celles i va notar com el seu cor començava a bategar més de pressa -. Però qui l'ha enviat? De qui pot procedir?
-Va ser enviat específicament aquí, a aquesta casa -va dir la Tenel Ka -. Algú ha hagut de desitjar posar-se en contacte directe amb nosaltres.
- Però només la Jaina i en Chewie saben que som aquí -va dir en Jacen -, i van anar a un dels molls de reparacions per treballar en la Caçadora d'Ombres, i no al complex de fabricació d'ordinadors.
-Potser van canviar els seus plans -va dir la Tenel Ka.
La Sirra va deixar anar un xiscle ofegat, i en Lowie va afegir el seu rugit a l'exclamació de la seva germana.
- Ai mare! -Va exclamar TM2 -. Els pares de l'amo Lowbacca i la mestressa Sirra són a la fàbrica.
- No podem ignorar aquest problema -va dir la Tenel Ka -. Hem d'anar ara mateix i enfrontar-nos a ell.
- Tens raó -va dir en Jacen.
En Lowie va pressionar uns quants cops diversos botons en els controls del sistema de comunicacions, i després va colpejar el panell amb visible frustració.
- L'amo Lowbacca diu que és incapaç de contestar al missatge -va dir l'androide traductor -. Alguna cosa sembla anar malament en les comunicacions de la fàbrica. No poden rebre cap transmissió de l'exterior.
En Lowie es va tornar cap a la seva germana i li va rugir que truqués al bantha més ràpid de la zona mentre que ell, en Jacen i la Tenel Ka es penjaven les espases de llum dels cinturons, preparant-se per al pitjor. Els quatre van sortir corrent per la porta del domicili arbori.
Un enorme i pelut bantha va anar lentament i pesadament cap a la seva plataforma en resposta a la frenètica crida de la Sirra. El sullustà amagat sobre el gruix coll de la bèstia semblava profundament cansat, com si s'estigués preparant per posar fi al seu torn de treball..., però quan els dos joves wookiees li van mostrar les dents i van rugir que allò era una emergència, l’alienígena d'aspecte de ratolí es va espavilar a l'instant. En Jacen va pujar al bantha i es va inclinar cap al terra, oferint la seva mà per ajudar a pujar a la Tenel Ka. La jove guerrera de Dathomir va acceptar la seva ajuda sense protestar. La Sirra i en Lowie van pujar d'un salt a l'esquena de la bèstia de càrrega, i el bantha es va posar en moviment.
- Aquesta bestiola pot anar més de pressa! -Va cridar en Jacen -. Un cop vaig veure una estampida de banthes a Tatooine.
En Lowie bordà una ordre, i el sullustà va instar la criatura perquè adquirís més velocitat fins que els seus enormes peus van fer vibrar tota l'estructura de fusta del camí.
Els satèl·lits defensius eriçats d'armament dissenyats per enfrontar-se a les forces enemigues invasores suraven al voltant de Kashyyyk en una òrbita de gran alçada. Però els satèl·lits van romandre silenciosos i immòbils mentre una llançadora camuflada que acabava d'aparèixer davant seu obria les portes del seu hangar perquè un esquadró de caces TIE pogués sortir a l'espai per elles.
Amb les armes activades, els caces imperials van connectar els seus motors iònics bessons amb un gran rugit i van sortir disparats cap a la frondosa jungla que s'estenia per sota d'ells, volant en una atapeïda formació. El pla de batalla general ja havia estat introduït en els seus ordinadors. Els imperials tenien intenció d'atacar molt de pressa i amb precisió quirúrgica, causant els majors danys possibles en el mínim de temps. Havien d’apoderar-se del que havien anat a buscar i desaparèixer a l'espai immediatament després.
Els satèl·lits defensius de Kashyyyk van captar la presència de l'enemic en els seus sensors i van transmetre un informe urgent, una crida per entrar en acció dirigida a la torre de control del complex de fabricació d'ordinadors. Els sensors van continuar seguint la trajectòria de l'enemic, però no van rebre cap instrucció d'activar l'armament o una confirmació d'atac de la torre de control. El planeta va guardar silenci. Els satèl·lits no van disparar.
Tot i que les armes dels satèl·lits van romandre inactives, els sensors van continuar acumulant dades sobre l'imminent atac perquè poguessin ser consultats en el futur..., si algú aconseguia sobreviure a l'atac imperial llançat contra Kashyyyk.
Quan el cansat bantha va arribar per fi a la fàbrica, en Lowie, la Sirra, la Tenel Ka i en Jacen van baixar de la seva esquena d'un salt i van anar corrent cap a l'entrada.
El llargarut i prim androide del recorregut estava immòbil en ella. Veient nous visitants, l'androide es va desconnectar d'una connexió de recàrrega i va adoptar la seva postura de seguretat, ja que el complex no esperava rebre cap visita en aquell moment.
- Alto! - Va dir.
- On és l'emergència? -Va cridar en Jacen -. Hem d'entrar.
-Estem responent a la crida d'auxili -va dir la Tenel Ka.
En Lowie i la Sirra van rugir una explicació a l'uníson, creient que l'androide del recorregut potser respondria millor al wookieès que al bàsic.
- No s'ha informat de cap emergència -va dir l'androide del recorregut, amb els seus braços penjant de les espatlles com varetes metàl·liques.
- Hi ha d'haver una emergència -va insistir en Jacen -. Hem rebut una transmissió d'alta prioritat dient-nos que vinguéssim immediatament.
- Accedint als registres -va dir l'androide del recorregut, i va introduir un dels seus dits cilíndrics dins d'una connexió d'ordinador. Després va romandre en silenci durant un moment mentre una borrosa sèrie de caràcters desfilava a tota velocitat per la pantalla -. Estan segurs que no s'han equivocat de coordenades? Puc oferir-los alguns fullets promocionals?
- Ah. Justa la fusta. -La Tenel Ka, tan solemne com sempre, es va girar cap al Jacen -. Potser hem estat enganyats.
- Per tots els raigs desintegradors! -Va exclamar en Jacen. Va sentir un rugit a les altures i va assenyalar frenèticament el cel -. Sembla que està a punt d'haver una autèntica emergència!
En Lowie va tirar el cap cap enrere i va mostrar els seus llargs ullals en un udol ple de ràbia.
Una onada de caces TIE imperials va sorgir dels núvols en un veloç picat i va anar directament cap al complex de fabricació d'ordinadors. Les seves armes van començar a escopir flames fins i tot abans que arribessin a ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada